Polskie superfoods. Przepisy na cztery pory roku
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Wydawnictwo RM
- Data wydania:
- 2021-06-30
- Data 1. wyd. pol.:
- 2021-06-30
- Liczba stron:
- 240
- Czas czytania
- 4 godz. 0 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788381511551
- Tagi:
- kulinaria przepisy superfoods zdrowie
Jagody goi, nasiona chia, amarantus, sok noni – brzmi egzotycznie, prawda? Natka pietruszki, cebula, czereśnie, jeżyny – brzmi wyjątkowo… swojsko. Wszystkie wymienione produkty zalicza się do superfoods, czyli tak zwanej superżywności, którą stanowią artykuły o wyjątkowym bogactwie dobroczynnych składników odżywczych.
Mało kto wie, że jagody goi z powodzeniem można zastąpić żurawiną, a nasiona chia siemieniem lnianym. W polskich sadach, na polach i w ogrodach jest pełno produktów, które mogą konkurować z zagranicznymi superfoods.
Dzięki tej książce dowiesz się, jak wzbogacać swoją dietę o cenne składniki, korzystając z łatwo dostępnych, sezonowych, krajowych produktów, w tym warzyw, owoców, ziół, zbóż, orzechów i nasion. Poznasz wartość odżywczą poszczególnych superfoods i ich prozdrowotne składniki. Zdobędziesz wiedzę, w jakich stanach i chorobach pomagają.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 8
- 3
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Nie trzeba daleko szukać. Nasze polskie pola i sady obfitują w pyszne, pożywne warzywa i owoce, które mają w sobie wiele dobroczynnych elementów.
Książkę podzielono na następujące części: warzywa, owoce, zioła, zboża, orzechy a także przepisy, które uwzględniają warzywa, owoce dostępne w określonej porze roku. Każdy ze składników dokładnie scharakteryzowano. Wskazano schorzenia, gdzie ważne jest spożycie określonych składników. Krótko scharakteryzowano sposoby przygotowania i łączenia poszczególnych w konkretnych potrawach. Przy każdym z nich zaznaczono za pomocą odpowiednich piktogramów dobroczynne właściwości na określone układy organizmu. Autorka prowadzi spójny wywód, gdzie wplata kwestie związane ze zdrowiem, żywieniem, gotowaniem i wiedzą ogólną. Całość jest bardzo przydatna i ciekawa. Nie raz, nie dwa otwierałam szeroko oczy ze zdziwienia, ponieważ dana informacja była dla mnie nowością i wskazała nową drogę w codziennym żywieniu. Publikacja jest kolorowa i opatrzona barwnymi zdjęciami. Na końcu części teoretycznej znajdziemy podsumowanie wskazujące oddziaływanie konkretnych składników na określonych układ. Laik znajdzie w tej książce wiele pomysłów na szybkie dania pełne odżywczych elementów.
Autorka ma wspaniały styl, który pozwala na interesujące przekazywanie faktów. Szczerze polecam!
Nie trzeba daleko szukać. Nasze polskie pola i sady obfitują w pyszne, pożywne warzywa i owoce, które mają w sobie wiele dobroczynnych elementów.
więcej Pokaż mimo toKsiążkę podzielono na następujące części: warzywa, owoce, zioła, zboża, orzechy a także przepisy, które uwzględniają warzywa, owoce dostępne w określonej porze roku. Każdy ze składników dokładnie scharakteryzowano. Wskazano...