pokaż co czytasz i dowiedz się,
co czytają Twoi znajomi.
Kliknij tutaj i dołącz do nas!
Willa
Kalifornijska Napa Valley. Tu dojrzewają najlepsze wina. Lecz żadne nie może się równać z winami starego i bogatego rodu Giambellich. Piękna i błyskotliwa Sophia Giambelli, szefowa działu promocji w r... Kalifornijska Napa Valley. Tu dojrzewają najlepsze wina. Lecz żadne nie może się równać z winami starego i bogatego rodu Giambellich. Piękna i błyskotliwa Sophia Giambelli, szefowa działu promocji w rodzinnym przedsiębiorstwie, nie musi obawiać się konkurencji. Niespodziewanie dla wszystkich nestorka rodu, groźna La Signora, ogłasza fuzję z wytwórnią win MacMillanów. Sophia, wytrawna bizneswoman, jest przekonana, że nadciągają kłopoty. Nie wie jednak, jak zmieni się jej życie, gdy pojawi się w nim przystojny Tyler MacMillan, namiętne uczucie rozkwitające w kalifornijskim słońcu jak bujna winorośl, i straszliwa groźba, jaka zawiśnie nad dumnym imperium Giambellich... pokaż więcej.
Moja Biblioteczka

Opinie znajomych
1140Poszukuję książek (archiwalny 2) (zamknięty)ostatnia dodana przez karoliinka08, 24 tygodnie 2 dni 10 godzin 26 minut temu, w grupie wymienię/sprzedam
670sprzedam/wymienię książki (archiwalny 9) (zamknięty)
Opinie czytelników
I znowu Nora...W tej powieści mamy i romans i sensację, zresztą jak w większości książek tej pisarki, przez co nie sposób się nudzić. A przy okazji dowiemy się co nieco o produkcji win, sposobie ich przechowywania, serwowania, uszlachetniania...Ja bardzo lubię dobre wino. Mamy tu również historię rodu Giambellich od lat zajmującego się uprawą winorośli i produkcją win, historię sięgającą korzeniami do włoskich winnic a przeniesioną do kalifornijskiej Napa Valley. Nestorka rodu doprowadza do fuzji z miejscową wytwórnią win Mac Millanów. Za powodzenie całej operacji odpowiada wnuczka La Signory - Sophie oraz przystojny Tyler Mac Millan, przedstawiciel drugiej strony. Akcja powieści toczy się zgodnie z harmonogramem upraw, zaczyna w porze przycinania winorośli a potem prowadzi nas do zbiorów i produkcji wina. A po drodze mamy morderstwo i wielką namiętność i..jak to u Nory Roberts...Polecam.
Wartka akcja,ciekawi bohaterowie,kryminalna intryga i rodzące się uczucie-to wszystko znajdziemy w Willi Nory Roberts.Czyta się wyjątkowo szybko i wciąga!!
Uważam, że to jest najlepsza powieść, jaką Nora napisała do tej pory.
Podobny schemat jak w innych książkach Roberts, np. ,,Niebo Montany" ale mimo wszystko dobrze się czyta. Odpowiednia na bardzo leniwy weekend.
Z początku książka wydawała mi się trochę nudna, ale później naprawdę mnie wciągnęła, także polecam i nie zniechęcajcie się na początku;)
Kulisy funkcjonowania rodzinnego interesu - słynnej kaliforniejskiej winiarni. Historia lepka od alkoholowego napoju i gorących romansów. Nora Roberts w tym wydaniu intryguje i zaskakuje, ale przede wszystkim zmusza czytelnika do spędzenia upojnej nocy z tą lekturą! :)
Ciekawa saga rodzinna.Trochę zamętu w zycie rodziny wprowadzają "czarne owce",które nic nie robiąc chcą posiadać duże pieniądze.Trochę miłosci ,trochę kryminału oraz stonowanego humoru.Czyta sie dobrze,jak każdą książkę z zaskakującym zakończeniem.
Książka trzyma w napięciu. Jest morderstwo i jest romans:) no i nigdy w życiu bym nie przypuszczała,że to właśnie TA osoba zabiła pana Avano (nie bede pisać imienia,żeby nie zdradzać szczegółów). Naprawdę polecam:)
Książkę kupiłam. Czeka w kolejce, gdyż pierwszeństwo mają książki wypożyczone z biblioteki:)
Fajne romansidło na sobotnie popołudnie. Mało skomplikowana intryga, przeplatana erotyzmem.
Jak na Norę Roberts, bardzo dobra książka, dobrze się bawiłam przy niej. Polecam :)
Najbardziej szokujące zakończenie