Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Święta bez chemii. Zdrowe przepisy na tradycyjne potrawy na Boże Narodzenie i inne święta.

Wydawnictwo: Znak
7,08 (36 ocen i 18 opinii) Zobacz oceny
10
5
9
5
8
7
7
8
6
4
5
4
4
0
3
0
2
1
1
2
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788324040612
liczba stron
96
język
polski
dodał
Paulina

Dzięki swoim książkom Julita Bator zmieniła oblicze polskiej kuchni. Autorka, mama trójki dzieci, podzieliła się swoją unikatową wiedzą i wypróbowanymi zdrowymi przepisami. Teraz podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i sztucznych barwników. Udowadnia, że można przyrządzić zdrowe świąteczne potrawy i że nie jest do tego potrzebna długa lista składników ani niekończące się...

Dzięki swoim książkom Julita Bator zmieniła oblicze polskiej kuchni. Autorka, mama trójki dzieci, podzieliła się swoją unikatową wiedzą i wypróbowanymi zdrowymi przepisami.
Teraz podpowiada, jak przygotować święta bez glutaminianu sodu i sztucznych barwników. Udowadnia, że można przyrządzić zdrowe świąteczne potrawy i że nie jest do tego potrzebna długa lista składników ani niekończące się godziny spędzone w kuchni.
Co zrobić, by smak wigilijnej kolacji, wielkanocnego śniadania czy urodzinowego przyjęcia zapamiętać na zawsze i z radością co roku odtwarzać? Jak niewielkim nakładem czasu i kosztów zamienić czekoladowe cukierki na własnoręcznie lukrowane pierniczki, przygotować domowy barszcz z uszkami czy najlepszą lemoniadę?
Julita Bator radzi, jak sprawić, by w domu unosił się aromat rodzinnych, szczęśliwych i spokojnych świąt, pachnących cynamonem i świeżo upieczonym mazurkiem. Jak podarować swoim bliskim to co najlepsze. Bez polepszaczy

 

źródło opisu: www.znak.com.pl

źródło okładki: www.znak.com.pl

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 2
Darka | 2015-11-28
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 28 listopada 2015

Nie znałam dotąd książek Julity Bator i dopiero ,,Święta bez Chemii” zainteresowały mnie na tyle, żeby kupić książkę. Okazało się, że jest to najnowsza książka autorki, a później dowiedziałam się, że pani Julita już od dawna krzewi w ludziach szacunek do jedzenia, do nas samych i do naszego zdrowia, skupia się na tym co jemy i przyjemnie o tym opowiada. Nie ukrywam że po ,,Święta bez Chemii” sięgnęłam głównie dlatego że spodobał mi się tytuł, zaintrygował mnie. Ale też jak zaczęłam czytać co i pani Julita ma do powiedzenia w swojej książce, okazało się, że utożsamiam się z jej wspomnieniami z dzieciństwa na temat świąt. Uważam że to dobra książka kucharska z prostymi przepisami na potrawy bez chemii, co jest w dzisiejszych czasach bardzo trudne do dokonania.

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Krótka historia Stowarzyszenia Nieurodziwych Dziewuch i inne opowiadania

"Niełatwo przezwyciężyć smutek wywołany zrozumieniem, że nie zawsze to podobieństwa przyciągają nas do siebie (nie zawsze, nie tylko), że możesz...

zgłoś błąd zgłoś błąd