Włochy. Przewodnik kulinarny

Wydawnictwo: Pascal
4,33 (3 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
1
6
0
5
1
4
0
3
0
2
0
1
1
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
83-7304-727-1
liczba stron
159
język
polski
dodała
Ewa

Włosi bardzo lubią ucztować, a to co akurat pojawia się na ich stole, zależy od regionu, pory roku i gamy lokalnych produktów, których różnorodność jest legendarna. Przewodnik kulinarny to nie tylko zbiór najlepszych przepisów na włoskie dania, ale również podróż po konkretnych regionach, opatrzona najbardziej charakterystycznymi recepturami. Można tu znaleźć mnóstwo prostych, tradycyjnych...

Włosi bardzo lubią ucztować, a to co akurat pojawia się na ich stole, zależy od regionu, pory roku i gamy lokalnych produktów, których różnorodność jest legendarna. Przewodnik kulinarny to nie tylko zbiór najlepszych przepisów na włoskie dania, ale również podróż po konkretnych regionach, opatrzona najbardziej charakterystycznymi recepturami. Można tu znaleźć mnóstwo prostych, tradycyjnych potraw, ale też wiele nowatorskich dań, a wszystko opatrzone wspaniałymi zdjęciami.
Przewodnik kulinarny przy minimalnej ilości składników i odrobinie czasu pozwoli zamienić zwykły obiad w prawdziwą ucztę dla podniebienia.

 

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (1)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 780
Ewa | 2012-12-06

Ta książka to kpina z kuchni włoskiej i wszelkich książek kucharskich! Wstyd, że takie wydawnictwo (Pascal) wypuściło na rynek coś takiego.

A oto moje spostrzeżenia:
* Przewodnik kulinarny nie zawiera w sobie przepisów na podstawę włoskich dań - makaron i ciasto do pizzy;
* Zamieszczenie przepisu na polentę i risotto w rozdziale "Pasta" to chyba jakaś pomyłka;
* Mimo najszczerszych chęci nie udało mi się znaleźć tych rzekomo "wspaniałych zdjęć" - w książce nie ma fotografii potraw! Są jedynie pojedyncze zdjęcia składników - tu cebula, tam orzech, jeszcze gdzieś pomidor na gałązce... Osoba, która planuje coś ugotować, chciałaby raczej wiedzieć i widzieć, jak danie powinno wyglądać... Brak zdjęć gotowych potraw sugeruje, że żadna z nich nie została przygotowana;
* Opisy przygotowania potraw są lakoniczne i krótkie - tyle samo miejsca zajmuje opis przygotowania polenty (który sprowadza się do zalania wodą i mieszania), co głównych dań mięsnych i zaawansowanych deserów;
* Desery... No...

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd