Włochy. Przewodnik kulinarny
Wydawnictwo: Pascal kulinaria, przepisy kulinarne
159 str. 2 godz. 39 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Pascal
- Data wydania:
- 2006-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2006-01-01
- Liczba stron:
- 159
- Czas czytania
- 2 godz. 39 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 83-7304-727-1
- Tagi:
- kuchnia włoska książka kucharska Włochy
Włosi bardzo lubią ucztować, a to co akurat pojawia się na ich stole, zależy od regionu, pory roku i gamy lokalnych produktów, których różnorodność jest legendarna. Przewodnik kulinarny to nie tylko zbiór najlepszych przepisów na włoskie dania, ale również podróż po konkretnych regionach, opatrzona najbardziej charakterystycznymi recepturami. Można tu znaleźć mnóstwo prostych, tradycyjnych potraw, ale też wiele nowatorskich dań, a wszystko opatrzone wspaniałymi zdjęciami.
Przewodnik kulinarny przy minimalnej ilości składników i odrobinie czasu pozwoli zamienić zwykły obiad w prawdziwą ucztę dla podniebienia.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 6
- 4
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Ta książka to kpina z kuchni włoskiej i wszelkich książek kucharskich! Wstyd, że takie wydawnictwo (Pascal) wypuściło na rynek coś takiego.
A oto moje spostrzeżenia:
* Przewodnik kulinarny nie zawiera w sobie przepisów na podstawę włoskich dań - makaron i ciasto do pizzy;
* Zamieszczenie przepisu na polentę i risotto w rozdziale "Pasta" to chyba jakaś pomyłka;
* Mimo najszczerszych chęci nie udało mi się znaleźć tych rzekomo "wspaniałych zdjęć" - w książce nie ma fotografii potraw! Są jedynie pojedyncze zdjęcia składników - tu cebula, tam orzech, jeszcze gdzieś pomidor na gałązce... Osoba, która planuje coś ugotować, chciałaby raczej wiedzieć i widzieć, jak danie powinno wyglądać... Brak zdjęć gotowych potraw sugeruje, że żadna z nich nie została przygotowana;
* Opisy przygotowania potraw są lakoniczne i krótkie - tyle samo miejsca zajmuje opis przygotowania polenty (który sprowadza się do zalania wodą i mieszania),co głównych dań mięsnych i zaawansowanych deserów;
* Desery... No właśnie... Włosi złapaliby się za głowę widząc, że pana cottę przygotowuje się bez użycia wanilii i podgrzania masy śmietankowej. Nie wspomnę już o dodaniu śmietany do tiramisu, co jest spotykane wyłącznie poza Italią - włoskie tiramisu przygotowuje się z mascarpone;
* Jeśli chodzi o ogólną zawartość książki pod kątem przepisów - nie ma tam nic godnego uwagi. Wybrane potrawy są nudne, nieciekawe, w ogóle nie pokazują bogactwa kulinarnego Włoch.
Podsumowując, książka jest nic niewarta. Przepisy ciekawsze, lepiej opisane i pięknie sfotografowane można znaleźć na pierwszym lepszym blogu kulinarnym. Przewodnik kulinarny Pascala nijak ma się do innych książek kucharskich na temat włoskiej kuchni, które na pewno są godne polecenia: Mammamia. Prawdziwa kuchnia włoska czy Dwaj łakomi Włosi.
Wszystkim entuzjastom gotowania i jedzenia, miłośnikom Włoch i włoskich potraw - ODRADZAM!
Ta książka to kpina z kuchni włoskiej i wszelkich książek kucharskich! Wstyd, że takie wydawnictwo (Pascal) wypuściło na rynek coś takiego.
więcej Pokaż mimo toA oto moje spostrzeżenia:
* Przewodnik kulinarny nie zawiera w sobie przepisów na podstawę włoskich dań - makaron i ciasto do pizzy;
* Zamieszczenie przepisu na polentę i risotto w rozdziale "Pasta" to chyba jakaś pomyłka;
* Mimo...