Odrobina magii

2020-10-14
9788381952798

Patronaty LC

Książki autora

Całkiem niezła obyczajówka. Szału nie ma (nie porywa aż tak mocno, że można w niej przepaść),ale naprawdę się lekko czytało.

Na poprawę humoru opowieśćze szczyptą magii jest najlepsza :)

Na poprawę humoru opowieśćze szczyptą magii jest najlepsza :)

⭐ ,,Odrobina magii" - @agnieszka.olejnik.official ⭐
@wydawnictwofilia

Jak Wasze przygotowania do świąt? Macie czas na wieczorne czytanie przy herbacie?🌲🫖

,,Odrobina magii" to historia o tym, że nigdy nie jest za późno na zmiany. Czasami wiele nie trzeba - wystarczy z pozoru nic nieznaczące spotkanie, uśmiech, miłego słowo - a zmienia to nasze spojrzenie na świat. 🎨🖼

Pokazują to losy wszystkich bohaterów: Zosi, Klary, Pani Jadzi, Kosmy i Marka, których nie da się nie lubić.
Wydarzenia i zbiegi okoliczności tak kierują życiem bohaterów, że początkowo odrębne historie zaczynają się splatać w jedną całość. 🫂

Najbardziej polubiłam postać Pani Jadzi, która jest świetnym obserwatorem i wie jak wykorzystać tę wiedzę. Z chęcią spędziłabym z nią dzień w kuchni i coś upichciła. 🤭🥘

Książka idealnie pokazuje, że wszystko może się wydarzyć, jeśli tylko wpuścimy "odrobinę magii'' do życia. ☃️
Bardzo żałuję, że autorkę odkryłam tak późno i to dzięki @sandra_pisze .❤ Było to moje pierwsze spotkanie z Panią Agnieszką, ale z pewnością nie ostatnie!❤

⭐ ,,Odrobina magii" - @agnieszka.olejnik.official ⭐
@wydawnictwofilia

,,Odrobina magii" to historia o tym, że nigdy nie jest za późno na zmiany. Czasami wiele nie trzeba - wystarczy z pozoru nic nieznaczące spotkanie, uśmiech, miłego słowo - a zmienia to nasze spojrzenie na świat....

więcej Pokaż mimo to

Luty, a u mnie jeszcze klimat Bożego Narodzenia. Miło było poczuć trochę dłużej magię świąt. Książka o miłości, relacjach międzyludzkich, budowaniu zaufania. Ciekawe i dobrze nakreślone postacie, zwłaszcza urocza pani Jadzia.

Kolejna piękna książka z magią świąt Bożego Narodzenia w tle.
Ludzie mieszkający obok siebie, którzy się nie znają, a pewne sytuacje ich zbliżają do siebie.
Kosma, Zosia, Klara, Marek, pani Jadzia to główni bohaterowie tej książki. Łączy ich wszystko i tak naprawdę nic. Przypadkowa przyjaźń między Kosmą a panią Jadzią doprowadzi do tego że wspólne rozmowy, gotowanie staną się czymś, co pokaże że mimo różnicy wieku można się przyjaźnić.
Dużo perypetie mieszkańców małego miasteczka. Każdy z bohaterów wkłada swój udział w weselu brata Zosi - Adama. Czuć chemię między bohaterami, tymi którzy powinni się połączyć w parę. Ciepła i klimatyczna historia.

Kolejna piękna książka z magią świąt Bożego Narodzenia w tle.

więcej Pokaż mimo to

Książka utrzymana w świątecznym klimacie. Jednakże, tym razem skupiająca się na relacjach i zmianach. Zmiany zawsze są dobre, nawet jeżeli w danej chwili wydaje się, że jest inaczej... Autorka ma bardzo dobre pióro. Dobra, swobodnie płynąca fabuła, kilka ciekawych postaci i wiele mądrych słów... I mamy bardzo dobrą lekturę.

Całkiem dobrze się czytało tę książkę, choć była mocno przewidywalna i momentami się nudziłam. Może mam już przesyt książek świątecznych? 🤔A zamierzam jeszcze co najmniej 2 przeczytać 😉.
Wyłapałam też jeden błąd w imieniu gdy Klara przez chwilę stała się Klaudią, ale nie szkodzi. Zdarza się.
Styl pisania autorki jest prosty i przyjemny, taki akurat do świątecznej książki.

Od jakiegoś czasu, w grudniu wprowadzam świąteczny klimat nie tylko ozdobami w domu, ale również świątecznymi książkami. Tym razem sięgnęłam po "Odrobinę magii".
Właśnie te świąteczne historie mają u mnie najwyżej postawioną poprzeczkę. Dlaczego? Sama nie wiem. Może dlatego, że chcę się wczuć, chcę coś poczuć.
Książka czytała mi się bardzo dobrze. Styl nie jest jakiś wyszukany, ale nic mnie nie uwierało. Może to, że raz Klara stała się Klaudią i nikt nie zauważył tego błędu.😁
Bohaterowie mimo przeciwności losu, nastawiają pozytywnie i czytelnika, i sami są otwarci na nowe znajomości. Pani Jadzia, choć mam wrażenie że miejscami zbyt przerysowana postać, wprowadziła do książki pyszno-maminy nastrój. Autorka uświadamia czytelników, że czasami warto zrobić pierwszy krok, zadzwonić do kogoś, zaprosić na kawę. Dużo zbiegów okoliczności, przypadkowych spotkań, ale tak właśnie często układa się życie.
Dlaczego tylko 7? Naprawdę polubiłam bohaterów, ciekawe wątki, ale... Niestety dla mnie była zbyt przewidywalna. Szkoda, bo czasami przydaje się odrobina tajemnicy. Mimo wszystko polecam przeczytać! Niech i u Was rozniesie się zapach anyżków🎄🌟

Książka czytała mi się bardzo dobrze. Styl nie jest jakiś...

więcej Pokaż mimo to

W oczekiwaniu na Boże Narodzenie, chciałabym zaproponować Wam książę Agnieszki Olejnik pt. "Odrobina magii", zachwycającą swoją świateczną okładką, która cudownie podtrzymuje bożonarodzeniowy klimat 🎄🎅.

Czytając tę powieść, w powietrzu niemal czułam zapach anyżu i pierniczków, a pamięć o świętach zapamiętanych z dzieciństwa przywodziła obrazy domów pokrytych grubą warstwą śniegu i szczypiącego w nosy mrozu.
Urokliwe miasteczko Kornaty, w którym toczy się akcja powieści i atmosfera zbliżających się świąt sprawiają, że zupełnie obcy ludzie stają się sobie bliscy. Zosia, która właśnie straciła miłość swego życia i pragnie ją odzyskać; Klara - tkwiąca w nieudanym związku; Kosma, marzący o debiucie literackim czy pani Jadzia, która krząta się w kuchni i zerka na telefon w oczekiwaniu czy zadzwoni syn, który po sześciu latach nadal nie pogodził się ze śmiercią żony... - Oni wszyscy o czymś marzą i czegoś szukają... Pragną, aby w ich życiu coś się wydarzyło lub zmieniło, by zagościło w nim szczęście 🍀.Co ich połączy? Czy spełnią się ich marzenia i jakie znaczenie w tym wszystkim będzie miał kot 🐈?

Ta pełna magii książka, to opowieść o samotności, stracie i poszukiwaniu miłości; o przyjaźni i umiejętności walczenia o siebie i swoje szczęście. To też książka o tym, że w życiu wszystko się może wydarzyć, jeśli tylko wpuścimy odrobinę magii do naszych serc♥️.
I takiej właśnie magii życzę Wam, Kochani, na ten przedświąteczny czas 🤗🎄!

więcej Pokaż mimo to

Czas świąteczny zbliża się wielkimi krokami, pachnie cynamonem, goździkami i pamarańczą a w życiu bohaterów książki wiele się dzieje i nie są to dobre dla nich czasy.
I tak Zosia jest nieszczęśliwa bo Piotr, jej narzeczony zerwał związek tuż przed ślubem.
Kosma jest nieszczęśliwy bo mimo że kocha, Jaśmina odrzuciła jego zaręczyny.
Chłopak marzy również o tym by być pisarzem i wydać książkę, coś nawet w tym kierunku już zrobił.
Klara mieszka z dziadkiem, a ten jest nieznośnym staruszkiem i daje dziewczynie popalić.
A pani Jadzia marzy o świętach z synem, o radości, o ciasteczkach anyżowych, które dla niego upiecze.
A syn Marek cały czas pogrążony jest w żałobie.
I jak tu spędzić mile święta?
Można, można, tylko trzeba marzenia wypuścić na wolność a one pożyją własnym życiem.
Ciepła, pełna humoru i magii świąteczna opowieść.

Kosma jest nieszczęśliwy bo mimo że kocha, Jaśmina odrzuciła jego zaręczyny.
Chłopak marzy również o tym by być pisarzem...

• Przeczytane
  • Chcę przeczytać