Wyśpiewam wam więcej

- biografia, autobiografia, pamiętnik
- Agora
- 2018-10-18
- 2018-10-18
- anegdota autobiografia biografia jazz kariera literatura faktu pasja show-biznes sława więzi rodzinne wspomnienia życie prywatne
Po znakomicie przyjętym książkowym debiucie Urszula Dudziak powraca z nową książką. "Wyśpiewam wam więcej" to porcja świetnych anegdot i inspirujących historii z życia fenomenalnej artystki, charyzmatycznej osobowości, elektryzującej kobiety.
Kto przeczytał „Wyśpiewam wam wszystko" i polubił wspomnienia Urszuli Dudziak za układ jazzowego koncertu życzeń, na pewno będzie miał apetyt na więcej. Czeka go niespodzianka, bo „Wyśpiewam wam więcej‖ to opowieść snuta w innym stylu i tempie, opowieść jak koronka, jak mówi o niej sama artystka. Z jej słów wyłania się portret silnej kobiety, znającej smak sukcesu, ale i porażki, z wielu nici-wątków powstaje wzór skomplikowany jak samo życie. Składa się nań kolejna porcja muzycznych wspomnień i zabawnych anegdot, refleksja nad codziennością i potężna dawka optymizmu. To właśnie optymizm (poza tenisem i jazzem, rzecz jasna) promuje autorka od pierwszej do ostatniej strony. I nie ma nic przeciwko temu, by tym razem powiedzieć nieco mniej o muzyce, a znacznie więcej o sobie.
Przeczytałam z ogromną przyjemnością. Uwielbiam Urszulę Dudziak i jej pozytywną energię. Lubię jej słuchać, lubię na nią patrzeć.
Troszkę, no naprawdę troszkę przeszkadzała mi taka "tania psychologia" w stylu zmień swoje myślenie, a świat uśmiechnie się do ciebie. Żeby to było takie proste. Ta zmiana myślenia, bo że wtedy świat się do mnie uśmiechnie jestem w stanie uwierzyć.
A bardzo, naprawdę bardzo (i za to gwiazka mniej) irytowały mnie wyszczególnienia ile co kosztowało. Oj, to było naprawdę męczące, bo ja nigdy i nikomu nie zaglądam do portfela. I w życiu tego nie lubię i w książkach.
Ale książkę bardzo polecam.
więcej Pokaż mimo toKsiążka dała mi dużą dawkę zdrowego optymizmu (doceniam, bo ja to raczej melancholijna jestem).
Pogodna opowieść o życiu kobiety zakochanej w jesieni życia, dużo wspomnień z różnych okresów życia, anegdoty... Wielka zaletą książki jest optymizm wyzierający z każdego zdania. Dla zmęczonych życiem konieczna lektura, aby zobaczyć, że nie warto być malkontentem i typowym emerytem po 60-tce, a nawet po 70-tce:)
Piękna kobieta z tej pani Urszulii Dudziak, piękny człowiek, można czerpać inspirację z jej życia, w każdym wieku. I niekoniecznie, aby z tego skorzystać, trzeba byś wokalistką jazzową;)
więcej Pokaż mimo toPiękna kobieta z tej pani Urszulii Dudziak, piękny człowiek,...
Takie oderwane Ple ple o wszystkim i o niczym. Lubię panią Dudziak i za to jedna gwiazdka więcej, ale książka nic nie wnosi, nie wciąga...
Pokaż mimo toSZOOOOK !!!!!!
Leżała na półce kawał czasu. Matka uznała, że też za bardzo nie przepada za twórczością Pani Uli, ale książka ogólnie optymistyczna.
To chyba na mnie podziałało, bo po głębokich refleksjach i lekturach wpędzających mnie w doły uznałam, że człowiek zdesperowany i upity jest gotowy przeczytać coś co może w nim szczyptę optymizmu wywołać, tak więc zaczęłam czytać...
To prawda, że poczułam się lepiej. Pani Dudziak zaraża pozytywnym nastawieniem do świata, do którego jednak nastawienia trzeba dojrzeć z wiekiem... Ona sama zaczynała dojrzewać dość późno więc mój wiek pozwala mi jeszcze góry przenosić...
Nie ma w tej książce takiego typowego zgrywania gwiazdy, wręcz przeciwnie Pani Urszula daje poznać się jako swojska i równa babka, która nie obraża się o to, że komuś się nie podoba, ale też nie wywyższa jak typowa celebrytka zachłyśnięta show biznesem. Mądra, otwarta, nowoczesna i z wiekiem jak wino- nic tylko brać przykład z jej podejścia do świata i ludzi...a przede wszystkim do siebie samej.
Nie żałuję, że w końcu wzięłam z półki i przebrnęłam, może nawet częściej powinnam dla równowagi sięgać po bardziej lekkie książki dla psychiki i zdrowej równowagi i pomimo nie moich klimatów, czasem się przełamać na coś do czego pozornie podchodzi się jak do jeża.
SZOOOOK !!!!!!
więcej Pokaż mimo toZupełnie nie moje klimaty muszę zacząć, ale udało mi się wygrać książkę w konkursie lc więc uznałam, że prezent dla matki jak znalazł...
Bardzo pozytywna. dobrana poprawę humoru
Bardzo pozytywna. dobrana poprawę humoru
Pokaż mimo toWspomnienia i anegdoty z życia Urszuli Dudziak.
Wspomnienia i anegdoty z życia Urszuli Dudziak.
Pokaż mimo toPozytywna książka, chwilami trochę mi się dłużyła, miałam wrażenie, że miejscami była troszkę na siłę. Ujęła mnie miłość Pani Uli do Lumpeksów - mam tak samo!
Pokaż mimo toKolejna książka U. Dudziak podobała mi się tak samo, jak poprzednia ;) Zostały opisane tutaj wydarzenia zarówno wesołe, jak i smutne, ale wszystko czytałam z dużym zainteresowaniem ;)
Pokaż mimo toŻenująca próba napisania kolejnej autobiografii. Przytaczanie aforyzmów i złotych myśli, kolejne "sprawdzone metody" odniesienia sukcesu w życiu - nie są sposobem na dobrą książkę. Jestem również rozczarowana sposobem czytania przez autorkę własnego tekstu. Sztuczna modulacja psuje wydźwięk większości zdań.
Szkoda czasu
Pokaż mimo toSzkoda czasu
Kiedyś muzyka i utwory Pani Urszuli Dudziak nie były zbyt lubiane przeze mnie.
Jazz albo się lubi, albo nie.
Parę lat temu wysłuchałam, podczas jakiegoś wywiadu w telewizji, szczerych wyznań Pani Uli.
Opowiadała: o swoim dzieciństwie, wyjeździe za granicę, małżeństwie z Michałem Urbaniakiem, swoich córkach oraz prawdziwej, jedynej miłości Jerzym Kosińskim.
Wtedy Pani Uleńka mnie oczarowała.
Szczęśliwa, pogodna, malownicza, zadowolona, marząca, dowcipna i z wiekiem kwitnąca coraz piękniejsza:)
I o tym wszystkim jest ta książka, którą polecam:)
Kiedyś muzyka i utwory Pani Urszuli Dudziak nie były zbyt lubiane przeze mnie.
więcej Pokaż mimo toJazz albo się lubi, albo nie.
Wtedy Pani...