Głębia. Powrót

- Fabryka Słów
- kosmos literatura polska misja kosmiczna niebezpieczeństwo odwaga podstęp postapokalipsa space opera tajna misja walka o przetrwanie wszechświat zagłada
- Głębia (tom 2)
- fantastyka, fantasy, science fiction
- Fantastyczna Fabryka
- Inne
Głębia powraca!
Wieści o zakazanym ładunku „Wstążki” docierają do najwyższych władz Zjednoczenia. Machina Triumwiratu idzie w ruch. Skokowiec kapitana Myrtona Grunwalda staje się najbardziej poszukiwaną jednostką we Wszechświecie. Ale jego załoga ma znacznie poważniejsze problemy niż ścigająca ją Flota Kooperacyjna. Nadchodzi bowiem coś, co raz na zawsze odmieni Wypaloną Galaktykę… i to na dobre.
Bohaterowie Podlewskiego powracają w drugiej odsłonie wyśmienitej space opery, odzwierciedlającej z niezwykłą dbałością kształt i sektory Drogi Mlecznej, zniszczonej przez serię potwornych wojen z Obcymi i Maszynami.
Powróć na pokład „Wstążki” wplątanej w międzygwiezdną aferę.
Powróć na „Krzywą Czekoladkę” Tartusa Fima i „Ciemny Kryształ” Kirke Bloom.
Powróć do fantastycznych planet i wypalonych, gwiezdnych sektorów…
Powróć do Głębi.
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Wypożycz z biblioteki
Historia uczy nas jednego: że ludzkość nie wyciąga z niej wniosków i powtarza wciąż te same błędy.
-Wybacz, że wtrącam się w twoje prywatne sprawy-powiedział, biorąc ją pod ramię i prowadząc do doku oczekującej na nich "Wstążki" - ale ten ...
Rozwiń
Opinie [111]
Trochę za dużo wątków, ale do ogarnięcia. Czas na kolejny tom.
Pokaż mimo toBardzo dobra kontynuacja głębi. Mnogość postaci i charakterów jest ogromna, a autor przedstawia wszystko niemal obrazowo. Do mocnych stron można również zaliczyć złożoność świata i przedstawionej przyszłości.
Pokaż mimo toNa pewno sięgnę po kolejny tom
Pierwsza część mi się podobała, ale miałem do niej pewne zastrzeżenia. Za to do drugiej nie mam żadnych!
więcejDruga część zaczyna się od razu po wydarzeniach z pierwszej. Tempo jest zawrotne i nie zwalnia aż do samego końca. Autor nadal prowadzi nas wielowątkowo, ale każdy z wątków jest bardzo ciekawy i nawet, wydawało by się, z dalszych planów - wnosi coś od siebie.
Zadziwia...
9 za twórcze rozwinięcie pomysłu. Ten świat po prostu tętni życiem - no a sama fabuła - mistrzostwo świata!
Pokaż mimo toTrafi mnie plaga jeśli nie przeczytam kolejnej części :)
Pokaż mimo toDziewiątka - bo minął już efekt nowości, ale nadal historia pochłania bez końca - świetnie skrojona i dająca bardzo dobry przykład, że i u nas powstaje świetna literatura sci-fi kładąca spokojnie na łopatki takiego rozreklamowanego Resnicka ( Starship)
Pokaż mimo toSeria Głębia Marcina Podlewskiego to pozycja idealna dla każdego fana science-fiction. Jestem pełna podziwu dla autora za stworzenie tak bogatego, pełnego detali świata, o którym naprawdę fajnie się czyta.
więcejII tom podobał mi się bardziej niż pierwszy i choć jest to gruba książka, akcja prowadzona jest wartko, cały czas coś się dzieje, dlatego mnogości stron się nie...
Polecam. Bardzo dobra ksiazka.
Pokaż mimo todoskonała, jeszcze lepsza niż tom pierwszy, wciągająca podróż wgłąb wypalonej galaktyki. Końcówka rewelacyjna aż strach brać do ręki tom trzeci co niniejszym czynię :)
Pokaż mimo toCóż, wróciłem do serii, po ponad roku i miałem lekki problem, żeby sobie przypomnieć bohaterów. Za dużo ich było, ale to nie problem. Mam jednak wrażenie, że pierwszy tom bardziej trzymał w napięciu, a tutaj wkradło się za dużo rozważań politycznych i długich kosmicznych przelotów w stazie, a za mało akcji. Retrospekcje głównych bohaterów to był ciekawy zabieg i pomógł mi...