Kuchnia lwowska

Okładka książki Kuchnia lwowska
Andrzej Fiedoruk Wydawnictwo: Zysk i S-ka kulinaria, przepisy kulinarne
352 str. 5 godz. 52 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Zysk i S-ka
Data wydania:
2010-08-01
Data 1. wyd. pol.:
2010-08-01
Liczba stron:
352
Czas czytania
5 godz. 52 min.
Język:
polski
ISBN:
978-83-7506-202-1
Średnia ocen

                6,4 6,4 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,4 / 10
5 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
458
131

Na półkach:

Recenzja książki kucharskiej? Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby powstawała dla portalu poświęconego sztuce kulinarnej, a nie kulturze i sztuce. A jednak „Kuchnia lwowska” Andrzeja Fiedoruka z pewnością przełamuje tradycyjny wizerunek gatunku.



Mnie osobiście Lwów kojarzy się w pierwszej kolejności z piłkarską drużyną Pogoni, która przed II Wojną Światową była jednym z najbardziej znaczących zespołów dla polskiego futbolu, szczególnie w latach dwudziestych zeszłego stulecia, kiedy pięć lat z rzędu zdobywała tytuł mistrza naszego kraju (w polskiej lidze występowały jeszcze trzy inne lwowskie zespoły).



Drugim skojarzeniem są Szczepcio i Tońcio, czyli panowie Wajda i Vogelfanger, znani z dwóch polskich filmów z lat trzydziestych.

więcej:
http://www.dozamagazyn.pl/wordpress/andrzej-fiedoruk-kuchnia-lwowska-recenzja/

Recenzja książki kucharskiej? Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby powstawała dla portalu poświęconego sztuce kulinarnej, a nie kulturze i sztuce. A jednak „Kuchnia lwowska” Andrzeja Fiedoruka z pewnością przełamuje tradycyjny wizerunek gatunku.



Mnie osobiście Lwów kojarzy się w pierwszej kolejności z piłkarską drużyną Pogoni, która przed II Wojną Światową była jednym z...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    21
  • Przeczytane
    5
  • Posiadam
    4
  • Inne
    2
  • Kucharskie
    1
  • Kulinaria
    1
  • Kucharskie lub o kuchni
    1
  • 1) W kuchni
    1
  • W mojej biblioteczce
    1
  • Kulinaria
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Kuchnia lwowska


Podobne książki

Przeczytaj także