How Not To Die
- Kategoria:
- popularnonaukowa
- Wydawnictwo:
- Macmillan
- Data wydania:
- 2016-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2016-01-01
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9781447282440
From the physician behind the wildly popular website NutritionFacts.org, How Not to Die reveals the groundbreaking scientific evidence behind the only diet that can prevent and reverse many of the causes of disease-related death.
The vast majority of premature deaths can be prevented through simple changes in diet and lifestyle. In How Not to Die, Dr. Michael Greger, the internationally-renowned nutrition expert, physician, and founder of NutritionFacts.org, examines the fifteen top causes of premature death in America-heart disease, various cancers, diabetes, Parkinson's, high blood pressure, and more-and explains how nutritional and lifestyle interventions can sometimes trump prescription pills and other pharmaceutical and surgical approaches, freeing us to live healthier lives.
The simple truth is that most doctors are good at treating acute illnesses but bad at preventing chronic disease. The fifteen leading causes of death claim the lives of 1.6 million Americans annually. This doesn't have to be the case. By following Dr. Greger's advice, all of it backed up by strong scientific evidence, you will learn which foods to eat and which lifestyle changes to make to live longer.
History of prostate cancer in your family? Put down that glass of milk and add flaxseed to your diet whenever you can. Have high blood pressure? Hibiscus tea can work better than a leading hypertensive drug-and without the side effects. Fighting off liver disease? Drinking coffee can reduce liver inflammation. Battling breast cancer? Consuming soy is associated with prolonged survival. Worried about heart disease (the number 1 killer in the United States)? Switch to a whole-food, plant-based diet, which has been repeatedly shown not just to prevent the disease but often stop it in its tracks.
In addition to showing what to eat to help treat the top fifteen causes of death, How Not to Die includes Dr. Greger's Daily Dozen -a checklist of the twelve foods we should consume every day. Full of practical, actionable advice and surprising, cutting edge nutritional science, these doctor's orders are just what we need to live longer, healthier lives.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 35
- 15
- 4
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Rozdziały poświęcone piętnastu najczęstszym przyczynom zgonów na świecie. Każda jest omawiana pod kątem co robić by uniknąć lub zmniejszyć prawdopodobieństwo by nas to spotkało. Na wiele rzeczy nie mamy wpływu, ale jedzeniem możemy odżywić organizm tak by był bardziej odporny na szkodliwe czynniki.
Rozdziały poświęcone piętnastu najczęstszym przyczynom zgonów na świecie. Każda jest omawiana pod kątem co robić by uniknąć lub zmniejszyć prawdopodobieństwo by nas to spotkało. Na wiele rzeczy nie mamy wpływu, ale jedzeniem możemy odżywić organizm tak by był bardziej odporny na szkodliwe czynniki.
Pokaż mimo toz jednej str fajna ale z drugiej mocno monotonna. w kazdym rozdziale mozna dac to samo podsumowanie. palenie, alkohol, jedzenie miesa i cukru powoduje raka/choroby itd. po jakims czasie to zaczelo sie robic troche nudne
z jednej str fajna ale z drugiej mocno monotonna. w kazdym rozdziale mozna dac to samo podsumowanie. palenie, alkohol, jedzenie miesa i cukru powoduje raka/choroby itd. po jakims czasie to zaczelo sie robic troche nudne
Pokaż mimo toBardzo ciekawa książka. Jak dla mnie jest to encyklopedia wiedzy o żywieniu. Bardzo lubię wykłady Dr Greger. Autor wyszukuje informacje czytając publikacje naukowe wiec książka zawiera dane oparte o aktualną wiedzę naukową. Nie ma tu „wiedzy” anegdotycznej. Bibliografia jest bardzo obszerna więc można przeczytać przytaczane oryginalne publikacje. Jest to książka w jakimś stopniu trudna ze względu na ilość podanych informacji aczkolwiek wiedza ta jest przekazana w sposób przystępny.
Bardzo ciekawa książka. Jak dla mnie jest to encyklopedia wiedzy o żywieniu. Bardzo lubię wykłady Dr Greger. Autor wyszukuje informacje czytając publikacje naukowe wiec książka zawiera dane oparte o aktualną wiedzę naukową. Nie ma tu „wiedzy” anegdotycznej. Bibliografia jest bardzo obszerna więc można przeczytać przytaczane oryginalne publikacje. Jest to książka w jakimś...
więcej Pokaż mimo to