Cookentials. Nowy przepis na przepis
Wydawnictwo: Grupa Wydawnicza Relacja kulinaria, przepisy kulinarne
120 str. 2 godz. 0 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Grupa Wydawnicza Relacja
- Data wydania:
- 2016-09-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2016-09-01
- Liczba stron:
- 120
- Czas czytania
- 2 godz. 0 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788365087522
- Tagi:
- przepisy kuchnia cookentials
„Cookentials” to esencja gotowania. 52 przepisy na cały rok, aby choć raz w tygodniu poczuć radość z gotowania. Casserole z chorizo brzmi jak „pół dnia w kuchni”? Dzięki „Cookentials” to zaledwie kilka prostych kroków! - Kulinarna wędrówka po kuchniach całego świata w wersji obrazkowej. - Proste i efektowne dania z różnych krajów, egzotyczne składniki, ale też swojska kasza z kurkami z polskich lasów. - Sezonowe produkty, aby móc cieszyć się zimą rozgrzewającymi daniami, a latem rozkoszować smakiem warzyw i owoców. Otwórz drzwi do kuchni, otwórz lodówkę, otwórz książkę. Po prostu patrzysz i wiesz!
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 6
- 3
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Czym kusi czytelników opis zamieszczony na okładce i czy jest on zgodny z zawartością książki? Zobaczmy: „Kulinarna wędrówka po kuchniach całego świata w wersji obrazkowej” oraz „Proste dania z różnych krajów, wyjątkowe składniki, ale też swojska kasza z kurkami z polskich lasów”. Dania rzeczywiście są proste, nawet bardzo proste. Rzekłabym, że momentami wręcz studenckie, kawalerskie. Dla jednych będzie to minus, dla innych plus. Wiele osób poszukuje przepisów nieskomplikowanych, z niewielkiej liczby produktów, łatwych i szybkich do przygotowania. Zewsząd atakują nas książki i programy telewizyjne promujące kuchnię „wysoką”, udziwnioną. Kulinarne sławy zachęcają do wypróbowania przegrzebków i trufli, na które przeciętny człowiek nie jest sobie w stanie pozwolić. Lewiński postawił zdecydowanie na prostotę – zarówno składników, jak i przygotowania.
Mam jednak wątpliwości co do kuchni świata, ponieważ nie bardzo mogę się tych światowych smaków doszukać. Niby jest bazylia, makaron i pomidor z puszki, ale czy to od razu Włochy? Niby jest chorizo, ale czy dodatek tej kiełbasy sprawia, że danie możemy nazwać hiszpańskim? Cookentials to nie wędrówka po kuchniach świata, tylko smakowy miszmasz, kuchnia polska z dodatkami „światowymi”, które – jak bazylia czy kumin – nie są już nowością. Sezonowość potraw też nie jest zawsze prawidłowa. Chleb bananowy z orzechami bardziej pasowałby na zimę niż lato, a tarta szpinakowa z fetą to, biorąc pod uwagę sezonowość polskiego szpinaku, nie jest dobry wybór do menu zimowego. Zamiast szpinaku wykorzystałabym tu jarmuż. Tarta z mango na pewno jest smaczna, ale do wiosennego ciasta można było wybrać gruszki lub jabłka albo nawet truskawki (chyba że autor wziął pod uwagę końcowomajowy sezon na mango).
Pełna recenzja na blogu: http://www.kulinarnaczytelnia.pl/2017/06/cookentials-nowy-przepis-na-przepis-lewinski.html
Czym kusi czytelników opis zamieszczony na okładce i czy jest on zgodny z zawartością książki? Zobaczmy: „Kulinarna wędrówka po kuchniach całego świata w wersji obrazkowej” oraz „Proste dania z różnych krajów, wyjątkowe składniki, ale też swojska kasza z kurkami z polskich lasów”. Dania rzeczywiście są proste, nawet bardzo proste. Rzekłabym, że momentami wręcz studenckie,...
więcej Pokaż mimo to