Afrodyzjak

Okładka książki Afrodyzjak
Anthony Capella Wydawnictwo: Albatros literatura piękna
326 str. 5 godz. 26 min.
Kategoria:
literatura piękna
Wydawnictwo:
Albatros
Data wydania:
2006-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2006-01-01
Liczba stron:
326
Czas czytania
5 godz. 26 min.
Język:
polski
ISBN:
8373593101
Średnia ocen

                6,5 6,5 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,5 / 10
137 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
501
115

Na półkach: ,

"Weź jedną Amerykankę z miodową skórą i piegami
na ramionach jak pomarańczowe płatki chilli.
Dopraw ją do smaku bazylią, pomidorami,
orzeszkami pinii i pietruszką.
Ogrzej ją delikatnie w dłoniach przez kilka godzin,
przewracając od czasu do czasu,
i podawaj z winem i śmiechem,
prosto z talerza"

Czyż te słowa nie rozpalają zmysłów? Bowiem książka "Afrodyzjak" właśnie taka jest, dodatkowo pobudzająca jak espresso, uzależniająca jak tiramisu i romantyczna jak kolacja przy świecach we "wiecznym mieście". Powieść robi niesamowite wrażenie na czytelniku i pozostaje z nim na długo po odłożeniu na półkę. Choć daleko jej do książki kucharskiej same opisy przyrządzanych potraw i aromatycznych ziół spowodowały, że ostatnio w mej kuchni unosiły się zapachy pochodzące właśnie z rozpalonej słońcem Italii. Dzięki niezwykłej umiejętności pisarskiej autora odkrywamy całkiem inne Włochy. Zwiedzamy muzea, podziwiamy zabytki, kosztujemy specjałów z różnych części tego kraju, razem z bohterami odwiedzamy słynny targ w Mercato di San Cosimato, przechadzamy się skapanymi w słońcu romantycznymi uliczkami, zostajemy zabrani na wycieczkę nad morze, podziwiamy widoki i życie we włoskiej prowincji Le Marche i ZAKOCHUJEMY SIĘ.

Fabuła tego małego literackiego dzieła jest dość zwyczajna - dwóch mężczyzn zakochuje sie w jednej kobiecie. Jeden ma świetną aparycję, ale ten drugi ma to coś... jest doskonałym kucharzem! Wspólnymi silami próbują podbić serce pięknej dziewczyny. Ktoremu to się uda i w jaki sposob? Czego wszyscy się z tych doświadczeń nauczą o sobie? Jak zmieni się ich życie?

To tylko tak we wielkim skrócie aby pobudzić Waszą ciekawość. Jestem przekonana, iż ta zmysłowa powieść podbije niejedno serce zwłaszcza że została podzielona na "dania". Każde zostaje przedstawione przez cytat ekspertki kulinarnej Marcelli Hazan z jej słynnej"The Essentials of Classic Italian Cooking", który de facto jest wprowadzeniem do kolejnych wydarzeń w następnych rozdziałach. Jak są ze sobą pozwiązane, zostawiam tym którzy są zainteresowani tą czarującą lekturą, która pomimo kilku nieoczekiwanych zwrotów akcji, niestety nie stroni od przewidywalności:( co stanowi jej najsłabszy punkt.
Tę lekką, smakowitą, romantyczną historię idealną jako "summer read", mogę polecić nie tylko romantycznym duszyczkom ale i również tym, którzy chcą odkryć prawdziwość powiedzenia - "przez żołądek do serca". A nóż i Wam się uda podbić serce ukochanej/ ukochanego:) powodzenia:):):)

"Weź jedną Amerykankę z miodową skórą i piegami
na ramionach jak pomarańczowe płatki chilli.
Dopraw ją do smaku bazylią, pomidorami,
orzeszkami pinii i pietruszką.
Ogrzej ją delikatnie w dłoniach przez kilka godzin,
przewracając od czasu do czasu,
i podawaj z winem i śmiechem,
prosto z talerza"

Czyż te słowa nie rozpalają zmysłów? Bowiem książka "Afrodyzjak"...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Przeczytane
    177
  • Chcę przeczytać
    72
  • Posiadam
    36
  • Ulubione
    12
  • 2012
    5
  • Moje i tylko moje ;)
    2
  • Chcę w prezencie
    2
  • Romans
    2
  • Z biblioteki
    2
  • Literatura zagraniczna
    2

Cytaty

Więcej
Anthony Capella Afrodyzjak Zobacz więcej
Więcej

Podobne książki

Przeczytaj także