7 (1 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
0
7
1
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788320049657
liczba stron
184
kategoria
zdrowie, medycyna
język
polski
dodał
youstyna

Drugie wydanie książki ?Dieta bezglutenowa: co wybrać?? zostało napisane przez specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia oraz Instytutu ?Pomnik ? Centrum Zdrowia Dziecka?. Dostarcza wszechstronnej, aktualnej, ugruntowanej naukowo, ale podanej przystępnie wiedzy o diecie bezglutenowej. Przybliża Czytelnikowi: ? właściwości glutenu ? zasady układania diety bezglutenowej w świetle zaleceń...

Drugie wydanie książki ?Dieta bezglutenowa: co wybrać?? zostało napisane przez specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia oraz Instytutu ?Pomnik ? Centrum Zdrowia Dziecka?. Dostarcza wszechstronnej, aktualnej, ugruntowanej naukowo, ale podanej przystępnie wiedzy o diecie bezglutenowej. Przybliża Czytelnikowi:

? właściwości glutenu

? zasady układania diety bezglutenowej w świetle zaleceń żywieniowych

? wartość odżywczą produktów bezglutenowych

? wymagania dotyczące znakowania gotowych produktów bezglutenowych

? praktyczne zasady przygotowywania potraw bezglutenowych

? aktualne zalecenia do stosowania diety bezglutenowej

Publikację wyróżnia obszerna część tabelaryczna z danymi o wartości energetycznej i zawartości składników odżywczych w produktach naturalnie niezawierających glutenu oraz w produktach bezglutenowych wytworzonych przemysłowo.

Książka powstała z myślą o chorych na celiakię i inne choroby glutenozależne, dietetykach, a także osobach gotujących (zawodowo lub w domu).

 

źródło opisu: http://bonito.pl/k-90435499-dieta-bezglutenowa-co-wybrac

źródło okładki: http://bonito.pl/k-90435499-dieta-bezglutenowa-co-wybrac

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (1)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 2109
AnnaSikorska | 2017-10-16
Na półkach: Przeczytane

Z każdym rokiem rośnie świadomość znaczenia tego, co jemy na nasz organizm. Badania naukowe pozwalają na coraz lepsze dostosowanie diety i leczenia do potrzeb jednostki. Jedną z chorób, które coraz lepiej są diagnozowane jest celiakia, choroba autoimmunizacyjna wywoływana przez gluten. Rozwój medycyny wpływający na wzrost diagnoz sprawia, że coraz więcej osób zaczyna stosować dietę bezglutenową. Na początku drogi można poczuć zagubienie. Wielość publikacji oraz przepisów sprawia, że szybko odnajdujemy się w temacie i możemy dostosować dietę do naszych potrzeb oraz upodobań kulinarnych przy jednoczesnym dbaniu o zdrowie.
„Dieta bezglutenowa. Co wybierać?” pod redakcją Hanny Kuchanowicz to publikacja, która nie bez powodu cieszy się dużym powodzeniem. Znajdziemy w niej wprowadzenie pozwalające zapoznać się z diagnostyką celiakii, objawami oraz opisem chorób związanych z nadwrażliwością na gluten. Dowiemy się również czym jest owa trująca substancja, dlaczego niektórym osobom szkodzi,...

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd