Dieta bezglutenowa - co wybrać? Wydanie 2

Okładka książki Dieta bezglutenowa - co wybrać? Wydanie 2
Krystyna IwanowWojciech Kłys Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL zdrowie, medycyna
184 str. 3 godz. 4 min.
Kategoria:
zdrowie, medycyna
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Data wydania:
2015-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2015-01-01
Liczba stron:
184
Czas czytania
3 godz. 4 min.
Język:
polski
ISBN:
9788320049657
Dodaj do pakietu
Dodaj do pakietu
Średnia ocen
7,0 7,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Reklama
Reklama

Książki autora

Okładka książki Tabele składu i wartości odżywczej żywności. Wydanie 2 Krystyna Iwanow, Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda
Ocena 7,0
Tabele składu ... Krystyna Iwanow, Ha...
Okładka książki Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw. Wydanie 6 Krystyna Iwanow, Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna
Ocena 7,0
Wartość odżywc... Krystyna Iwanow, Ha...
Okładka książki Liczmy kalorie. Wydanie 3 Krystyna Iwanow, Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda
Ocena 0,0
Liczmy kalorie... Krystyna Iwanow, Ha...
Okładka książki Jem zdrowo. Węglowodany, indeks gikemiczny i inne składniki odżywcze Krystyna Iwanow, Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Beata Przygoda
Ocena 6,0
Jem zdrowo. Wę... Krystyna Iwanow, Ha...

Podobne książki

Reklama

Oceny

Średnia ocen
7,0 / 10
1 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
3351
2450

Na półkach:

Z każdym rokiem rośnie świadomość znaczenia tego, co jemy na nasz organizm. Badania naukowe pozwalają na coraz lepsze dostosowanie diety i leczenia do potrzeb jednostki. Jedną z chorób, które coraz lepiej są diagnozowane jest celiakia, choroba autoimmunizacyjna wywoływana przez gluten. Rozwój medycyny wpływający na wzrost diagnoz sprawia, że coraz więcej osób zaczyna stosować dietę bezglutenową. Na początku drogi można poczuć zagubienie. Wielość publikacji oraz przepisów sprawia, że szybko odnajdujemy się w temacie i możemy dostosować dietę do naszych potrzeb oraz upodobań kulinarnych przy jednoczesnym dbaniu o zdrowie.
„Dieta bezglutenowa. Co wybierać?” pod redakcją Hanny Kuchanowicz to publikacja, która nie bez powodu cieszy się dużym powodzeniem. Znajdziemy w niej wprowadzenie pozwalające zapoznać się z diagnostyką celiakii, objawami oraz opisem chorób związanych z nadwrażliwością na gluten. Dowiemy się również czym jest owa trująca substancja, dlaczego niektórym osobom szkodzi, a inni mogą ją spożywać, w jaki sposób znakowana jest w produktach jego obecność. Te podstawowe informacje są doskonałym wstępem do kolejnych rozdziałów przybliżających czytelnikowi tajniki diety, podpowiadającymi po jakie produkty można sięgać, na co zwracać uwagę, jak przechowywać i przygotowywać żywność oraz w jaki sposób uzyskać informacje w restauracjach czy dana żywność zawiera gluten. Szeroki opis proponowanych produktów, wskazanie kliku wybranych producentów pozwoli na urozmaicanie diety i dostarczanie organizmowi niezbędnych składników.
Prosty język oraz wprowadzanie czytelnika krok po kroku w tajniki diety sprawia, że osoba zmuszona do przejścia na dietę nie będzie czuła się zagubiona w sklepie wśród wielu produktów glutenowych. Wskazówki autorów pomogą zwrócić uwagę na wartość odżywczą oraz konsekwentne unikanie kontaktu ze szkodzącą substancją. Specjaliści dzielą się swoją wiedzą oraz doświadczeniem związanym z wprowadzeniem diety. Publikację polecam wszystkim, którzy muszą rozpocząć dietę bezglutenową.

Z każdym rokiem rośnie świadomość znaczenia tego, co jemy na nasz organizm. Badania naukowe pozwalają na coraz lepsze dostosowanie diety i leczenia do potrzeb jednostki. Jedną z chorób, które coraz lepiej są diagnozowane jest celiakia, choroba autoimmunizacyjna wywoływana przez gluten. Rozwój medycyny wpływający na wzrost diagnoz sprawia, że coraz więcej osób zaczyna...

więcej Pokaż mimo to

Reklama

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Dieta bezglutenowa - co wybrać? Wydanie 2


Reklama
zgłoś błąd