Warzywo

Wydawnictwo: Pascal
7,31 (32 ocen i 5 opinii) Zobacz oceny
10
3
9
2
8
11
7
7
6
5
5
3
4
1
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788376426259
liczba stron
288
słowa kluczowe
warzywo, kulinaria, masterchef, przepisy
język
polski
dodała
Klaudia

Wypróbuj nowe zaskakujące przepisy na potrawy z dobrze ci znanych warzyw. Dominika Wójciak stosuje łatwo dostępne składniki i komponuje z nich oryginalne smaki, okraszając je odrobiną kulinarnego szaleństwa. Daj się uwieść jej warzywnym deserom i słodkim śniadaniom, zasmakuj w aromatycznych sosach, kremowych zupach i chrupiących kanapkach. Skosztuj ryżu na mleku z marchewką i kardamonem albo...

Wypróbuj nowe zaskakujące przepisy na potrawy z dobrze ci znanych warzyw.

Dominika Wójciak stosuje łatwo dostępne składniki i komponuje z nich oryginalne smaki, okraszając je odrobiną kulinarnego szaleństwa. Daj się uwieść jej warzywnym deserom i słodkim śniadaniom, zasmakuj w aromatycznych sosach, kremowych zupach i chrupiących kanapkach.

Skosztuj ryżu na mleku z marchewką i kardamonem albo rabarbarowego tiramisu. Poczęstuj rodzinę chlebem bananowo-cukiniowym i chałwową owsianką z dynią. Zaproś przyjaciół na łazanki z kiszoną kapustą w curry, pizzę z kalafiora lub pieczone ziemniaki. Poznaj smak burgerów z fasoli, buraka po burgundzku i hummusu z bobem. Poczuj prawdziwą radość gotowania i ogromną przyjemność z jedzenia!

 

źródło opisu: Wydawnictwo Pascal, 2015

źródło okładki: http://dobreksiazki.pl/warzywo-wojciak-dominika,p3...»

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (5)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 125
Natalia | 2019-10-18
Na półkach: Przeczytane, Ulubione, Posiadam

Jedna z moich ulubionych książek kucharskich, już bardzo poniszczona, ale bardzo często z niej gotuję. Dania są proste, sezonowe, ale przedstawione z wielkim pomysłem.

książek: 405
Lili Mer | 2018-04-06
Na półkach: Przeczytane, Vegan

Nie polubilam sie z tą książką na tyle, że oddałam ją znajomym. Co ciekawe, im bardzo się spodobała.

Polubiłam tę książkę, za wegańskie i wegetariańskie przepisy, za sezonowość warzyw, za piękne zdjęcia.
Po zakupie jednak, okazało się, że nie mam za bardzo co z niej ugotować. Jako weganka, znajdowałam tam tylko przepisy, które albo zawierały produkty trudnodostępne (kwiaty cukinii?), albo były trudne w przygotowaniu.
Wegetariańskie przepisy bywały łatwiejsze, ale znów - ja się tak nie odżywiam, a nie było informacji jak zastąpić ten składnik, by przepis nie ucierpiał.
Moim znajomym spodobała się dbałość o detale i coś co nazywam aspektem "gourmet". Przepisy nadają się bowiem na tzw . "specjalne okazje". Osobiście preferuję jednak książki do których chciałoby się sięgać na codzień, stąd też niska ocena.

książek: 2216
syla50 | 2018-03-20
Na półkach: Przeczytane, Posiadam

Uwielbiam książki kucharskie, i od czasu do czasu funduję sobię taką przyjemność. Jestem typowym mięsożercą, dlatego ostatnio kupuję częściej wszystko co dotyczy warzyw (taki paradoks).Ciągle szukam łatwych przepisów, żeby mimo wszystko trochę mniej tego mięsa,żeby było zdrowiej. Książka pieknie wydana, uwielbiam tak piekne ksiązki:). Niestety choć książkę mam długo (chyba ze dwa lata albo i dłużej) nie zrobiłam nic. Widać kiepska ze mnie kucharka. Szukam dalej...

książek: 362
Agnieszka Kosowska | 2017-05-23
Na półkach: Przeczytane, 2017

Wstyd się przyznać, ale przepisy przedstawione w książce pani Dominiki są dla mnie zbyt skomplikowane. Z przyjemnością czytałam jej opisy produktów, co z czym łączyć, ale mimo wszystko tę pozycję traktuję bardziej jako kompendium wiedzy o warzywach niż książkę kucharską.

książek: 194
Klaudia | 2015-12-31
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, 2015
Przeczytana: 29 grudnia 2015

Uwielbiam książki kucharskie, przepadam więc i za gotowaniem, ale nigdy przedtem nie ciągnęło mnie do kuchni wegetariańskiej. Kupując tę książkę nie byłam świadoma tego, że porywam się na kuchnię vege, ale nie pożałowałam. Dominika Wójciak, trzeci polski Masterchef, znów pokazuje klasę i stawia wyzwanie kucharzom i kucharkom. Czy dacie sobie radę z tym trudnym tematem? Czy uda wam się stworzyć coś pięknego bez mięsa? Ja podjęłam wyzwanie i zakochałam się w warzywach.

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd