Zdrowy ferment. Jak przyrządzać i podawać pyszne probiotyczne dania i cieszyć się dzięki nim zdrowiem i lepszym samopoczuciem
- Kategoria:
- zdrowie, medycyna
- Wydawnictwo:
- Purana
- Data wydania:
- 2014-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2014-01-01
- Liczba stron:
- 237
- Czas czytania
- 3 godz. 57 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788360170632
Witaj w probiotycznym świecie!Odkrycie fermentowanej żywności całkowicie odmieniło życie Donny Schwenk. Po trudnej ciąży i zmaganiu się z licznymi dolegliwościami postanowiła znaleźć źródło swoich problemów. Któregoś dnia natknęła się na informacje dotyczące znanej od wieków sztuki domowej fermentacji żywności, metody, która wzbogaca ją o pożyteczne, wspomagające trawienie bakterie, a także witaminy minerały pozytywnie wpływające na ogólny stan zdrowia.Po włączeniu fermentowanej żywności do swego codziennego menu Donna zaczęła doświadczać witalności, o jakiej nawet nie śniła, i już wkrótce fermentacja stała się jej życiową pasją. Rozpoczęła też nowe życie jako nauczycielka, pisarka i blogerka na stronie www.culturedfoodlife.com, starając się upowszechniać swoją wiedzę na ten temat. Dziś Donna współpracuje z tysiącami ludzi na całym świecie, pomagając im w rozwiązaniu ich własnych zdrowotnych problemów z nadciśnieniem, cukrzycą, alergią, trądzikiem, astmą czy zespołem jelita drażliwego.W Zdrowym fermencie Donna pokazuje, jak w prosty sposób przygotować pyszne i zdrowe fermentowane potrawy. Po wstępie, w którym zapozna cię z naukowymi podstawami dobrodziejstw fermentacji oraz niezwykłą historią ozdrowienia swojego i swojej rodziny, przeprowadzi cię krok po kroku przez podstawowe metody przygotowywania kefiru, kombuczy, kiszonek czy mąki ze skiełkowanych ziaren i przedstawi ponad 135 opartych na nich przepisów.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 22
- 10
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
Cytaty
Bądź pierwszy
Dodaj cytat z książki Zdrowy ferment. Jak przyrządzać i podawać pyszne probiotyczne dania i cieszyć się dzięki nim zdrowiem i lepszym samopoczuciem
Dodaj cytat
Opinia
Autorka pisze o tym jak żywność probiotyczna zmieniła życie jej, rodziny i znajomych. Twierdzi, że dobre bakterie pochodzące z kiszonek mogą zmienić jakość życia i wyeliminować lub przynajmniej złagodzić wiele dolegliwości (m.in. alergie, problemy ze złym samopoczuciem, ciągłym zmęczeniem i in.). Podaje dokładne opisy jak wykonać w domu kefir, kombuczę oraz podaje przepisy na wiele ciekawych kiszonek.
Nieco zabawny jest jej amerykański punkt widzenia. Jako dorosła osoba pierwszy raz usłyszała w sklepie ze zdrową żywnością o kefirze.
Autorka pisze o tym jak żywność probiotyczna zmieniła życie jej, rodziny i znajomych. Twierdzi, że dobre bakterie pochodzące z kiszonek mogą zmienić jakość życia i wyeliminować lub przynajmniej złagodzić wiele dolegliwości (m.in. alergie, problemy ze złym samopoczuciem, ciągłym zmęczeniem i in.). Podaje dokładne opisy jak wykonać w domu kefir, kombuczę oraz podaje przepisy...
więcej Pokaż mimo to