Fotografia smaku, czyli 24 obiady dla tych, którzy lubią i nie lubią przyjmować gości

Okładka książki Fotografia smaku, czyli 24 obiady dla tych, którzy lubią i nie lubią przyjmować gości
Janusz MajewskiZofia Nasierowska Wydawnictwo: Marginesy kulinaria, przepisy kulinarne
184 str. 3 godz. 4 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Marginesy
Data wydania:
2011-05-18
Data 1. wyd. pol.:
2011-05-18
Liczba stron:
184
Czas czytania
3 godz. 4 min.
Język:
polski
ISBN:
9788392843122
Średnia ocen

                7,8 7,8 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,8 / 10
17 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
1140
950

Na półkach:

,,Dom Zosi Nasierowskiej był ostatnią ostoją ciepła, smaku i gościnności. Fotografie, które robiła swoim gościom, były zawsze odzwierciedleniem karmionych przez nią dusz. Prawdziwa dama estetyki i smaku, która zatrzymała mijające wartości" Magda Gessler

20 lat wcześniej w Warszawie było mało restauracji, gdzie można było się dobrze najeść, dlatego kobiety gotowały w domu. Gotowały matki, teściowe, gosposie. jedni byli zapraszani przez drugim, przez co powstawały coraz to nowsze dania, bo każda pani domu chciała zabłysnąć przed znajomymi. Potem nastał okres kupowania na kartki, gdzie dzięki drobnym łapówkom można było dostać lepsze produkty. Po okresie totalitaryzmu autorka wraz z mężem założyli pensjonat na Mazurach, gdzie doskonale im się wiodło. Słynna pani fotograf musiała przekształcić się w kucharkę. Przepisy czerpała z własnego domu, przepisów babci, które cały czas udoskonalała. Już od najmłodszych lat zajmowała się gotowaniem. Jakie słynne osoby były u niej w gościnie? Jak oprawiać rybę? Z której strony podaje się dania?


Książka już od pierwszych stron bardzo mi się spodobała , tym bardziej że współgra z tematyką mojego bloga i będę mogła wykorzystać kilka przepisów :) Jest bardzo ciekawie napisana, przepisy są przeplatane poradami domowymi, co jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Dużo dań jeszcze nie robiłam, lecz chciałabym je wykonać. Myślę, że książka przyda się wszystkim, którzy gotują i chcą poznać nowe dania lub też dopiero chcą rozpocząć swoją przygodę z gotowaniem.

Moja ocena : 10/10

,,Dom Zosi Nasierowskiej był ostatnią ostoją ciepła, smaku i gościnności. Fotografie, które robiła swoim gościom, były zawsze odzwierciedleniem karmionych przez nią dusz. Prawdziwa dama estetyki i smaku, która zatrzymała mijające wartości" Magda Gessler

20 lat wcześniej w Warszawie było mało restauracji, gdzie można było się dobrze najeść, dlatego kobiety gotowały w domu....

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    48
  • Przeczytane
    26
  • Posiadam
    15
  • Chcę w prezencie
    3
  • Literatura polska
    2
  • Kulinaria
    2
  • Żywność, diety i przepisy
    1
  • 2013
    1
  • Przeczytane do 2015
    1
  • Ulubione
    1

Cytaty

Podobne książki

Przeczytaj także