Smaki Toskanii
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Buchmann
- Data wydania:
- 2011-09-14
- Data 1. wyd. pol.:
- 2011-09-14
- Liczba stron:
- 160
- Czas czytania
- 2 godz. 40 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 978-83-7670-230-8
- Tagi:
- Toskania przepisy kuchnia włoska
Toskania to region hojnie wyposażony przez naturę i historię. Znajdziemy tam wszystko: zachwycające sielskie krajobrazy, najpiękniejsze miasta, arcydzieła sztuki i architektury…
Spotkamy tam także gościnnych mieszkańców i wspaniałą aromatyczną kuchnię. Przepisy kulinarne nie zmieniają się od wieków i przechodzą z pokolenia na pokolenie.
W kuchni toskańskiej dominują mocne, wyraziste zapachy i mało przetworzone produkty. Jej podstawę stanowią naturalne składniki, przez co jest zdrowa i prosta w przygotowaniu. W większości oryginalnych przepisów kulinarnych tego regionu nie podaje się dokładnych ilości składników, więc gotujący może puścić wodze fantazji i przygotować danie, kierując się intuicją i indywidualnym poczuciem smaku.
„Smaki Toskanii” to niezwykła książka kulinarna napisana przez Polkę, która od lat mieszka w tym regionie Włoch. Są tu przedstawione najsmaczniejsze i najbardziej typowe potrawy, a także wiele ciekawych informacji o samym regionie i jego mieszkańcach.
Piękne wyraziste zdjęcia przedstawiają apetyczne potrawy przyrządzone własnoręcznie przez autorkę. Jak zapewnia Aleksandra Seghi, wszystkie przepisy są bardzo łatwe, a delektowanie się smakiem przyrządzonych własnoręcznie potraw – zwłaszcza w dobrym towarzystwie -
przyniesie radość i pozwoli w wyobraźni przenieść się do urokliwej Toskanii.
„[...] gotowanie to nie cel, ale sposób na przebywanie razem w radości przy jednym stole”
- Fabio Pichci, florencki kuchmistrz.
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 108
- 42
- 25
- 5
- 3
- 3
- 2
- 2
- 1
- 1
Opinia
Bardzo ładnie wydana książka kucharska z oryginalnymi toskańskimi przepisami, wzbogaconymi o zdjęcia i krótką notkę historyczną z informacją o pochodzeniu prezentowanego dania oraz orientacyjną datą jej powstania. Sześć działów ułatwia znalezienie odpowiednich przepisów na odpowiednią okazję. Każda potrawa jest prosta w wykonaniu i tania (może oprócz działu "Drugie dania z mięsa", gdyż kuchnia toskańska opiera się w dużej mierze na dziczyźnie), więc nawet niedoświadczeni kucharze amatorzy są w stanie, dzięki tej książce, miło zaskoczyć swoich gości. Jeżeli ktoś kocha kuchnię włoską jest to książka właśnie dla niego. Sam na pewno będę z niej korzystał podczas prób gotowania :)
Bardzo ładnie wydana książka kucharska z oryginalnymi toskańskimi przepisami, wzbogaconymi o zdjęcia i krótką notkę historyczną z informacją o pochodzeniu prezentowanego dania oraz orientacyjną datą jej powstania. Sześć działów ułatwia znalezienie odpowiednich przepisów na odpowiednią okazję. Każda potrawa jest prosta w wykonaniu i tania (może oprócz działu "Drugie dania z...
więcej Pokaż mimo to