Kuchnia polska dla początkujących. Mój niezbędnik

Okładka książki Kuchnia polska dla początkujących. Mój niezbędnik
Ewa AszkiewiczRomana Chojnacka Wydawnictwo: poradniki
320 str. 5 godz. 20 min.
Kategoria:
poradniki
Wydawnictwo:
Data wydania:
2013-09-11
Data 1. wyd. pol.:
2013-09-11
Liczba stron:
320
Czas czytania
5 godz. 20 min.
Język:
polski
ISBN:
9788324519705
Tagi:
kuchnia
Średnia ocen

                7,8 7,8 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,8 / 10
4 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
757
756

Na półkach: , , , ,

Praktyczne porady dla młodych osób, które chcą nauczyć się gotować by, następnie poczuć się w kuchni jak we własnym restauracyjnym domowym królestwie polskiej kuchni odnajdziemy w tej oto książce autorstwa Ewy Aszkiewicz, Romany Chojnackiej, Aleksandry Swulińskiej -Katulskiej, Jolanty Przytuły.

Polska kuchnia jest smaczna, ale wymaga momentami ułożenia odpowiedniego menu w każdym dniu, poznaniu sposobów przyrządzania i podawania tychże dań kulinarnych.

Książka ta składa się z 7 rozdziałów w następującej treści:

1. Przystawki, przekąski i sosy.
2. Zupy i dania z jednego garnka.
3. Mięso, podroby, dziczyzna, drób i ryby.
4. Potrawy z mąki, kaszy, jajek, mleka i sera.
5. Potrawy z warzyw, owoców i grzybów.
6. Ciasta i ciasteczka i desery.
7. Przetwory.

Każdy z rozdziałów zawiera, dokładny opis potraw co stanowi, tutaj pozytywny kunszt przedsmaku danej potrawy. Możemy dodatkowo zapoznać się z historiami dotyczącymi powstawania danej przekąski związanymi z kanapkami. Dla ułatwienia każde danie jest wykonywane etapami oraz zostało bardzo dokładnie udokumentowane poprzez fotografię.

Przepisy, na które zwróciłam szczególną uwagę to: marynaty, przeciery warzywne, musy, kompoty, desery, torciki bez pieczenia, bezy.

Tekst składników na przepisy zamieszczony na łamach książki jest, napisany małą czcionką co utrudnia odczytanie. Dodatkowy element stanowi, to przepisy są, łatwe do wykonania.

Idealna książka dla początkujących kucharzy oraz amatorów kuchni lubiących tworzyć nowe dzieła kulinarne polskie, które posiadają od lat swoje tradycje.

Twarda oprawa zawiera piękne fotografie potraw, spis ilustracji, 320 stron, wydana została przez Wydawnictwo Publicat, Poznań 2013.

Zapraszam do zapoznania się z tą książką, która będzie służyła każdemu z nas, by zgłębić wiedzę na temat smaków polskiej kuchni.

Praktyczne porady dla młodych osób, które chcą nauczyć się gotować by, następnie poczuć się w kuchni jak we własnym restauracyjnym domowym królestwie polskiej kuchni odnajdziemy w tej oto książce autorstwa Ewy Aszkiewicz, Romany Chojnackiej, Aleksandry Swulińskiej -Katulskiej, Jolanty Przytuły.

Polska kuchnia jest smaczna, ale wymaga momentami ułożenia odpowiedniego menu w...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    13
  • Posiadam
    6
  • Przeczytane
    4
  • 2017
    1
  • #WyzwanieLC2017
    1
  • Kulinarne
    1
  • Lektury/Podręczniki
    1
  • Domowa biblioteczka
    1
  • [Stan:] Posiadam
    1
  • Wydawnictwo Publicat
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Kuchnia polska dla początkujących. Mój niezbędnik


Podobne książki

Przeczytaj także