Idealna para

Mogą Ciebie zainteresować

Wyróżniona opinia i

Idealna para

przeczytanych książek 2774 napisanych opinii 1926

Aneta Herbik to znana influencerka i celebrytka, która swoje życie wystawia całodobowo w mediach społecznościowych. Tam kreuje się na gwiazdę, która wiedzie spokojne , szczęśliwe i bogate życie. W rzeczywistości jednak jej życie to pasmo niepowodzeń. Cały czas jak widmo ciągnie się za nią przeszłość a Dubaj śni jej się niemal każdej nocy. Zachęcona łatwym i dużym zarobkiem poleciała do Dubaju gdzie uprawiała sex za duże pieniądze. Jednak piękna bajka szybko przerodziła się w koszmar i z pomocą koleżanki ledwo udaje jej się uciec i wrócić do Polski.

Kiedy dostaje propozycję aby została twarzą aplikacji randkowej Mytholovic. W ramach promocji randkowej aplikacji ,razem z zatrudnionym przez firmę przystojnym Erykiem musi wziąć udział w reality show.

Nie zawsze życie w social mediach jest usłane różami….

więcej Pokaż mimo to

Grzechy przeszłości niestety prześladować mogą całe życie. Na początku myślałem, że nie przebrnę przez to ciężkie życie influencerki, ale szybko się rozkręca.

Niestety gniot. moim skromnym zdaniem poziom książek tego autora ostro pikuje.

Niestety gniot. moim skromnym zdaniem poziom książek tego autora ostro pikuje.

Główną bohaterką jest Aneta, która ma matkę alkoholiczkę. Aby zdobyć pieniądze na wódkę matki ima się różnych niechlubnych zajęć. Nie wiem dlaczego, zamiast namówić matkę na leczenie, daje jej pieniądze na chlanie. Nie polubilam Anety, jest irytująca, naiwna i głupia. "Chciałam być niezależna. Niestety los tak mne poprowadził, że skończyłam jako utrzymanka bogatego piłkarza." O wszystkie swoje niepowodzenia oskarża innych, nie uczy się na błędach. Autor porusza wiele współczesnych problemów: molestowanie w pracy, alkoholizm, narkomanię, hejt w Internecie, porwanie, syndrom sztokholmski, prostytucję i orgie seksualne. Opisy tego co dzieje się w Dubaju są bardzo mocne, to sceny dla ludzi dorosłych i o mocnych nerwach. Fabuła bardzo zagmatwana, przeszłość miesza się z teraźniejszością. Na dodatek wiele pomyłek imion. Na str, 182 zamiast Kamil jest Eryk. Na str. 219 ""Eryk wstaje z łóżka" zamiast Bolek.

więcej Pokaż mimo to

Wymęczyłam tylko dlatego, że nie lubię nie kończyć książek. Słabe dialogi, przekombinowane postaci, fabuła w formie ,,zlepku''.

Niby fikcja literacka, a tak naprawdę takie sytuacje są na porządku dziennym. Aneta poleciała do Dubaju zarobić łatwe pieniądze, a przeżyła koszmar swojego życia. Dzięki pomocy koleżanki ucieka, układa sobie życie na nowo, jest rozpoznawalna, dostaje propozycję zostania twarzą aplikacji randkowej i jak na początku wszystko układa się jak najlepiej to później zaczyna się koszmar. Czy jej oprawca z Dubaju wrócił, czego można się spodziewać kto jest wrogiem, a kto przyjacielem. Książka wciąga od samego początku, świetnie napisana. Połączenie czasu teraźniejszego z przeszłością pokazuje tylko jak nasze decyzje wpływają na nasze dalsze życie. Zakończenie zaskakuje

Ok

Ok

Książka rewelacyjna.
Powinni ją przeczytać te osoby które mają dzieci nastolatków.
Którzy borykają się z dorastaniem nastolatków a szczególnie u dziewczynek które myślą że bycie celebrytką to prosta sprawa.
Polecam.

Książka rewelacyjna.
Powinni ją przeczytać te osoby które mają dzieci nastolatków.
Polecam.

Celowo zostawiłam sobie ten tytuł na koniec roku. Potrzebowałam książki, która nie będzie mnie nużyć, która będzie napisana przystępnym językiem, ale która jednocześnie nie pozwoli mi się oderwać od czytania. Zawsze tak mam przy twórczości @marcelmoss.autor 😁 i tym razem nie było inaczej.

Choć pióro autora czyta mi się świetnie i sam zarys fabuły jest dość ciekawy, jest to tytuł, który podoba mi się najmniej z dotychczas przeczytanych książek, a było ich 9. Głównym powodem była sama Aneta. Postać wobec której nie potrafiłam wzbudzić w sobie choć odrobiny sympatii czy współczucia, a której wyboru życiowe i sposób bycia bardzo mnie drażniły. Odnalazłam w niej mnóstwo cech ludzi od których osobiście stronię. Mimo wywracania oczami przy niektórych fragmentach, gdy po raz kolejny wypadała jako ta biedna, skrzywdzona przez los, przez książkę leciałam błyskawicznie. Dzieje się w niej bardzo dużo, a zakończenie, choć dla mnie lekko naciągane, było zaskakujące.
Książka mnie nie zwaliła z nóg, ale miło spędziłam z nią czas i już z niecierpliwością wypatruję nowych powieści autora, które ukażą się początkiem roku. 🙂

więcej Pokaż mimo to

Nie wiem skąd takie dobre opinie. Irytująca bohaterka, słabe dialogi, historia absurdalna. Plus to zakończenie książki oraz to, że naprawdę dużo sie dzieje i książke szybko się czyta