Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Lubimyczytać.pl to:
społeczność 402 tys. zakochanych w książkach
ponad 738 tys. recenzji
ponad 228 tys. książek
własna biblioteczka
system rekomendacji
Najnowsze opinie czytelników
książek: 744
ŚliwkowaPanna | 2014-07-24
Na półkach: Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Niestety rozdział, z już sama nie pamiętam kim, tuż po rozdziale z końcem świata, zniechęcił mnie bardzo. Styl mnie zmęczył. Szkoda, że wręcz klasyka książki, a mnie nie podpasowało w zupełności, ale tak bywa. Niestety dla mnie zbyt przekombinowany styl.

książek: 25
Jerry44 | 2014-07-24
O książce: Siekierezada
Na półkach: Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Słabo się staram (chyba) i moje opinie nie mają zbyt wielu plusów. A może nie idę głównym nurtem? Chyba nigdy nie szedłem... Tak jak bohater tej książki. Siekierezada to nie proza, to coś pomiędzy poezją a prozą (znacznie bliżej poezji). To dzieło. Nie warto pisać o treści tej książki. To zamknięta całość. Jak muzyka Starego Dobrego Małżeństwa. Trzeba to poczuć, a nie zrozumieć. Czy ktoś z was wyruszył kiedykolwiek samotnie na szlak z plecakiem na ramionach? Czy gryzła was samotność jak zęby wściekłego psa? Jakkolwiek brzmi odpowiedź, sięgnijcię po tę książkę! A ja idę do mojej gitary. "Zaszumiały cię powietrza i ruszyłeś sam na szlak..."

książek: 744
ŚliwkowaPanna | 2014-07-24
Na półkach: Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Sięgnęłam, bo chciałam lekkiego ebooka do poczytania, a że jestem fotografem... niestety rozczarowałam się bardzo, przemęczyłam z trudem 1/3 książki. Nudnie napisane, nie ma w niej zupełnie nic ciekawego, ani zupełnie akcji...

książek: 542
rybka_sylwia | 2014-07-24
O książce: Paw królowej
Na półkach: Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Książce daję opinię dobrą. Fajna stylizacja i zabawa językiem, ale to chyba nie na moje nerwy... Męczy strasznie.

książek: 137
Kitsune | 2014-07-24
O książce: Próby Ognia
Na półkach: Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Mając dłuższą przerwę w świecie książki mój zapał czytelniczy był praktycznie zerowy. Ale... zaledwie po kilku stronach zmieniło się to diametralnie! Ta powieść to jeden wielki ciąg zagadek. Jedna się wyjaśnia, pojawia się kolejna i tak w kółko... Polecam i czuję, że będę mieć całkowicie inne podejście do części trzeciej.

książek: 2871
szczypiorek5 | 2014-07-24
Na półkach: 2014, Przeczytane, Pożyczone
Dodana: kilka dni temu

Przekombinowana narracja, "dziwna" bohaterka, kompletnie nic mnie nie było w stanie przekonać abym przeczytała do końca mimo ,że przebrnęłam przez 2/3. Odradzam

książek: 25
SłodkaKarolina | 2014-07-24
Na półkach: Posiadam, Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Ta książka jest jeszcze lepsza niż pierwsza cześć zagadka do rozwiązania naprawdę pamiętam czytałam ją i nie mogłam się oderwać :)

książek: 88
vampire_genius | 2014-07-24
Na półkach: Posiadam, Ulubione, Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Zombi przybierają na sile, czy Ali i grupa zabójców da radę je pokonać? Głównej bohaterce nie było dane dojść do siebie po poprzednim ataku. Chce ona pomóc przyjaciołom i bierze udział w walce, która może kosztować ją nawet życie. Zostaje ona ugryziona i serum mimo, że podane w odpowiednim czasie nie działa na nią. Przynajmniej nie do końca... Wszystkie lustra nagle ożywają i Ali zaczyna widzieć w nich siebiez twarzą pokrytą czarnymi smugami i szyderczym uśmiechem. Do tego, jak gdyby problemów było mało jej chłopak Cole zaczyna się od Ali coraz bardziej odsuwać. Jak gdyba się czegoś bał. Czego? Odrzucenia? Straty? A może ma to związek z dwójką nowych zabójców, która w nieodpowiednim czasie pojawiła się w mieście? A może oni mają coś wspólnego z tajemniczą "chorobą" Alicji?
Po przeczytaniu pierwszej części "Kronik białego królika" nie mogłam się doczekać, aż druga część wpadnie w moje ręce. Z całego serca pokochałam głównych bohaterów: Ali - pewną siebie dzi...

książek: 25
SłodkaKarolina | 2014-07-24
Na półkach: Posiadam, Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Ta książka jest świetna :) Wciąga ale także jest zabawna i sympatyczna :) Dzięki niej sama zaczęłam blogować :)

książek: 38
AlexisWanye | 2014-07-24
O książce: W cieniu klątwy
Na półkach: Posiadam, Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Nie spodziewałam się, że mimo tylu części będzie nadal ciekawa i nadal będzie mnie wciągać. Uwielbiam chłonąć książki ale ona zrobiła to tylko w połowie mimo to jestem zadowolona. Przybijam piątkę Alyson !

książek: 38
AlexisWanye | 2014-07-24
O książce: Błękitna godzina
Na półkach: Posiadam, Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Dobra książka i dobra Autorka. Nie wiem co mam napisać bo tak dawno ją czytałam i szczerze mówiąc nie pamiętam początku skończyłam czytać 3 część i muszę kupić kolejne! Naprawdę jest świetna

książek: 25
SłodkaKarolina | 2014-07-24
Na półkach: Posiadam, Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Bardzo dobra książka która wciąga i jest bardzo zabawna. Dostałam ją na Gwiazdkę i w czasie świąt pochłonęłam ją :)

książek: 2851
Dorcia | 2014-07-24
O książce: Łatwopalni
Dodana: kilka dni temu

Szybko się czyta, ciekawa, zawiła historia. Na deszczową pogodę jak najbardziej się nadaje, ale na słoneczną też...

książek: 55
Paulina | 2014-07-24
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Dodana: kilka dni temu

Bardzo dobra książka. Miło i przyjemnie napisana co sprawia, iż czyta się ją lekko i bardzo szybko. Przyznam, że w niektórych momentach nawet zaśmiałam się, gdy autorka porównywała składniki ogólnodostępnych produktów do rzeczy, których nigdy byśmy nie tknęli. Super :)

książek: 98
Zari | 2014-07-24
O książce: Golgota
Dodana: kilka dni temu

Niesamowita, przejmująca i wciągająca. Tak w skrócie mogę opisać dzieło Czyngiza Ajtmatowa.

Lektura początkowo może wydawać się nużąca i trudna, jednak (gdy przyzwyczaimy się do stylu pisarza) utwór naprawdę wciąga. Nie jest on łatwy, porusza bardzo ważne tematy. Wydaje mi się, że nie można postrzegać 'Golgoty' jako książki do poduszki, trzeba czytać ją 'aktywnie', myśleć, analizować. Warto jednak włożyć odrobinę wysiłku, by poznać inny punkt widzenia na nasz, ludzki świat i jego wpływ na przyrodę.

książek: 25
SłodkaKarolina | 2014-07-24
O książce: Igrzyska śmierci
Dodana: kilka dni temu

Ta książka tak wciąga że nie można się od niej oderwać. Zakochałam się w niej i w całej serii :)

Na blogu opisałam jej recenzje :)
http://karola8399.blogspot.com/2014/01/biblioteczka-karoliny.html

książek: 234
Ewelina | 2014-07-24
O książce: The Vincent Boys
Na półkach: 2014, Przeczytane, Ulubione
Dodana: kilka dni temu

Bardzo duzy plus za okladke - strasznie mi sie podoba :)

książek: 258
Marek | 2014-07-24
O książce: Waleczny
Na półkach: 2014, Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Ciekaw jestem jak Campbell to robi. Z jednej strony to już czwarta część cyklu w której dzieje się niemal to samo co w poprzednich, ale czyta się jednym tchem i na koniec pozostaje pytanie: gdzie leży kolejny tom?

książek: 45
karla | 2014-07-24
Na półkach: Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Spodziewałam się czegoś więcej. Zamysł autora wydał mi się ciekawy. Opisując z różnych perspektyw życie mieszkańców jednej kamienicy, autor nakreśla "grzeszność" kubańskiej rzeczywistości.
Dla czytelnika, który nie interesował się wcześniej realiami panującymi na Kubie książka może wydawać się intrygująca. Dla fascynatów tego kraju niekoniecznie.

W ciągu ostatnich kilku lat przeczytałam wiele książek i artykułów dotyczących Kuby. Mając już jakieś pojęcie na temat tego jak się rzeczy mają, książka okazała się sporym rozczarowaniem. Temat został potraktowany bardzo powierzchownie. Niektóre z problemów zostały jedynie zarysowane, ale na pewno nie zgłębione.

Dobra książka na temat realiów kubańskich powinna choć trochę obalać stereotypy, a nie je powielać. Siedem grzechów kubańskich skupia się głównie na gorącym kubańskim temperamencie, który oczywiście pewne zjawiska tłumaczy, ale nie jest przyczyną lub skutkiem wszystkich problemów nękających kubańską społeczność.

książek: 257
Esia_90 | 2014-07-24
O książce: Revealing Us
Dodana: kilka dni temu

Tajemnic ciąg dalszy. Kiedy ma się wrażenie, że wszystko się wyjaśni to pojawia się coś nowego. Bardzo dobra seria. Czekam na kolejne części.


Załóż konto za darmo!
Utwórz konto
Rejestrując się w serwisie akceptujesz regulamin i zgadzasz się z polityką prywatności.

Pobierz aplikację mobilną

Popularne półki

Znajdź nas na Facebooku

zgłoś błąd zgłoś błąd