Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.
Lubimyczytać.pl to:
społeczność 514 tys. zakochanych w książkach
ponad 954 tys. recenzji
ponad 254 tys. książek
własna biblioteczka
system rekomendacji
Najnowsze opinie czytelników
książek: 91
MajaHassan | 2015-04-26
Na półkach: Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Opinia zaznaczona jako spoiler. Pokaż ją.

Było dobrze, dopóki nie pojawiła się romantyczna historia na końcu... po co?

książek: 57
PeterS | 2015-04-26
Na półkach: Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Stanowczo druga część lepsza niż pierwsza. Tylko, gdzie kolejna?

książek: 454
Agnieszka | 2015-04-26
O książce: Szum
Dodana: kilka dni temu

Najgorsza książka po jaką sięgnęłam do tej pory w tym roku.

książek: 91
MajaHassan | 2015-04-26
Na półkach: Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Niech nie czyta ten, kto szuka dobrej literatury... Fabuła leży. Lingwiści palą pewnie książką w kominkach. Gorzej napisany Harlequin z mniej ciekawą historią w tle ;)

książek: 3590
Abdita | 2015-04-26
O książce: 365 pingwinów
Na półkach: Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Moja opinia na: http://abdita.booklikes.com/post/1153763/jean-luc-fromental-365-pingwinow

książek: 1969
Natalia-Lena | 2015-04-26
Dodana: kilka dni temu

[http://room6277.blogspot.com/2015/04/samotnosc-anioa-zagady-adam-robert-j.html]

Apokalipsa, czy jak kto woli – koniec świata, odbyła się już na sto różnych sposobów. 2012 rok miał rzekomo być tym ostatnim, przed nim i po nim również typowano inne daty zagłady. Śmierć przyniosła bomba atomowa, wirus, potop, wieczna zima, wojna, głód i… jeszcze można by tak długo wyliczać. Ludzkość została wytrzebiona nie raz – i rzadko kiedy na zawsze. Według cytatu przypisywanego Albertowi Einsteinowi, IV wojna światowa będzie na maczugi i kamienie. Prawdziwość tego zdania może potwierdzić Adam Sawyer, bohater powieści „Samotność Anioła Zagłady. Adam”. Będący żołnierzem – jednym z Aniołów Zagłady – Sawyer jest ostatnią osobą w długim łańcuchu wojskowym i jego zadaniem jest odpalenie śmiercionośnych rakiet, które na wypadek wojny zaatakują wroga. Adam nie dopuszcza myśli, że może dojść do takiego konfliktu, bo to w dużej mierze oznacza koniec dotychczas znanego świata. Przeciwnicy również...

książek: 646
Agnieszka | 2015-04-26
Dodana: kilka dni temu

Najsłabsza z książek Flynn. Nie porwała mnie. Jest pokrętna, owszem, ale na pewno nie mrożąca krew w żyłach, jak zapewnia okładka. Przeciętna a zakończenie słabe.

książek: 91
MajaHassan | 2015-04-26
O książce: Odcienie miłości
Na półkach: Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Niesamowite historie o wszystkim co zwykłe. Chciałabym, żeby każde z opowiadań zostało rozszerzone do wielkości powieści, ponieważ po przeczytaniu każdego z nich, zawsze czułam niedosyt i zaciekawienie dalszymi losami bohaterów. Trochę rozczarowujące, ale też pobudzające wyobraźnię.

książek: 57
PeterS | 2015-04-26
Na półkach: Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Zaskoczenie znalezione na półce córki. Bułhakow to to nie jest, ale ma w sobie coś, co sprawia, że chcesz książkę przeczytać do końca. Nie spoczniesz póki tego nie zrobisz. Kojarzy się z Panem Samochodzikiem albo z Wakacjami z duchami. Powrót do lat młodości? Możliwe. Trudno mi zrozumieć "fenomen" tej książki i ciężko mi przyznać, jako mężczyźnie, że taka literatura mi się podoba :) Jak przeczytacie, zrozumiecie.

książek: 60
mclena | 2015-04-26
O książce: Miasto kości
Na półkach: Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Mój błąd, że obejrzałam pierwsze film... wiedziałam czego sie spodziewać, ale książka nieporównywalnie lepsza, nie sądziłam, ze kiedykolwiek fantasy aż tak mi sie spodoba. Uwielbiam autorkę, za napięcie które powoli sukcesywnie buduje. Zdecydowanie jedna z moich ulubionych pisarek.

książek: 236
amar4nt | 2015-04-26
O książce: www.ru2012.pl
Na półkach: Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Powrot do wspolczesnosci ujal nieco czaru. Mimo nagminnych nawiazan do poprzednich czesci cyklu (zupelnie jakbym ogladal migawki na poczatku serialu) i innych meczacych momentow to jednak ciezko bylo przerwac wersje czytana przez Rocha Siemianowskiego.

książek: 11
Nierealna | 2015-04-26
Na półkach: Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Na początku książka mnie nie przekonywała. Po pierwsze, mój ulubiony książkowy bohater "oddał" narracje synowi, po drugie, ten syn, w porównaniu do ojca był naiwny, nierozsądny. Podczas, gdy Corwin, podejmował decyzje po przemyśleniu ich, a w ciężkich sytuacjach radził sobie, wykorzystując swój spryt, tak Merlin po prostu miał szczęście. Z powodu swojego podwójnego pochodzenia był faworyzowany przez wzorzec i logrus, co często pomagało mu wyjść z opresji. Nie można powiedzieć, że Merle był do końca głupi, bo był bystry i inteligentny. Po prostu, gdy porówna się go do ojca, jego blask gasnie. Tutaj można by zasłaniać go tym, że ma mniejsze doświadczenie, lecz mimo wszystko nie sądzę, że Corwin był taki nierozsądny, gdy był w jego wieku. Oczywiście książka nadal jest bardzo dobra. Główny bohater nie jest taki zły, a gdy przyjdzie co do czego, to potrafi sobie poradzić, często podejmując ryzykowne kroki. Często pomaga mu w tym magia... No właśnie, magia. ...

książek: 11
Nierealna | 2015-04-26
Na półkach: Posiadam, Ulubione, Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Pierwszy piecioksiąg jest moim zdaniem świetny. Główny bohater jest bardzo charyzmatyczny, ciężko go nie lubić. .Jest inteligentny i chytry, ale czasem honorowy. Przyjemnie czyta się jego przygody. Najpierw widzimy jak odzyskuje pamięć, później jak stara się o tron, jak próbuje poprawić relacje z rodzeństwem, co jestem trudne zważywszy, że rodzeństwo jest wobec niego bardzo podejrzliwe i nikt nie potrafi mu zaufać ("to cecha rodzinna")... I ostatecznie jak kierowany poczuciem obowiązku stara się ratować Amber. Jesteśmy świadkami jego przemiany, z pełnego nienawiści, chciwego człowieka, który zrobi wszystko by zdobyć tron, na oddanego syna Amberu, który jest w stanie poświęcić życie w obronie Amberu. Kolejnym plusem jest... prostota. Autor nie bawił się w długie opisy, czy inne tego typu rzeczy, które uczyniłyby książkę dwa razy grubszą, co wśród współczesnych pisarzy jest częstym zjawiskiem. Żelazny(ojciec był Polakiem) wszystko opisuje szczegółowo, aczkolwiek nie...

książek: 227
kasik | 2015-04-26
Dodana: kilka dni temu

Zrobiła na mnie piorunujące wrażenie, bardzo mi się podobala

książek: 82
Rudnicka | 2015-04-26
O książce: Ten obcy
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Dodana: kilka dni temu

książka której się nie zapomina, książka którą powinien przeczytać każdy, polecam ;)

książek: 943
Justyna | 2015-04-26
Na półkach: Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Książka moja ukochana z dzieciństwa bardzo urzekła mnie i bawiła, przeżywałam razem z Tomkiem Sawyerem i jego wspaniałymi przyjaciółmi niezwykłe, ciekawe przygody...Zapadła mi głęboko w pamięć ta książka.
Ja też bym chciała tak jak główny bohater Tomek przeżyć te niesamowite przygody, pełne emocji...wrażeń mocnych.
Przepiękna, ciepła książka wciąż mnie zachwyca, wzrusza i bawi uwielbiam ją:))

książek: 91
MajaHassan | 2015-04-26
O książce: Gra
Na półkach: Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Pewnie byłaby ciekawsza dla osoby, która bardziej interesuje się muzyką. Sporo można się dowiedzieć o samym przemyśle muzycznym. Ciekawa, ale nie oszałamiająca. Czasami odnosiłam wrażenie, że była pisana na siłę. "Ociekająca seksem i dowcipem", jak głosi okładka - też nie do końca.

książek: 166
dzusta85 | 2015-04-26
O książce: Zaplątani
Na półkach: Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Książka lekka i przyjemna, miejscami zabawna, ale nie oczekujcie oryginalności, bo to historia jakich wiele. Mimo że bohaterem i narratorem jest mężczyzna przez cały czas daje się odczuć damski punkt widzenia męskiego umysłu. Może nie ma się czemu dziwić skoro autorka "Zaplątanych" to kobieta tylko szkoda, że nie potrafiła wyjść ponad znane stereotypy przez co zapewnienia Drew że tak właśnie myślą wszyscy faceci i żebyśmy mu uwierzyły przyjmuję z przymrużeniem oka ;)
Książkę szybko się czyta nie dzięki wciągającej fabule tylko przez sprytny zabieg wydawcy tzn szerokie marginesy i dużą interlinię dlatego jej objętość jest dużo większa niż mogłaby być.
Jeśli nie macie za dużo czasu na czytanie lepiej sięgnąć po ciekawszą pozycję, a jeśli koniecznie chcecie przeczytać "Zaplątanych" poczekajcie aż pojawią się w bibliotece, bo szkoda pieniędzy na własny egzemplarz.

książek: 3590
Abdita | 2015-04-26
Na półkach: Przeczytane
Dodana: kilka dni temu

Moja opinia na: http://abdita.booklikes.com/post/1153757/bj-novak-ksiazka-bez-obrazkow

książek: 227
kasik | 2015-04-26
Dodana: kilka dni temu

Wszystko w jednym, zdrada, zemsta, miłość i przebaczenie - cudowna książka


Pobierz aplikację mobilną

Popularne półki

Znajdź nas na Facebooku

zgłoś błąd zgłoś błąd