Smak
Wydawnictwo: Wydawnictwo Filo kulinaria, przepisy kulinarne
320 str. 5 godz. 20 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Wydawnictwo Filo
- Data wydania:
- 2021-11-10
- Data 1. wyd. pol.:
- 2021-11-10
- Liczba stron:
- 320
- Czas czytania
- 5 godz. 20 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788362903658
- Tłumacz:
- Anna Palmowska
Postaw na warzywa!
Po "Obfitości" i "Całej obfitości" przyszła pora na "Smak" i odkrycie trzech kluczowych czynników (proces, połączenie, produkt),które sprawiają, że dania z warzyw są tak niesamowicie pyszne.
Autorzy – Yotam Ottolenghi i Ixta Belfrage – nie tylko podpowiadają, co gotować, ale też wyjaśniają, jak wykorzystać potencjał tkwiący w zwykłych warzywach, by stworzyć z nich niezwykłe posiłki i pogłębić ich smak.
"Smak" to nowatorskie podejście do przyrządzania warzyw, na które czekali fani Ottolenghiego i miłośnicy wegetariańskiej kuchni na całym świecie.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 38
- 10
- 7
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
Kolejna CUDOWNA książka od Ottolenghi'ego. Nie tylko świetne i inspirujące przepisy (czekamy na sezon na bakłażany i kalafiory, bo będzie się działo!),ale też pełna cennych wskazówek i informacji skarbnica kulinarnej wiedzy (papryczka chili nie jedno ma imię). Będę korzystać, z resztą jak ze wszystkich jego książek. Zawsze znajdę w nich coś ciekawego.
Kolejna CUDOWNA książka od Ottolenghi'ego. Nie tylko świetne i inspirujące przepisy (czekamy na sezon na bakłażany i kalafiory, bo będzie się działo!),ale też pełna cennych wskazówek i informacji skarbnica kulinarnej wiedzy (papryczka chili nie jedno ma imię). Będę korzystać, z resztą jak ze wszystkich jego książek. Zawsze znajdę w nich coś ciekawego.
Pokaż mimo to"Smak" to nowatorskie podejście do przyrządzania warzyw, na które czekali fani Ottolenghiego i miłośnicy wegetariańskiej kuchni na całym świecie. - to cytat a ja właśnie jestem taką osobą która czekała i dusza się śmieje że jest.
Autorzy opowiadają co i jak gotować ale także jak wydobyć potencjał z ulubionych warzyw aby stały się wybitnymi składnikami.
I tak np. mój ukochany bakłażan rządzi na talerzu w kilku odsłonach.
Smak to jest proces połączenia składników który opisany jest w książce cudowny sposób.
Jak zwykle w książkach Yotama do wykorzystania cała masa przepisów.
"Smak" to nowatorskie podejście do przyrządzania warzyw, na które czekali fani Ottolenghiego i miłośnicy wegetariańskiej kuchni na całym świecie. - to cytat a ja właśnie jestem taką osobą która czekała i dusza się śmieje że jest.
więcej Pokaż mimo toAutorzy opowiadają co i jak gotować ale także jak wydobyć potencjał z ulubionych warzyw aby stały się wybitnymi składnikami.
I tak np. mój...