Naturalna kuchnia wegetariańska

Wydawnictwo: Fundacja Źródła Życia
9 (2 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
1
9
0
8
1
7
0
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
9788365309303
liczba stron
176
język
polski
dodał
FundacjaZZ

Dawno, dawno temu, kiedy blender kuchenny był absolutną nowością, a sprzedawczynie w delikatesach zapytane o soczewicę lub produkty sojowe robiły wielkie oczy... czyli przed ponad dwudziestoma laty, gdy wegetarianizm w naszym kraju dopiero zaczynał raczkować, ukazała się Naturalna kuchnia wegetariańska – pierwsza wegańska książka kucharska w Polsce, na której wychowały się całe pokolenia wegan...

Dawno, dawno temu, kiedy blender kuchenny był absolutną nowością, a sprzedawczynie w delikatesach zapytane o soczewicę lub produkty sojowe robiły wielkie oczy... czyli przed ponad dwudziestoma laty, gdy wegetarianizm w naszym kraju dopiero zaczynał raczkować, ukazała się Naturalna kuchnia wegetariańska – pierwsza wegańska książka kucharska w Polsce, na której wychowały się całe pokolenia wegan i wegetarian. Wielu do dziś pamięta smak pysznej chrupiącej granoli, zaskakujący budyń z kaszy jaglanej, robioną naprędce pastę z zielonego groszku lub zupę z soczewicy i kotlety sojowe. A przecież książka ta kryje w sobie znacznie więcej pysznych niespodzianek!

Tu każdy znajdzie coś dla siebie. To przepisy tak łatwe i szybkie, że zachęcają do gotowania zabiegane mamy, dzieci, a nawet zatwardziałych wrogów gotowania.

... tak smaczne, że chce się wypróbować więcej i pochwalić przed znajomymi.

... tak niedrogie, że stać na nie nawet studentów.

... i oczywiście zdrowe, bo oparte wyłącznie o naturalne składniki roślinne.

Oddając do Waszych rąk zupełnie odnowioną, piękną i kolorową Naturalną kuchnię wegetariańską, po raz kolejny życzymy: Smacznego!

 

źródło opisu: http://sklep.fzz.pl/pl/p/NATURALNA-KUCHNIA-WEGETARIANSKA-1/569

źródło okładki: http://sklep.fzz.pl/pl/p/NATURALNA-KUCHNIA-WEGETARIANSKA-1/569

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 463
Elwira | 2017-02-01
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 01 lutego 2017

W pierwszej części mamy obszerny wstęp w którym autorka przybliża podstawowy zdrowego odżywiania oraz plusy wegetarianizmu. W drugiej części mamy już przepisy na konkretne potrawy.
Książka obfituje też w różne ciekawostki dotyczące zdrowego – świadomego odżywiania, co ma także wartość edukacyjną w temacie żywienia.

Przepisy nie są skomplikowane – śmiało mogę powiedzieć, że są proste, a do do tego jasno opisane, przy czym ich przygotowanie nie wymagają posiadania kosztownego sprzętu.
Produkty na których bazują przepisy w książce są na ogół łatwo dostępne.
Autorka wszystko przygotowuje sama, od podstaw, także napoje.

Ja choć nie jestem weganką/wegetarianką coraz częściej skłaniam się ku tej kuchni. Sama książka trafi zarówno dla miłośników tej kuchni jak i amatorów, no i przede wszystkim do tych, którzy chcą zaprowadzić naprawdę zdrowe nawyki żywieniowe, lub dokonać znaczących pozytywnych zmian.
Prosto, przystępnie i zdrowo – polecam

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Tysiąc dni w Toskanii

Tym razem z naszymi bohaterami przeprowadzamy się do Toskanii, by ją poznawać wszystkimi zmysłami. Tu wreszcie odczuwam to, czego zabrakło mi w &quo...

zgłoś błąd zgłoś błąd