Coś słodkiego! Pyszne ciasta i desery
Wydawnictwo: Buchmann kulinaria, przepisy kulinarne
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Buchmann
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788328019034
Kontynuacja niezwykle lubianej serii kulinarnej. Dwie nowe, wspaniałe
książki z oryginalnymi przepisami.
Z tej książki dowiesz się, jak upiec bezę doskonałą i przygotować
wspaniały karmel, jak sprawić, żeby biszkopt nie opadł, a kruche ciasto
rozpływało się w ustach. Ponad 60 pomysłów na ciasta i desery: owocowy
tort Pavlova, mus potrójnie czekoladowy, sernik z morelami, wspaniałe
makaroniki, cytrynowe magdalenki, brownie z migdałami, malinowa tarta –
w Coś słodkiego! znajdziesz niezawodne przepisy na te oraz inne
pyszności.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 7
- 5
- 5
- 1
- 1
- 1
OPINIE i DYSKUSJE
"Coś słodkiego" to kolejna pozycja znanych i cenionych autorów poradników kulinarnych Valerego Drouet, Pierre-Louisa Viel,
Starannie wydana, wzbogacona pięknymi fotografiami książka, w której każdy miłośnik słodyczy znajdzie coś dla siebie, a poszukiwacze nowych smaków odkryją kolejne inspiracje.
Wstęp zawiera "cukiernicze ABC" czyli podstawowe przepisy na ciasta kruche i ptysiowe, kremy i bezę, różnego rodzaju karmele oraz sosy. Ze wstępu dowiemy się też do czego użyć m.in. sosu angielskiego i z czym dobrze będzie się komponował mleczny karmel.
Na następnych stronach znajdziemy zgrupowane w czterech rozdziałach przepisy na:
- ciasta
- ciasteczka i słodkie przekąski
- ciasta na większe okazje
- tarty
Każdy z rozdziałów zawiera po kilkanaście receptur na znane i mniej znane ciasta i desery. Dowiemy się m.in. jak przygotować doskonałe tiramisu czy dacquoise z kremem kawowym, jak zrobić piętrowy tort czekoladowy, orzechowo-figową tartę albo biszkopt z jagodami.
Jak widzicie, Autorzy zadbali o to, aby w książce nie zabrakło przepisów zarówno na łatwe i szybkie w przygotowaniu słodkie przekąski i desery, jak i na wykwintne ciasta, którymi możemy zaimponować gościom.
Zrozumiale, krok po kroku opisany sposób postępowania umożliwia nawet początkującym adeptom sztuki cukierniczej przygotowanie bardziej wyszukanych słodkich wypieków.
Dla mnie bardzo ważnym elementem jest podany przy każdym przepisie czas potrzeby na jego przygotowanie oraz zamieszczony na końcu książki przelicznik miar zarówno metryczny, jak i amerykański.
"Coś słodkiego" to kolejna pozycja znanych i cenionych autorów poradników kulinarnych Valerego Drouet, Pierre-Louisa Viel,
więcej Pokaż mimo toStarannie wydana, wzbogacona pięknymi fotografiami książka, w której każdy miłośnik słodyczy znajdzie coś dla siebie, a poszukiwacze nowych smaków odkryją kolejne inspiracje.
Wstęp zawiera "cukiernicze ABC" czyli podstawowe przepisy na ciasta kruche i...