rozwińzwiń

Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie

Okładka książki Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie Samar Khanafer
Okładka książki Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie
Samar Khanafer Wydawnictwo: Buchmann kulinaria, przepisy kulinarne
304 str. 5 godz. 4 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Buchmann
Data wydania:
2015-10-21
Data 1. wyd. pol.:
2015-10-21
Liczba stron:
304
Czas czytania
5 godz. 4 min.
Język:
polski
ISBN:
9788328025974
Tagi:
kuchnia gotowanie przepisy kuchnie świata Liban podróże
Średnia ocen

6,9 6,9 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,9 / 10
17 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
744
28

Na półkach: ,

To pierwsza książka dotycząca kuchni arabskiej z którą miałam do czynienia, a powód tego zapewne jest taki, że nie mamy ich zbyt wiele w godnej oprawie na rynku polskim. Na pewno jest dobrym wstępem do tej kuchni, zapewne usatysfakcjonuje większość gospodyń domowych pragnących wprowadzić do swych jadalni promień orientu. Przepisy są proste, składniki nie są wymagające a zdjęcia duże i ładne. Osobiście oczekiwałam wobec tej pozycji czegoś więcej, być może przez fakt, że książka wydana została z inicjatywy programu master szef ,jako że autorka była jego zaszczytną uczestniczką. Tym czasem to po prostu poprawne przepisy wprowadzające, bez zaskoczenia , bez udziwnień. Mogło być dużo lepiej, tym bardziej że opasła forma tego tworu wskazywałaby również na opasłą zawartość. Zamiast tego dostajemy duże zdjęcia produktów i krótkie przepisy zajmujące pół strony tylko po to by drugie pół mogło świecić bielą. Czegoś takiego bardzo nie lubię bo podsumowując; sama napisałabym tą książkę w jeden dzień posiłkując się Wikipedią i stockami. Szkoda papieru.

To pierwsza książka dotycząca kuchni arabskiej z którą miałam do czynienia, a powód tego zapewne jest taki, że nie mamy ich zbyt wiele w godnej oprawie na rynku polskim. Na pewno jest dobrym wstępem do tej kuchni, zapewne usatysfakcjonuje większość gospodyń domowych pragnących wprowadzić do swych jadalni promień orientu. Przepisy są proste, składniki nie są wymagające a...

więcej Pokaż mimo to

avatar
219
122

Na półkach: , ,

Jest to jedyna jak do tej pory tak ładnie wydana książka kucharska poświęcona kuchni arabskiej. Autorem jest uczestniczka programu MasterChef polsko-libańskiego pochodzenia.
Książka została w bardzo spójny sposób skomponowana. Podzielona na działy tematyczne odpowiadające rodzajom posiłków podawanych w kuchni arabskiej w szczególności w Libanie, i tak mamy mezze, zupy, ryby i owoce morza, dania mięsne i desery.
Książka jest bardzo przyjazna w odbiorze, każdy przepis zajmuje dwie strony, na pierwszej jest piękne zdjęcie przygotowanej potrawy, na drugiej przepis.
I teraz najważniejsze, wszystkie przepisy są bardzo proste w wykonaniu, nie ma nic skomplikowanego, nic co już przy czytaniu by nas zniechęcało. Nie ma też strasznie wymyślnych dań, do których składników nie kupilibyśmy w Polsce.
Książka super. Bardzo polecam i czekam na więcej takich wydań.

Jest to jedyna jak do tej pory tak ładnie wydana książka kucharska poświęcona kuchni arabskiej. Autorem jest uczestniczka programu MasterChef polsko-libańskiego pochodzenia.
Książka została w bardzo spójny sposób skomponowana. Podzielona na działy tematyczne odpowiadające rodzajom posiłków podawanych w kuchni arabskiej w szczególności w Libanie, i tak mamy mezze, zupy, ryby...

więcej Pokaż mimo to

avatar
347
344

Na półkach: , ,

Recenzja dostępna na blogu
www.niestatystycznypolak.blogspot.com

Recenzja dostępna na blogu
www.niestatystycznypolak.blogspot.com

Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    74
  • Przeczytane
    24
  • Posiadam
    23
  • Kulinarne
    3
  • Kulinarne
    3
  • Kulinaria
    2
  • Chcę w prezencie
    2
  • Teraz czytam
    2
  • Kuchnia
    2
  • Gatunek: Kulinarne
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie


Podobne książki

Przeczytaj także