Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie
Wydawnictwo: Buchmann kulinaria, przepisy kulinarne
304 str. 5 godz. 4 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Buchmann
- Data wydania:
- 2015-10-21
- Data 1. wyd. pol.:
- 2015-10-21
- Liczba stron:
- 304
- Czas czytania
- 5 godz. 4 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788328025974
- Tagi:
- kuchnia gotowanie przepisy kuchnie świata Liban podróże
Kuchnia arabska zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Niech o tym świadczą choćby otwierane co i rusz hummus bary.
Samar Khanafer zabiera nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 74
- 24
- 23
- 3
- 3
- 2
- 2
- 2
- 2
- 1
Cytaty
Bądź pierwszy
Dodaj cytat z książki Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie
Dodaj cytat
OPINIE i DYSKUSJE
To pierwsza książka dotycząca kuchni arabskiej z którą miałam do czynienia, a powód tego zapewne jest taki, że nie mamy ich zbyt wiele w godnej oprawie na rynku polskim. Na pewno jest dobrym wstępem do tej kuchni, zapewne usatysfakcjonuje większość gospodyń domowych pragnących wprowadzić do swych jadalni promień orientu. Przepisy są proste, składniki nie są wymagające a zdjęcia duże i ładne. Osobiście oczekiwałam wobec tej pozycji czegoś więcej, być może przez fakt, że książka wydana została z inicjatywy programu master szef ,jako że autorka była jego zaszczytną uczestniczką. Tym czasem to po prostu poprawne przepisy wprowadzające, bez zaskoczenia , bez udziwnień. Mogło być dużo lepiej, tym bardziej że opasła forma tego tworu wskazywałaby również na opasłą zawartość. Zamiast tego dostajemy duże zdjęcia produktów i krótkie przepisy zajmujące pół strony tylko po to by drugie pół mogło świecić bielą. Czegoś takiego bardzo nie lubię bo podsumowując; sama napisałabym tą książkę w jeden dzień posiłkując się Wikipedią i stockami. Szkoda papieru.
To pierwsza książka dotycząca kuchni arabskiej z którą miałam do czynienia, a powód tego zapewne jest taki, że nie mamy ich zbyt wiele w godnej oprawie na rynku polskim. Na pewno jest dobrym wstępem do tej kuchni, zapewne usatysfakcjonuje większość gospodyń domowych pragnących wprowadzić do swych jadalni promień orientu. Przepisy są proste, składniki nie są wymagające a...
więcej Pokaż mimo toJest to jedyna jak do tej pory tak ładnie wydana książka kucharska poświęcona kuchni arabskiej. Autorem jest uczestniczka programu MasterChef polsko-libańskiego pochodzenia.
Książka została w bardzo spójny sposób skomponowana. Podzielona na działy tematyczne odpowiadające rodzajom posiłków podawanych w kuchni arabskiej w szczególności w Libanie, i tak mamy mezze, zupy, ryby i owoce morza, dania mięsne i desery.
Książka jest bardzo przyjazna w odbiorze, każdy przepis zajmuje dwie strony, na pierwszej jest piękne zdjęcie przygotowanej potrawy, na drugiej przepis.
I teraz najważniejsze, wszystkie przepisy są bardzo proste w wykonaniu, nie ma nic skomplikowanego, nic co już przy czytaniu by nas zniechęcało. Nie ma też strasznie wymyślnych dań, do których składników nie kupilibyśmy w Polsce.
Książka super. Bardzo polecam i czekam na więcej takich wydań.
Jest to jedyna jak do tej pory tak ładnie wydana książka kucharska poświęcona kuchni arabskiej. Autorem jest uczestniczka programu MasterChef polsko-libańskiego pochodzenia.
więcej Pokaż mimo toKsiążka została w bardzo spójny sposób skomponowana. Podzielona na działy tematyczne odpowiadające rodzajom posiłków podawanych w kuchni arabskiej w szczególności w Libanie, i tak mamy mezze, zupy, ryby...
Recenzja dostępna na blogu
www.niestatystycznypolak.blogspot.com
Recenzja dostępna na blogu
Pokaż mimo towww.niestatystycznypolak.blogspot.com