Kuchnia wegańska. Przewodniik po produktach zastępczych

Tłumaczenie: Anna Julia Mamińska
Wydawnictwo: Grupa Wydawnicza Foksal
6,13 (8 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
1
8
0
7
2
6
3
5
1
4
0
3
1
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
The Complete Guide to Vegan Food Substitutions
data wydania
ISBN
9788328011991
liczba stron
256
słowa kluczowe
weganizm, przepisy kulinarne
język
polski
dodał
Absolulu

Oto poradnik dla wszystkich tych, którym nie jest obojętne, co znajduje się na ich talerzu. Jeśli nie tolerujesz mięsa, mleka, cukru, mąki lub po prostu chcesz jeść zdrowo – to książka dla Ciebie. Jest niezastąpionym źródłem informacji o tym, jak zmienić dowolną potrawę w pyszne wegańskie danie. Wystarczy wymienić jakikolwiek niewegański składnik, a autorki fachowo i przystępnie wyjaśnią,...

Oto poradnik dla wszystkich tych, którym nie jest obojętne, co znajduje się na ich talerzu. Jeśli nie tolerujesz mięsa, mleka, cukru, mąki lub po prostu chcesz jeść zdrowo – to książka dla Ciebie.
Jest niezastąpionym źródłem informacji o tym, jak zmienić dowolną potrawę w pyszne wegańskie danie. Wystarczy wymienić jakikolwiek niewegański składnik, a autorki fachowo i przystępnie wyjaśnią, jakimi produktami go zastąpić i jak je przyrządzić, aby potrawa zachowała swój smak.

 

źródło opisu: Grupa Wydawnicza Foksal Sp. z o.o., 2014

źródło okładki: Grupa Wydawnicza Foksal Sp. z o.o., 2014

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (42)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 1260
Dociekliwy_Kotek | 2018-01-21
Przeczytana: styczeń 2018

Jeśli ktoś z was przymierza się do weganizmu dlatego, że ma dość swojej zwyczajnej kuchni albo chce ograniczyć ilość "chemii" na rzecz zdrowego i nieprzetworzonego jedzenia, to niech da sobie spokój z tą książką i rozejrzy się za książkami Marty Dymek albo Eryka Wałkowicza.

Pomysł na tę książkę jest taki: możesz nadal jeść te same potrawy, co do tej pory, tylko zastąp cukier syropem z agawy (serio?), masło margaryną (uwodornione tłuszcze roślinne, serio?), a wędlinę soją w każdej postaci z aromatem dymu wędzarniczego (serio?). Argumentacja stosowana przez autorki jest przy tym na tak infantylnym poziomie, że w zasadzie szkoda słów na komentarze.
Przepisy też nie powalają - oprócz zwyczajnych, znanych rzeczy (jajecznica na tofucznicę, sernik na tofurnik i tak dalej) wariacje na temat klasycznych rzeczy wege. Można ciekawiej.

Zastanawiam się, po co wydawać książkę, z której polski użytkownik ma relatywnie niewiele korzyści (większość zamienników proponowanych przez dziewczyny...

książek: 632
AlexXx | 2016-12-06
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 1225
Kasia | 2016-02-08
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, Jedzenie
książek: 483
Agata | 2016-02-05
książek: 341
coward | 2015-07-19
Na półkach: Przeczytane, W posiadaniu, 2015
książek: 856
malenstwo_83 | 2015-03-17
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 17 marca 2015
książek: 0
| 2015-03-10
książek: 255
Absolulu | 2015-02-24
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 2014 rok
książek: 543
Apokalipsa | 2018-10-05
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 4134
Violet | 2018-09-08
Na półkach: Chcę przeczytać
zobacz kolejne z 32 
Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd