Kuchnia wegańska. Przewodniik po produktach zastępczych
Wydawnictwo: Grupa Wydawnicza Foksal kulinaria, przepisy kulinarne
256 str. 4 godz. 16 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Tytuł oryginału:
- The Complete Guide to Vegan Food Substitutions
- Wydawnictwo:
- Grupa Wydawnicza Foksal
- Data wydania:
- 2014-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2014-01-01
- Liczba stron:
- 256
- Czas czytania
- 4 godz. 16 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 9788328011991
- Tłumacz:
- Anna Julia Mamińska
- Tagi:
- weganizm przepisy kulinarne
Oto poradnik dla wszystkich tych, którym nie jest obojętne, co znajduje się na ich talerzu. Jeśli nie tolerujesz mięsa, mleka, cukru, mąki lub po prostu chcesz jeść zdrowo – to książka dla Ciebie.
Jest niezastąpionym źródłem informacji o tym, jak zmienić dowolną potrawę w pyszne wegańskie danie. Wystarczy wymienić jakikolwiek niewegański składnik, a autorki fachowo i przystępnie wyjaśnią, jakimi produktami go zastąpić i jak je przyrządzić, aby potrawa zachowała swój smak.
Dodaj do biblioteczki
Porównaj ceny
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Szukamy ofert...
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 41
- 20
- 13
- 2
- 2
- 1
- 1
- 1
- 1
- 1
Cytaty
Bądź pierwszy
Dodaj cytat z książki Kuchnia wegańska. Przewodniik po produktach zastępczych
Dodaj cytat
OPINIE i DYSKUSJE
Jestem zawiedziona. W poradniku o produktach zastępczych szukałabym czegoś bardziej odkrywczego niż "gotowego sklepowego roślinnego sera/mięsa/mleka/jogurtu itd." Tego raczej każdy się domyśla. W dodatku większość sugerowanych marek jest niedostępna w Polsce. Przepisy wieloskładnikowe i dość skomplikowane szczególnie dla osoby początkującej w diecie wegańskiej jak ja. Nie polecam.
Jestem zawiedziona. W poradniku o produktach zastępczych szukałabym czegoś bardziej odkrywczego niż "gotowego sklepowego roślinnego sera/mięsa/mleka/jogurtu itd." Tego raczej każdy się domyśla. W dodatku większość sugerowanych marek jest niedostępna w Polsce. Przepisy wieloskładnikowe i dość skomplikowane szczególnie dla osoby początkującej w diecie wegańskiej jak ja. Nie...
więcej Pokaż mimo toProszę nie kupujcie. Szkoda pieniędzy. No chyba ze chcesz się przekonać na własnej skórze, to z chęcią odsprzedam. Bardzo mało zdjęć, przepisy bardzo chaotycznie rozmieszczone, ciężko w ogóle się połapać gdzie jakie są przepisy i zero inspiracji. A no i w przepisach składniki naprawdę tak bardzo urozmaicone, że nawet niektórych rzeczy nie mogłam znaleźć w specjalnych sklepach.
Proszę nie kupujcie. Szkoda pieniędzy. No chyba ze chcesz się przekonać na własnej skórze, to z chęcią odsprzedam. Bardzo mało zdjęć, przepisy bardzo chaotycznie rozmieszczone, ciężko w ogóle się połapać gdzie jakie są przepisy i zero inspiracji. A no i w przepisach składniki naprawdę tak bardzo urozmaicone, że nawet niektórych rzeczy nie mogłam znaleźć w specjalnych sklepach.
Pokaż mimo toJeśli ktoś z was przymierza się do weganizmu dlatego, że ma dość swojej zwyczajnej kuchni albo chce ograniczyć ilość "chemii" na rzecz zdrowego i nieprzetworzonego jedzenia, to niech da sobie spokój z tą książką i rozejrzy się za książkami Marty Dymek albo Eryka Wałkowicza.
Pomysł na tę książkę jest taki: możesz nadal jeść te same potrawy, co do tej pory, tylko zastąp cukier syropem z agawy (serio?),masło margaryną (uwodornione tłuszcze roślinne, serio?),a wędlinę soją w każdej postaci z aromatem dymu wędzarniczego (serio?). Argumentacja stosowana przez autorki jest przy tym na tak infantylnym poziomie, że w zasadzie szkoda słów na komentarze.
Przepisy też nie powalają - oprócz zwyczajnych, znanych rzeczy (jajecznica na tofucznicę, sernik na tofurnik i tak dalej) wariacje na temat klasycznych rzeczy wege. Można ciekawiej.
Zastanawiam się, po co wydawać książkę, z której polski użytkownik ma relatywnie niewiele korzyści (większość zamienników proponowanych przez dziewczyny jest niedostępnych w polskich sklepach, a te, które dostać można, nie zawsze chcielibyśmy jeść),skoro sieć pęka w szwach od świetnych wegańskich blogów - nic tylko dogadać się z autorami odnośnie książki.
Jeśli ktoś z was przymierza się do weganizmu dlatego, że ma dość swojej zwyczajnej kuchni albo chce ograniczyć ilość "chemii" na rzecz zdrowego i nieprzetworzonego jedzenia, to niech da sobie spokój z tą książką i rozejrzy się za książkami Marty Dymek albo Eryka Wałkowicza.
więcej Pokaż mimo toPomysł na tę książkę jest taki: możesz nadal jeść te same potrawy, co do tej pory, tylko zastąp...