Kuchnia wegańska. Przewodniik po produktach zastępczych

Okładka książki Kuchnia wegańska. Przewodniik po produktach zastępczych Marie Joni Newman, Celine Steen
Okładka książki Kuchnia wegańska. Przewodniik po produktach zastępczych
Marie Joni NewmanCeline Steen Wydawnictwo: Grupa Wydawnicza Foksal kulinaria, przepisy kulinarne
256 str. 4 godz. 16 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Tytuł oryginału:
The Complete Guide to Vegan Food Substitutions
Wydawnictwo:
Grupa Wydawnicza Foksal
Data wydania:
2014-01-01
Data 1. wyd. pol.:
2014-01-01
Liczba stron:
256
Czas czytania
4 godz. 16 min.
Język:
polski
ISBN:
9788328011991
Tłumacz:
Anna Julia Mamińska
Tagi:
weganizm przepisy kulinarne
Średnia ocen

6,4 6,4 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Okładka książki Kuchnia wegańska. Przewodnik po produktach zastępczych Marie Joni Newman, Celine Steen
Ocena 6,1
Kuchnia wegańs... Marie Joni Newman, ...

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,4 / 10
10 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
640
147

Na półkach: , ,

Jestem zawiedziona. W poradniku o produktach zastępczych szukałabym czegoś bardziej odkrywczego niż "gotowego sklepowego roślinnego sera/mięsa/mleka/jogurtu itd." Tego raczej każdy się domyśla. W dodatku większość sugerowanych marek jest niedostępna w Polsce. Przepisy wieloskładnikowe i dość skomplikowane szczególnie dla osoby początkującej w diecie wegańskiej jak ja. Nie polecam.

Jestem zawiedziona. W poradniku o produktach zastępczych szukałabym czegoś bardziej odkrywczego niż "gotowego sklepowego roślinnego sera/mięsa/mleka/jogurtu itd." Tego raczej każdy się domyśla. W dodatku większość sugerowanych marek jest niedostępna w Polsce. Przepisy wieloskładnikowe i dość skomplikowane szczególnie dla osoby początkującej w diecie wegańskiej jak ja. Nie...

więcej Pokaż mimo to

avatar
40
21

Na półkach:

Proszę nie kupujcie. Szkoda pieniędzy. No chyba ze chcesz się przekonać na własnej skórze, to z chęcią odsprzedam. Bardzo mało zdjęć, przepisy bardzo chaotycznie rozmieszczone, ciężko w ogóle się połapać gdzie jakie są przepisy i zero inspiracji. A no i w przepisach składniki naprawdę tak bardzo urozmaicone, że nawet niektórych rzeczy nie mogłam znaleźć w specjalnych sklepach.

Proszę nie kupujcie. Szkoda pieniędzy. No chyba ze chcesz się przekonać na własnej skórze, to z chęcią odsprzedam. Bardzo mało zdjęć, przepisy bardzo chaotycznie rozmieszczone, ciężko w ogóle się połapać gdzie jakie są przepisy i zero inspiracji. A no i w przepisach składniki naprawdę tak bardzo urozmaicone, że nawet niektórych rzeczy nie mogłam znaleźć w specjalnych sklepach.

Pokaż mimo to

avatar
1577
1572

Na półkach: ,

Jeśli ktoś z was przymierza się do weganizmu dlatego, że ma dość swojej zwyczajnej kuchni albo chce ograniczyć ilość "chemii" na rzecz zdrowego i nieprzetworzonego jedzenia, to niech da sobie spokój z tą książką i rozejrzy się za książkami Marty Dymek albo Eryka Wałkowicza.

Pomysł na tę książkę jest taki: możesz nadal jeść te same potrawy, co do tej pory, tylko zastąp cukier syropem z agawy (serio?),masło margaryną (uwodornione tłuszcze roślinne, serio?),a wędlinę soją w każdej postaci z aromatem dymu wędzarniczego (serio?). Argumentacja stosowana przez autorki jest przy tym na tak infantylnym poziomie, że w zasadzie szkoda słów na komentarze.
Przepisy też nie powalają - oprócz zwyczajnych, znanych rzeczy (jajecznica na tofucznicę, sernik na tofurnik i tak dalej) wariacje na temat klasycznych rzeczy wege. Można ciekawiej.

Zastanawiam się, po co wydawać książkę, z której polski użytkownik ma relatywnie niewiele korzyści (większość zamienników proponowanych przez dziewczyny jest niedostępnych w polskich sklepach, a te, które dostać można, nie zawsze chcielibyśmy jeść),skoro sieć pęka w szwach od świetnych wegańskich blogów - nic tylko dogadać się z autorami odnośnie książki.

Jeśli ktoś z was przymierza się do weganizmu dlatego, że ma dość swojej zwyczajnej kuchni albo chce ograniczyć ilość "chemii" na rzecz zdrowego i nieprzetworzonego jedzenia, to niech da sobie spokój z tą książką i rozejrzy się za książkami Marty Dymek albo Eryka Wałkowicza.

Pomysł na tę książkę jest taki: możesz nadal jeść te same potrawy, co do tej pory, tylko zastąp...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    41
  • Przeczytane
    20
  • Posiadam
    13
  • Wege
    2
  • Autorki
    2
  • Zwierzęta
    1
  • Użytkowe - przemyt warzyw
    1
  • Jest
    1
  • 2015
    1
  • W kuchni
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Kuchnia wegańska. Przewodniik po produktach zastępczych


Podobne książki

Przeczytaj także