Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy

Okładka książki Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy Julita Bator
Logo Lubimyczytac Patronat
Logo Lubimyczytac Patronat
Okładka książki Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy
Julita Bator Wydawnictwo: Znak kulinaria, przepisy kulinarne
208 str. 3 godz. 28 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Znak
Data wydania:
2014-09-22
Data 1. wyd. pol.:
2014-09-22
Liczba stron:
208
Czas czytania
3 godz. 28 min.
Język:
polski
ISBN:
9788324032204
Tagi:
odżywianie zdrowie potrawy ekologia
Średnia ocen

                7,1 7,1 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oficjalne recenzje i

Zupa otruła recenzenta!



449 64 67

Oceny

Średnia ocen
7,1 / 10
185 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
525
184

Na półkach: ,

Dobra książka. Przydatna. Mądrze napisana.
Nie chcesz, żeby twoje dziecko świeciło w ciemności od nadmiaru nafaszerowania tzw. chemią, ugotuj/upiecz/przyrządź wedle wskazówek autorki.
Jest prosto, bezpretensjonalnie, bez udziwnień, mądralowania i popisywania się.
Czego zabrakło, bym oceniła tę pozycję choć nieco wyżej?
Ano, skoro autorka tego, jak by nie było poradnika kulinarnego, okrasza swoje propozycje przepisów zastrzeżeniami typu 'łyżeczka soli (bez żelazocyjanku potasu E 536' bądź też '50 dag żółtego sera (bez annato E160b, azotanu potasu E252, natamycyny E235, lizozymu 1105)' dobrze by było gdyby przy okazji klarownie i treściwie wyłożyć zgubne skutki spożywania tych przeróżnych E z cyferkami.
Nie zaszkodziłoby też podawanie wartości kalorycznej proponowanych dań, czego w tej książce kompletnie brak.
Ale, by nie czepiać się zbyt mocno, przepisy są sensowne, nie trzeba rujnować domowego budżetu na cudawianki z eko-sreko-sklepów z pozłacanymi cenami, do tego piękne zdjęcia i... no właśnie - samo główne przesłanie - im mniej chemii w żarciu, tym lepiej.
Czego naprawdę idzie dokonać przy średnim choćby wysiłku.

Dobra książka. Przydatna. Mądrze napisana.
Nie chcesz, żeby twoje dziecko świeciło w ciemności od nadmiaru nafaszerowania tzw. chemią, ugotuj/upiecz/przyrządź wedle wskazówek autorki.
Jest prosto, bezpretensjonalnie, bez udziwnień, mądralowania i popisywania się.
Czego zabrakło, bym oceniła tę pozycję choć nieco wyżej?
Ano, skoro autorka tego, jak by nie było poradnika...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    421
  • Przeczytane
    267
  • Posiadam
    129
  • Chcę w prezencie
    23
  • Ulubione
    10
  • Kulinarne
    8
  • Poradniki
    8
  • Teraz czytam
    8
  • 2014
    7
  • 2015
    6

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy


Video

Video

Podobne książki

Przeczytaj także