Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy

Okładka książki Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy Julita Bator Patronat LC
Okładka książki Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy
Julita Bator Wydawnictwo: Znak kulinaria, przepisy kulinarne
208 str. 3 godz. 28 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Znak
Data wydania:
2014-09-22
Data 1. wyd. pol.:
2014-09-22
Liczba stron:
208
Czas czytania
3 godz. 28 min.
Język:
polski
ISBN:
9788324032204
Tagi:
odżywianie zdrowie potrawy ekologia
Dodaj do pakietu
Dodaj do pakietu

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Poczekaj, szukamy dla Ciebie najlepszych ofert

Pozostałe księgarnie

Informacja

Reklama
Reklama

Książki autora

Podobne książki

Reklama

Oficjalne recenzje i

Zupa otruła recenzenta!


Link do recenzji

430 63 67

Oceny

Średnia ocen
7,1 / 10
183 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
235
98

Na półkach:

Kolejna część z serii książek o zdrowym żywieniu Julity Bator. Cenię sobie pomysły autorki, jej szczerość i proste przepisy.
Książka ma przejrzysty skład, ciekawe zdjęcia i poręczny format. Polecam, wszystkim, którzy chcą zmienić swoje nawyki żywieniowe.

Kolejna część z serii książek o zdrowym żywieniu Julity Bator. Cenię sobie pomysły autorki, jej szczerość i proste przepisy.
Książka ma przejrzysty skład, ciekawe zdjęcia i poręczny format. Polecam, wszystkim, którzy chcą zmienić swoje nawyki żywieniowe.

Pokaż mimo to

4
avatar
462
41

Na półkach: , , ,

Mam świadomość, że książka została wydana w 2014 roku. Wtedy tego typu pozycje mam wrażenie dopiero wkraczały na polski rynek. Dziś jest to dla mnie pozycja dla początkujących. Powiedziała bym, że dla ludzi którzy dopiero zaczynają się interesować zdrowym odżywianiem, a z gotowaniem w domu im nie po drodze. Dla starych wyjadaczy książka nie będzie odkrywcza. Niemniej uważam, że jest to książka potrzeba, coś na dobry start, żeby początkującego delikwenta w walce o zdrowe odżywianie nie przestraszyć. Książka zawiera naprawdę proste przepisy z użyciem mięsa, nabiału,mąk, owoców i warzyw. O ile wegetarianie z większości przepisów skorzystają, to weganie będą mieli dla siebie może 1/4 przepisów z książki.

Mam świadomość, że książka została wydana w 2014 roku. Wtedy tego typu pozycje mam wrażenie dopiero wkraczały na polski rynek. Dziś jest to dla mnie pozycja dla początkujących. Powiedziała bym, że dla ludzi którzy dopiero zaczynają się interesować zdrowym odżywianiem, a z gotowaniem w domu im nie po drodze. Dla starych wyjadaczy książka nie będzie odkrywcza. Niemniej...

więcej Pokaż mimo to

5
avatar
540
170

Na półkach: ,

Dobra książka. Przydatna. Mądrze napisana.
Nie chcesz, żeby twoje dziecko świeciło w ciemności od nadmiaru nafaszerowania tzw. chemią, ugotuj/upiecz/przyrządź wedle wskazówek autorki.
Jest prosto, bezpretensjonalnie, bez udziwnień, mądralowania i popisywania się.
Czego zabrakło, bym oceniła tę pozycję choć nieco wyżej?
Ano, skoro autorka tego, jak by nie było poradnika kulinarnego, okrasza swoje propozycje przepisów zastrzeżeniami typu 'łyżeczka soli (bez żelazocyjanku potasu E 536' bądź też '50 dag żółtego sera (bez annato E160b, azotanu potasu E252, natamycyny E235, lizozymu 1105)' dobrze by było gdyby przy okazji klarownie i treściwie wyłożyć zgubne skutki spożywania tych przeróżnych E z cyferkami.
Nie zaszkodziłoby też podawanie wartości kalorycznej proponowanych dań, czego w tej książce kompletnie brak.
Ale, by nie czepiać się zbyt mocno, przepisy są sensowne, nie trzeba rujnować domowego budżetu na cudawianki z eko-sreko-sklepów z pozłacanymi cenami, do tego piękne zdjęcia i... no właśnie - samo główne przesłanie - im mniej chemii w żarciu, tym lepiej.
Czego naprawdę idzie dokonać przy średnim choćby wysiłku.

Dobra książka. Przydatna. Mądrze napisana.
Nie chcesz, żeby twoje dziecko świeciło w ciemności od nadmiaru nafaszerowania tzw. chemią, ugotuj/upiecz/przyrządź wedle wskazówek autorki.
Jest prosto, bezpretensjonalnie, bez udziwnień, mądralowania i popisywania się.
Czego zabrakło, bym oceniła tę pozycję choć nieco wyżej?
Ano, skoro autorka tego, jak by nie było poradnika...

więcej Pokaż mimo to

5
Reklama
avatar
357
81

Na półkach: ,

Uwaga to książka tylko z przepisami.

Uwaga to książka tylko z przepisami.

Pokaż mimo to

1
avatar
148
19

Na półkach: ,

Ciekawe przepisy.

Ciekawe przepisy.

Pokaż mimo to

0
avatar
27
1

Na półkach: ,

Najlepsze są bułki orkiszowe polecam !!!!! :-) ^^

Najlepsze są bułki orkiszowe polecam !!!!! :-) ^^

Pokaż mimo to

0
avatar
388
25

Na półkach: , , ,

Barwniki, aromaty, wzmacniacze smaku i konserwanty znajdują się już we wszystkim, co jemy, dlatego warto samodzielnie przygotowywać potrawy i ograniczyć ilość spożywanej przez nas chemii. Właśnie o tym jest ta książka.

Książka składa się z 10 rozdziałów. Znajdziecie tutaj zdrowe przepisy na dania obiadowe, pomysły na drugie śniadanie, desery, napoje itp. Każdy przepis zawiera informację o stopniu trudności (od łatwego do średnio trudnego), a przy niektórych składnikach sugestie dotyczące zakupu (np. jakiego dodatku chemicznego nie powinien zawierać ten produkt). Na końcu książki zamieszczono podział przepisów na wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe itd. Książka została bardzo ładnie wydana – twarda okładka, a przy każdym przepisie zdjęcie potrawy.

Dla mnie jest to świetna książka zawierająca zdrowe, smaczne i niezbyt trudne przepisy (większość została wypróbowana przeze mnie i moją rodzinę). Polecam wszystkim, którzy interesują się tematem zdrowego odżywiania albo dopiero zaczynają swoją przygodę ze zdrowym jedzeniem. Dzięki książkom Julity Bator zaczęłam uważniej czytać etykiety produktów, które kupuję oraz więcej rzeczy przygotowuję sama zamiast kupować gotowe dania. Wiadomo, że całkiem nie wyeliminujemy chemii w jedzeniu, ale możemy znacznie ograniczyć jej spożywanie i dzięki temu czuć się lepiej, zdrowiej. Naprawdę polecam!

Barwniki, aromaty, wzmacniacze smaku i konserwanty znajdują się już we wszystkim, co jemy, dlatego warto samodzielnie przygotowywać potrawy i ograniczyć ilość spożywanej przez nas chemii. Właśnie o tym jest ta książka.

Książka składa się z 10 rozdziałów. Znajdziecie tutaj zdrowe przepisy na dania obiadowe, pomysły na drugie śniadanie, desery, napoje itp. Każdy przepis...

więcej Pokaż mimo to

5
avatar
619
157

Na półkach: ,

Super przepisy, ładne zdjęcia, aż chce się gotować. Ta książka podoba mi się o wiele bardziej niż poprzednia część tej autorki.

Super przepisy, ładne zdjęcia, aż chce się gotować. Ta książka podoba mi się o wiele bardziej niż poprzednia część tej autorki.

Pokaż mimo to

0
avatar
238
16

Na półkach: ,

Ciężko mi ocenić tą książkę, może gdy wykonam większość przepisów. Przepisy wyglądają na banalne, ale i smaczne..Osobiście uważam, że dobrze jest mieć takie sprawdzone receptury na każdą okazję i warto je zapisywać chociażby dla siebie.

Ciężko mi ocenić tą książkę, może gdy wykonam większość przepisów. Przepisy wyglądają na banalne, ale i smaczne..Osobiście uważam, że dobrze jest mieć takie sprawdzone receptury na każdą okazję i warto je zapisywać chociażby dla siebie.

Pokaż mimo to

0
avatar
354
157

Na półkach: ,

Piękne wydanie (papier, fotografie, twarda oprawa). Może cieszyć oko na półce i zachęcać dość chwytliwym tytułem. Jeśli chodzi o treść, przysłowiowej "Ameryki" w tym przypadku kulinarnej ja nie odkryłam. Ale kto wie, co Wy odkryjecie........:)

Piękne wydanie (papier, fotografie, twarda oprawa). Może cieszyć oko na półce i zachęcać dość chwytliwym tytułem. Jeśli chodzi o treść, przysłowiowej "Ameryki" w tym przypadku kulinarnej ja nie odkryłam. Ale kto wie, co Wy odkryjecie........:)

Pokaż mimo to

18

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy


Video

Video
Reklama
Reklama
zgłoś błąd