Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Ulubione warzywa pana Wilkinsona

Tłumaczenie: Danuta Górska
Wydawnictwo: Albatros
7,67 (6 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
1
8
3
7
1
6
1
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Mr Wilkinson's Favourite Vegetables
data wydania
ISBN
9788376599205
liczba stron
304
słowa kluczowe
kuchnia, przepisy, warzywa
język
polski

Najpierw proteiny, czyli mięso i ryby, potem węglowodany, na końcu warzywa. W ten sposób zwykle planujemy posiłki. Znany szef kuchni Matt Wilkinson proponuje, by odwrócić tę kolejność i zacząć od warzyw. Tę zasadę stosuje komponując dania do menu należącej do niego kultowej restauracji Pope Joan w Melbourne, słynącej z wyśmienitych i zmieniających się w zależności od pory roku potraw, których...

Najpierw proteiny, czyli mięso i ryby, potem węglowodany, na końcu warzywa. W ten sposób zwykle planujemy posiłki. Znany szef kuchni Matt Wilkinson proponuje, by odwrócić tę kolejność i zacząć od warzyw. Tę zasadę stosuje komponując dania do menu należącej do niego kultowej restauracji Pope Joan w Melbourne, słynącej z wyśmienitych i zmieniających się w zależności od pory roku potraw, których bazą są warzywa zebrane w szczycie sezonu, a więc świeże i tanie. Ta pięknie ilustrowana książka zawiera nie tylko przepisy kulinarne, ale również wskazówki dotyczące uprawy warzyw - w przydomowych ogródkach, na balkonach, a nawet w doniczkach - oraz mnóstwo ciekawostek i anegdot, dzięki którym można ja czytać dla czystej przyjemności. Nie jest to jednak książka wegetariańska. W składnikach wielu spośród ponad 80 przepisów jest mięso lub ryba, ale prawdziwymi gwiazdami są oczywiście ulubione warzywa pana Wilkinsona.

 

źródło opisu: Albatros, 2013

źródło okładki: http://www.wydawnictwoalbatros.com/ksiazka,1403,22...»

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
pokaż wszystkie
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (42)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 324
Ka_Ha | 2015-01-14
Na półkach: Kuchnia

To była transakcja miesiąca - wymieniłam bezużyteczną "Odżywianie dla zdrowia" na "Warzywa" za free. Bardzo ładne wydanie. W środku parę podstawowych informacji o różnych odmianach warzyw, ich uprawie i charakterystyce. Takie kulinarne niezobowiązujące "ploteczki". Do tego nawet interesujące przepisy. Na pewno trochę z nią pogotuję...

książek: 140
Ula Lipka | 2017-03-17
Na półkach: Posiadam
Przeczytana: kwiecień 2015
książek: 852
Amalia | 2016-05-29
Na półkach: 2016
Przeczytana: 29 maja 2016
książek: 51
chilliwomen | 2016-01-21
Na półkach: Kulinarne
książek: 683
Łukasz Puchalski | 2014-09-29
Na półkach: Gary
książek: 154
msseF | 2013-12-24
Na półkach: Przeczytane
Przeczytana: 20 grudnia 2013
książek: 3242
Attyka | 2017-08-14
Na półkach: Chcę przeczytać
książek: 58
Szesana | 2017-07-24
Na półkach: Przeczytane
książek: 1358
Majowa_Dziewczyna | 2017-07-17
książek: 22734
Magda MS | 2017-07-10
Na półkach: Chcę przeczytać
zobacz kolejne z 32 
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd