Chleby, bułki, bułeczki

Tłumaczenie: Anna Krzemińska
Wydawnictwo: Weltbild
7 (5 ocen i 2 opinie) Zobacz oceny
10
0
9
1
8
1
7
0
6
3
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Brotbacken brot Brotchen & CO. Die besten Rezepte
data wydania
ISBN
978-83-7799-588-4
liczba stron
96
język
polski
dodała
Kasiek m

Zdrowszy i smaczniejszy od kupnego - chleb pieczony w domu. Aromat świeżego pieczywa rozchodzący się po kuchni, zrumieniona skórka, pulchne ciasto - tego nie da się zastąpić żadnym smakołykiem. Pieczenie to wielka przyjemność i wielka satysfakcja. Sięgnij po jeden z przepisów na pieczywo pszenne, pełnoziarniste, pikantne czy słodkie. Chleb dyniowy, migdałowy warkocz, paluchy serowe, słodki...

Zdrowszy i smaczniejszy od kupnego - chleb pieczony w domu. Aromat świeżego pieczywa rozchodzący się po kuchni, zrumieniona skórka, pulchne ciasto - tego nie da się zastąpić żadnym smakołykiem. Pieczenie to wielka przyjemność i wielka satysfakcja. Sięgnij po jeden z przepisów na pieczywo pszenne, pełnoziarniste, pikantne czy słodkie. Chleb dyniowy, migdałowy warkocz, paluchy serowe, słodki chlebek z patelni albo domowe drożdżówki - wybór jest naprawdę imponujący! Każdy przepis opatrzono informacją o kaloryczności, zawartości tłuszczów, cukrów i węglowodanów. Oprócz tego dużo praktycznych informacji o samym pieczeniu: rodzajach mąki, kształtach chleba, drożdżach, zakwasach i dodatkach.

 

źródło opisu: http://www.weltbild.pl/chleby-bulki-buleczki_p1106...(?)

źródło okładki: http://www.weltbild.pl/chleby-bulki-buleczki_p1106...»

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
    Obecnie jeszcze nie ma dyskusji powiązanych z tą książką.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (2)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 2629
Kasiek m | 2012-11-15
Przeczytana: 15 listopada 2012

Każdy ma swoje skojarzenia… Mi jesień kojarzy się z ciastem drożdżowym. Z prostej przyczyny, wtedy rozpoczyna pracę piec, który wybornie nadaje się do „rośnięcia” ciasta znajdującego się w pobliżu. Na polu jest wówczas zimno i wejściu do ciepłego domu pachnącego drożdżowym ciastem, jest jakaś metafizyka. To synonim domu-przystani. Zwłaszcza, że drożdżowe ciasto jest ciastem kapryśnym, wymaga uczucia. Kiedy robimy pierwsze lepsze, musimy włożyć w nie dużo uczucia, ciepłych myśli. Naprawdę polecam przygotowanie w jesienne chłodne dni, drożdżowego wypieku. Do herbaty, do książki – idealne!

Ale jak zrobić drożdżowe? Pacholęciem będąc czytałam, że gospodyni która potrafi zrobić drożdżowe, potrafi upiec wszystko. Czy wyrób drożdżowego ciasta jest naprawdę Mount Everestem sztuki cukierniczej?

Niewielka książeczka „Chleby bułki bułeczki” to nie tylko przepisy, jakich tysiące krążą w Internecie. To również ABC wypieków drożdżowych. Od różnych rodzajów wypieków drożdżowych(chlebów,...

książek: 2285
kasandra_85 | 2012-10-21
Przeczytana: październik 2012

http://kasandra-85.blogspot.com/2012/10/chleby-buki-bueczki.html

Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Zapisując się na newsletter zgadzasz się na otrzymywanie informacji z serwisu Lubimyczytac.pl w tym informacji handlowych, oraz informacji dopasowanych do twoich zainteresowań i preferencji. Twój adres email będziemy przetwarzać w celu kierowania do Ciebie treści marketingowych w formie newslettera. Więcej informacji w Polityce Prywatności.
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd