Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Ostatni kucharz chiński

Tłumaczenie: Elżbieta Kowalewska
Wydawnictwo: Świat Książki
6,63 (125 ocen i 22 opinie) Zobacz oceny
10
4
9
4
8
22
7
36
6
40
5
13
4
3
3
2
2
1
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
The last chinese chef
data wydania
ISBN
978-83-7799-437-5
liczba stron
304
słowa kluczowe
ostatni kucharz chiński
kategoria
Literatura piękna
język
polski
dodała
Versatile

Największe tajemnice legendarnej chińskiej sztuki kulinarnej i jednocześnie pełna optymizmu opowieść o kobiecie, która, szukając prawdy o przeszłości, nieoczekiwanie odnalazła radość życia. Maggie po nagłej śmierci męża rzuca się w wir pracy. Niespodziewana wiadomość z odległych Chin burzy jej z takim trudem odbudowywany spokój. Czy to możliwe, by mąż ją zdradził, by przez kilka lat ukrywał...

Największe tajemnice legendarnej chińskiej sztuki kulinarnej i jednocześnie pełna optymizmu opowieść o kobiecie, która, szukając prawdy o przeszłości, nieoczekiwanie odnalazła radość życia. Maggie po nagłej śmierci męża rzuca się w wir pracy. Niespodziewana wiadomość z odległych Chin burzy jej z takim trudem odbudowywany spokój. Czy to możliwe, by mąż ją zdradził, by przez kilka lat ukrywał przed nią istnienie nieślubnej córki? Los jej sprzyja, dostaje propozycję napisania relacji o chińskiej sztuce kulinarnej i wyrusza do Państwa Środka, by poznać prawdę. Pełna uroku powieść o historii, filozofii i odcieniach chińskiej kuchni, o miłości i życiowych wyborach. Czyta się z prawdziwym smakiem.

 

źródło opisu: http://www.weltbild.pl/ostatni-kucharz-chinski_p90082256.html

źródło okładki: http://www.weltbild.pl/ostatni-kucharz-chinski_p90082256.html

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 2350
Grażyna | 2013-07-27
Na półkach: 2013 rok
Przeczytana: 27 lipca 2013

Przeczytałam ją bardzo szybko...Oprócz historii Maggie,która odnajduje radość życia oraz znajduje miłość bardzo podobały mi się tajemnice chińskiej sztuki kulinarnej.Wiem ,że "Ostatni kucharz chiński" Liang Wei-cytowany na początku każdego rozdziału to fikcja literacka,ale jakże pięknie przedstawiona.Wszystkie potrawy w prawdziwej kuchni chińskiej to kunszt .Ale najbardziej przekonuje mnie to ,że jedzenie nie powinno spożywać się samemu. I to bez różnicy czy jest to wykwintny poczęstunek czy prosta potrawa....liczą się bardziej Ci,którzy spożywają.
Pokazany tak świat kuchni chińskiej także pozwala nam poznać Chiny-kulturę,tradycję ,zwyczaje. A przyznaję się szczerze ,że mimo tej "ceremonii" w przyrządzaniu posiłku do niektórych potraw trudno byłoby mnie przekonać...przede wszystkim do owoców morza- dla mnie te zachwyty nad nimi to przesada...ale nie jestem smakoszem....
Najbardziej co wyniosłam z lektury tej książki to to,że postanowiłam bardziej zwracać uwagę na wspólne posiłki z rodziną,przyjaciółmi....

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Mój Kucyk Pony - Przyjaźń to magia, tom 3

Kucyki zna każde dziecko. Są rozbrykane, psotne, uparte, mają własne cele, niesamowite przygody, a do tego komiks przyciąga ciepłymi barwami. Komiks p...

zgłoś błąd zgłoś błąd