Rewolucja na talerzu
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Wydawnictwo Literackie
- Data wydania:
- 2012-03-08
- Data 1. wyd. pol.:
- 2012-03-08
- Liczba stron:
- 184
- Czas czytania
- 3 godz. 4 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 978-83-08-04881-8
- Tagi:
- kuchnia
Sernik, po którym schudniesz i dietetyczny schabowy! Czy to możliwe? Ależ tak! Autorki książki Rewolucja na talerzu oraz programu kulinarnego pod tym samym tytułem nadawanego na antenie TVN Style, dowodzą że można jeść smacznie i bez ograniczeń, a jednocześnie dbać o linię i zdrowie. Różnice są niewielkie, dania smakowite, a efekty piorunujące, bo stosując się do ich porad można prawie o połowę zmniejszyć kaloryczność drugiego dania ze swojskim schabowym i ziemniakami. Ta książka to zbiór niskokalorycznych wersji przepisów na ulubione dania, ważnych rad i bezcennych informacji, dotyczących nie tylko gotowania, ale także odpowiedniego dobierania i łączenia produktów oraz szczegółowy przewodnik dietetyczny po warzywach, owocach, mięsach i przetworach mącznych. Przeprowadź "rewolucję na talerzu"! Jedz, smakuj i chudnij!
Porównaj ceny
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Mogą Cię zainteresować
Książka na półkach
- 48
- 48
- 23
- 4
- 3
- 3
- 3
- 3
- 2
- 1
Opinia
Rewolucja na talerzu – spokojnie mogę powiedzieć, że tytuł można zmienić na Rewelacja na talerzu i mówię to nie tylko po przeczytaniu książki opartej na telewizyjnym programie kulinarnym z Agatą Ziemnicką i Olgą Kwiecińską-Kaplińską w rolach głównych, ale również po wykonaniu kilku potraw na podstawie zaproponowanych przepisów, a co za tym idzie – po skonsumowaniu wyprodukowanych smakowitości. Do tego dochodzi świadomość, że przepyszne kąski są zdrowsze niż te, które przygotowywałam w sposób tradycyjny, czyli dodając mąki pszennej, serwując zwykły makaron, piekąc ciasta z dodatkiem białego cukru i śmietany, smażąc na oleju słonecznikowym, itp. Co najpiękniejsze, zdaniem autorek nie ma co bawić się w żadne diety, bo organizm potrzebuje różnych składników, a nie tylko niektórych – trzeba je tylko umiejętnie pozamieniać na mniej kaloryczne i zdrowsze.
Książka ta bardzo mi pomogła odświeżyć informacje dotyczące zdrowego odżywiania, a które – mimo że jak najbardziej uzasadnione – nie zostały wcześniej zastosowane w mojej kuchni. Wraz z nadejściem wiosny w mojej kuchni nastała więc rewelacyjna rewolucja. Zakupiłam nawet pojemniczki do ziółek, które – wraz z owymi ziółkami, które dostały ksywkę ‘rododendron’ – nie tylko stanowią miłą dla oka wiosenną ozdobę, ale również podręczny dodatek dodający potrawom aromatu. Po raz pierwszy kupiłam też świeży imbir – do tej pory wydawało mi się, że smakuje jak mydło, i zupełnie go nie doceniałam. Kurczak limonkowo-imbirowy sprawił, że zmieniłam zdanie. Odkryciem jest też udziec z indyka, który okazuje się niezwykle smakowitym, mięciutkim mięsiwem, do tej pory zupełnie pomijanym przeze mnie w kuchni. Hitem są bułeczki z suszonymi owocami, które piecze się zupełnie bez dodatku cukru, a których pożarcie daje nawet więcej przyjemności niż skonsumowanie sto razy bardziej kalorycznego snikersa. :-)
Świeże zioła, mąka z pełnego przemiału, ciemny ryż, olej rzepakowy, cukier trzcinowy to niektóre elementy mojej małej rewolucji kuchennej, która mam nadzieję wyjdzie na dobre.
A książkę jak najbardziej polecam. Przepisy są proste, na końcu spis przepisów według kategorii oraz spis potrzebnych składników z odnośnikami do stron – bardzo to wygodne.
Krótko mówiąc:
Świeżo, wiosennie, smakowicie, zdrowo
Rewolucja na talerzu – spokojnie mogę powiedzieć, że tytuł można zmienić na Rewelacja na talerzu i mówię to nie tylko po przeczytaniu książki opartej na telewizyjnym programie kulinarnym z Agatą Ziemnicką i Olgą Kwiecińską-Kaplińską w rolach głównych, ale również po wykonaniu kilku potraw na podstawie zaproponowanych przepisów, a co za tym idzie – po skonsumowaniu...
więcej Pokaż mimo to