Kolorowa kuchnia roślinna. Uczta dla podniebienia i zdrowie dla organizmu

Okładka książki Kolorowa kuchnia roślinna. Uczta dla podniebienia i zdrowie dla organizmu
Magdalena Gembacka Wydawnictwo: Publicat kulinaria, przepisy kulinarne
208 str. 3 godz. 28 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Publicat
Data wydania:
2016-10-26
Data 1. wyd. pol.:
2016-10-26
Liczba stron:
208
Czas czytania
3 godz. 28 min.
Język:
polski
ISBN:
9788324522033
Tagi:
kuchnia roślinna kuchnia wegetariańska zdrowa kuchnia zdrowe odżywianie
Średnia ocen

                8,3 8,3 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
8,3 / 10
8 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
757
756

Na półkach: , , , ,

W pięknie wydanej kolorowo ilustrowanej, książce (format A-4) można znaleźć przepisy na codzienne menu zaczynające się od śniadania poprzez dwudaniowy obiad, na deserach dla całej rodziny kończąc. Cennym uzupełnieniem są przepisy na zdrowe napoje i koktajle warzywno – owocowe. Autorka zachęca i przekonuje, do zdrowego odżywiania się.

Książka składa się z 3 rozdziałów:

I Cześć: Rośliny rządzą na Twoim talerzu: znaczenie jedzenia, zasady zdrowego odżywiania.

II Część: ABC zdrowego roślinnego gotowania: zdrowe produkty w spiżarni, sztuka robienia zakupów, przechowywanie żywności, sprzęt i akcesoria kuchenne, techniki przygotowywania potraw

III Część Przepisy

Wśród przepisów zdrowego żywienia są podane te, które stanowią podstawę codziennego zdrowego odżywiania się.

Śniadania: Kasza jaglana z truskawkami, wegański omlet z kurkami, groszkiem i cukinią, nadziewane jabłka kokosowym bulgurem (rodzaj kaszy), śliwkowa kasza gryczana z cynamonem i migdałami
Smarowidła do chleba pasty warzywne: cukiniowo – warzywna, brokułowo – orzechowa, z pieczonego pora.

Zupy: zupa dyniowa z soczewicą, czosnkowo- jaglana, meksykańska, zupa fasolowa, krem szparagowo- szpinakowy

Dania główne: zapiekanka pasterska, knedle jaglano-gryczane ze śliwkami, bazyliowe pesto z awokado, gulasz pieczarkowo- cukiniowy z pęczakiem

Sałatki i surówki: tęczowa surówka, surówka ze selera naciowego i jabłka, sałatka z pieczonych buraków, ziemniaków i kiszonych ogórków
Napoje i koktajle: napój rabarbarowo – truskawkowy z bazylią, koktajl mleczny z mango i truskawek, koktajl ananasowy z kolendrą, sok pietruszkowo – jabłkowo- cytrynowy, napar imbirowy z malinami.

Desery i wypieki: wegetariańskie tiramisu, piernikburaczany, mufiny pistacjowe z owocami, lody czekoladowo- bananowe- śliwkowe, jeżyny i gruszki pod kruszonką.

W swoich przepisach autorka wykorzystuje ogólnie dostępne składniki. Wszystkie przepisy są przez autorkę sprawdzone, a potrawy dokładnie opisane, łącznie ze sposobem podania. ''Kolorowa kuchnia roślinna'' to doskonały zestaw dań, które są przedstawione w prosty sposób i dla smakoszy zdrowej kuchni stanowić będą częsty rarytas na polskim stole wśród warzyw i owoców. Zdrowe jedzenie potraw kuchni polskiej spowoduje wiele zmian w naszym codziennym żywieniu, dobrych zmian. Warto zapoznać się z zasadami dobrego żywienia, jak przechowywać żywność, jak przygotować podstawowe potrawy i planować jedzenie potraw, jak zrobić rozeznanie w naszej spiżarni i sprawdzać daty ważności produktów. Wskazówki znajdziemy w Części II: ABC zdrowego roślinnego gotowania. Gorąco zachęcam do przeczytania tej części.

Polecam przeczytanie całej książki autorstwa Magdaleny Gembackiej. Zawarte w niej przepisy to uczta dla podniebienia i zdrowie dla organizmu. Każdemu czytelnikowi, który dba o zdrowy styl życia, książka Wydawnictwa Publicat pozwoli, na odkrycie wielu cennych informacji na temat zdrowego odżywia się na co dzień. A przecież „grunt to zdrowie”.

W pięknie wydanej kolorowo ilustrowanej, książce (format A-4) można znaleźć przepisy na codzienne menu zaczynające się od śniadania poprzez dwudaniowy obiad, na deserach dla całej rodziny kończąc. Cennym uzupełnieniem są przepisy na zdrowe napoje i koktajle warzywno – owocowe. Autorka zachęca i przekonuje, do zdrowego odżywiania się.

Książka składa się z 3 rozdziałów:

I...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    27
  • Przeczytane
    11
  • Posiadam
    4
  • Książki kucharskie
    2
  • Chcę w prezencie
    2
  • Kulinarne
    2
  • 2016
    1
  • Rok 2018
    1
  • Biblioteka
    1
  • Poradniki - kulinarne, modowe, inne
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Kolorowa kuchnia roślinna. Uczta dla podniebienia i zdrowie dla organizmu


Podobne książki

Przeczytaj także