Kuchnia lwowska. Moja kulinarna podróż przez Galicję

Okładka książki Kuchnia lwowska. Moja kulinarna podróż przez Galicję autora Marianna Dushar, 9788324086672
Okładka książki Kuchnia lwowska. Moja kulinarna podróż przez Galicję
Marianna Dushar Wydawnictwo: Znak Literanova kulinaria, przepisy kulinarne
kulinaria, przepisy kulinarne
2023-08-28
2023-08-28
Katarzyna Kotyńska

Kup Kuchnia lwowska. Moja kulinarna podróż przez Galicję w ulubionej księgarnii

Oceny książki Kuchnia lwowska. Moja kulinarna podróż przez Galicję

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kuchnia lwowska. Moja kulinarna podróż przez Galicję

Na półkach: , , , , , ,

Pięknie wydana książka Marianny Dushar o Lwowie, jego historia, jego dania, przepisy do zjedzenia. Kuchnia lwowska to nie tylko barszcz ukraiński czy gołąbki to kuchnia która pachnie domem ze składników które zawsze mamy pod ręką. Autorka, rodowita lwowianka zabiera nas w podróż po Galicji gdzie mieszają się najróżniejsze kuchnie, a prym wiodą polska i ukraińska a smaków dopełniają żydowska, austriacka, grecka czy włoska. To kuźnia przepisów na przepyszne dania. Warto zakupić wszystkim miłośnikom kuchni.

Właśnie kupiłam - już dwie kolejne! - na prezenty świąteczne, bo to prezent idealny. Pięknie zilustrowana i wydana, z naprawdę dobrymi przepisami (nic tylko gotować, serio) i mnóstwem wiedzy historycznej, która sprawia, że nie jest to tylko książka kucharska. Jeśli miałabym ją jakoś określić, to raczej KSIĄŻKA O JEDZENIU. I to jaka książka!

Książka w sam raz dla fanów historia i gotowania. Chcecie wybrać się do Lwowa, poznać jego historie, a przy okazji także smaki? To książka dla was.

Autorka, rodowitą lwowianka przedstawia nam swoje rodzinne strony ukazując ich smaki połączenie różnych kuchni gdzie znajdziemy bliny oprószone cukrem pudrem, gołąbki, a nawet tak wyjątkowe rzeczy jak kiszone cytryny czy konfitura z fiołków.

Piękna, twarda oprawa, bardzo gruba książka licząca ponad 100 przepisów, a to wszystko wzbogacone ciekawostkami i anegdotami, historia Lwowa oraz apetycznie wyglądającymi zdjęciami.

Znajdziemy tutaj bardzo ciekawe, różnorodne przepisy, całość jest bardzo ciekawa.

50 użytkowników ma tytuł Kuchnia lwowska. Moja kulinarna podróż przez Galicję na półkach głównych
13 użytkowników ma tytuł Kuchnia lwowska. Moja kulinarna podróż przez Galicję na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Kuchnia lwowska. Moja kulinarna podróż przez Galicję

Dodaj cytat z książki Kuchnia lwowska. Moja kulinarna podróż przez Galicję