Kocham Cię, Danny

Patronaty LC

Książki autora

Bardzo ładna książka .Ciekawa wzruszająca

Bardzo ładna książka .Ciekawa wzruszająca

Bardzo fajna, wzruszająca młodzieżówka. Szybko się czyta. Historia trudna, wzbudzająca bardzo wiele emocji. Warto przeczytać.

Książka bardzo ciekawie napisana, posiadająca drugie dno. Wiele elementów ma podłoże filozoficzne ale sprawdza się również jako miłe "romansidło" :)

Bardzo podobna książka do przeznaczonych

Bardzo podobna książka do przeznaczonych

Książkę czyta się lekko i przyjemnie, mimo że autorka porusza w niej takie zagadnienia jak chociażby skłonności autodestrukcyjne. Zdecydowanie wyróżnia się na plus wśród pozycji o podobnej tematyce miłosnej dla nastolatek, młodych kobiet. Historia Naomi pozwala nam zanalizować i "rozłożyć" jej związek na części pierwsze, dzięki czemu widzimy, że drobne rzeczy, szczegóły (wydawałoby się nieistotne) wskazywały na możliwy finał. Do refleksji może też skłonić nas wybór Naomi - czy był słuszny, czy też nie, ale tego już się nie dowiemy...

więcej Pokaż mimo to

Ciekawa lecz nie powala z nóg, ale i tak polecam czytać powieść o życiowych problemach.

WYZWANIE CZYTELNICZE 2015
#39 - Książka z dołu twojej listy książek do przeczytania.

Nie oczekiwałam od tej książki za wiele. Ot, taki zwyczajny romans. Nic nadzwyczajnego, jednak ciekawe zakończenie i barwne postacie urzekają. Doskonała na zimowy wieczór. :)

WYZWANIE CZYTELNICZE 2015
#39 - Książka z dołu twojej listy książek do przeczytania.

Moja ulubiona książka! :***
Piękna opowieść o dziewczynie z dobrego domu i bogatym członku zespołu "Wonderfulls".
Nie, nie i nie. To nie jest żadne cukierkowe romansidło! Myślałam, że kupię słodkie oraz relaksujące opowiadanie - bach! To przejmująca wspaniała historia, którą przeżywałam razem z Naomi. Czułam, że czytam właśnie MÓJ pamiętnik, to ja zakochałam się w Dannym razem z główną bohaterką.
Jednakże tej książki się po prostu nie opisze słowami... NAJWSPANIALSZA - to jednak za mało. Jeszcze nie wymyślono słów, które by to opisały.
Serdecznie polecam,
Ecklerckaaa :3

Moja ulubiona książka! :***

więcej Pokaż mimo to

Skąd takie wysokie oceny?! Ta książka ma słabą, pretensjonalną wręcz fabułę. Główna bohaterka nie grzeszy mądrością, wali jakimiś pseudo-wyszukanymi cytatami o życiu i miłości, a reszta postaci wcale nie jest lepsza. Wszystko jest takie płaskie, mdłe, bez smaku - jak zupka chińska. Niewyszukane słownictwo, proste zdania, praktycznie zero jakiejś ciekawej akcji... Zdecydowanie pozycja dla o wiele młodszych nastolatek, a okładka o dziwo adekwatna do treści, pomimo że nie jest to historia z typowym happy endem. Nie polecam. Zdecydowanie w literaturze młodzieżowej można odnaleźć bardziej wartościowe perełki niż ten gniot.

więcej Pokaż mimo to

To chyba najbardziej życiowa książka Hilary Freeman jaką dotychczas przeczytałam. Jak we wszystkich, za historią młodych ludzi kryją się życiowe problemy.
Bardzo szybko się ją czyta, ja zrobiłam to w niecałe dwa dni.
Nie zwracajcie uwagi na zapowiadającą banalne zakochanie nastolatków okładkę, bo bohaterowie są naprawdę sympatyczni i mają prawie 20 lat. Ale wszystkie książki z cyklu 'Love Stories' mają takie dziwne okładki.
Powieść jest wspaniała, polecam.
[przepraszam za powtórzenia]

Bardzo szybko się ją czyta, ja zrobiłam to w niecałe dwa dni.

• Przeczytane
  • Chcę przeczytać