SLAY
- Berkley
- 2023-11-07
- 2023-11-07
- angielski
- urban fantasy dark romance horror vampires fantasy paranormal romance Anita Black vampire hunter erotica 18+
Evil continues to terrorize vampire hunter Anita Blake and all those she loves in this gripping new novel by New York Times bestselling author Laurell K. Hamilton.
The wedding of necromancer Anita Blake to Jean-Claude, the vampire king of America hits the next daunting challenge: her family. And with the malicious force that casts a shadow on St. Louis still lurking and threatening to destroy them all, not only will wedding bells not ring, but there may be no future at all for the vampire hunter…
Jak przeczytałam wprowadzenie do książki nie mogłam uwierzyć że to już 30 tom w ciągu 30 lat.
To jest chyba najdłuższy cykl jaki czytałam w ciągu tak długiego okresu czasu.
Z tym cyklem sama jestem związana jakieś 25 lat i od przygody Anity dalej nie mogę się oderwać.
To nie jest literatura wielkich lotów. A od 10 tomu to bardziej takie guilty pleasure, jednak nie zmienia to faktu, że lubię styl autorki i to książka przy której można się odprężyć.
Slay to dokończenie wcześniejszego tomu. Mam rozwiązanie wszystkich nie domkniętych wątków. Poznajemy też rodzinę Anity. Po co mieć wrogów jak można mieć taką babcię.
Po tych dwóch tomach jakie czytałam niedawno, dalej mam ochotę do powrotu do początku cyklu. Chyba się skuszę. Początki były bardziej "kryminalne". Przyjemnie będzie to sobie przypomnieć.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo jest chyba najdłuższy cykl jaki czytałam w ciągu tak długiego okresu czasu.
nie jestem miłośniczką wampirów, ale nawet się niezle to czyta
nie jestem miłośniczką wampirów, ale nawet się niezle to czyta