Po prostu chleb. Domowe pieczywo na zakwasie krok po kroku

Okładka książki Po prostu chleb. Domowe pieczywo na zakwasie krok po kroku Siegfried Brenneis
Okładka książki Po prostu chleb. Domowe pieczywo na zakwasie krok po kroku
Siegfried Brenneis Wydawnictwo: Publicat kulinaria, przepisy kulinarne
160 str. 2 godz. 40 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Publicat
Data wydania:
2023-04-26
Data 1. wyd. pol.:
2023-04-26
Liczba stron:
160
Czas czytania
2 godz. 40 min.
Język:
polski
ISBN:
9788327126764
Średnia ocen

9,0 9,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
9,0 / 10
7 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
288
262

Na półkach: ,

‘Po prostu chleb’ to świetny i przemyślany poradnik na temat pieczenia domowego chleba na zakwasie. Jeśli jesteście fanami domowych wypieków bądź chcecie zacząć swoją przygodę z pieczeniem, koniecznie czytajcie dalej.
Przyznam się, że długo zabierałam się za napisanie tej recenzji, głównie dlatego, że postanowiłam sprawdzić w praktyce umieszczone w książce wskazówki odnośnie do tworzenia zakwasu i całego procesu tworzenia pieczywa.
Zacznijmy od wydania książki. Mamy tu do czynienia z krótkim, ale też bardzo treściwym poradnikiem. Autor postawił na przekazanie konkretnych informacji bez zbędnych opisów czy też innych zapychaczy tekstowych. Informacje przekazywane są krótko, zwięźle i bardzo czytelnie. Dodatkowo mamy tu umieszczone sporo zdjęć oraz grafik, które nie tylko upiększają tę pozycję, ale również stanowią wizualną pomoc. Jeśli chodzi o styl pisania autora, to jest on przejrzysty i bardzo zrozumiały. Jak wspomniałam wcześniej, postawił on na przekazywanie konkretnych informacji w łatwy sposób, dzięki czemu rzeczywiście dostajemy prawdziwą instrukcję powstawania chleba krok po kroku.
Cały poradnik jest podzielony na cztery rozdziały: podstawy, czyli zakwas, chrupiące chleby, bułeczki i bułki oraz słodkości z pieca. Pierwszy rozdział poświęcony podstawom, które potrzebne są nam, aby zacząć przygodę z pieczeniem, czyli dowiadujemy się czym jest zakwas, jakie są jego rodzaje oraz właściwości, jak stworzyć starter, a potem każdy z rodzajów zakwasów, jakie potrzebujemy. Dodatkowo pokrótce dowiadujemy się o podstawowych składnikach, jakie nam są potrzebne oraz o ewentualnych akcesoriach, jakie mogą nam się przydać – choć i bez nich, jak sam autor pisze można sobie poradzić. Dużym ułatwieniem jest umieszczenie tabeli proporcji, która informuje ile czego potrzeba, aby stworzyć daną porcję zakwasu. Jest to spore ułatwienie, zwłaszcza jeśli chcemy stworzyć więcej porcji danego przepisu. Jak na tacy mamy podane ilości, jakie mamy użyć, dzięki czemu unikniemy pomyłki. Kolejnym udogodnieniem jest wyjaśnienie oraz pokazanie jak prawidłowo wyrabiać ciasto, aby uzyskać odpowiednie napowietrzenie go oraz odpowiednią konsystencję. Następne trzy rozdziały poświęcone są wyłącznie przepisom. Każdy z nich jest ozdobiony apetycznym zdjęciem tak, abyśmy widzieli jaki efekt osiągniemy. Poza tym mamy listę składników, wraz z odnośnikiem, na jakiej stronie znajdziemy przepis na dany potrzebny zakwas oraz czas całkowitej pracy. Na to ostatnie polecam zwrócić Wam szczegółową uwagę, gdyż autor podaje dokładnie przy każdym przepisie ile będzie trawo przygotowanie, pęcznienie ciasta, jego wstępne wyrabianie, jego wyrastanie oraz ile będzie się piec. Czemu zwracam na to szczególną uwagę? Głównie dlatego, abyście dobrze rozplanowali sobie takie pieczenie, gdyż niektóre przepisy wymagają aby samo wyrastanie trwało 20h! Ja się tak nacięłam. Nie doczytałam przepisu, wszytko przygotowałam i w ostatniej chwili zauważyłam ile będzie trwało wyrastanie ciasta. Wtedy dotarło do mnie jak czasochłonne może być tworzenie własnego pieczywa na zakwasie. Plany przepisowe musiałam zmienić, ale nie żałuję, gdyż dzięki tej książce stworzyłam cudowne rogaliki cynamonowe!
‘Po prostu chleb’ to wspaniały poradnik, który krok po kroku pomoże stwarzać Wam pięknie pachnące i smaczne wypieki na zakwasie, a nic tak nie zachwyca w domu, jak zapach własnoręcznie zrobionego pieczywa czy słodkości. Poleca każdemu, kto chciały spróbować swoich sił z pieczeniem, ale też każdej osobie mającej już jakieś doświadczenie i chce spróbować czegoś nowego.

‘Po prostu chleb’ to świetny i przemyślany poradnik na temat pieczenia domowego chleba na zakwasie. Jeśli jesteście fanami domowych wypieków bądź chcecie zacząć swoją przygodę z pieczeniem, koniecznie czytajcie dalej.
Przyznam się, że długo zabierałam się za napisanie tej recenzji, głównie dlatego, że postanowiłam sprawdzić w praktyce umieszczone w książce wskazówki...

więcej Pokaż mimo to

avatar
130
128

Na półkach:

"Po prostu chleb" idealny poradnik dla każdego, kto chce nauczyć się piec domowe pieczywo na zakwasie. W książce opisane są wszystkie etapy krok po kroku od przygotowania narzędzi pracy do już samego wypiekania wyrobu. Najważniejsze jak się okazało — jest przygotowanie zakwasu. Nigdy dotąd nie myślałam, że przed przygotowaniem chleba na mnie czeka sporo nauki. Zakwas jest podstawą i za pomocą poradnika możemy zrobić idealny starter wielokrotnego użytku! Sam zakwas robi się 5 dni i szczerze powiem, że za pierwszym razem u mnie nie wyszedł zbyt fajny starter. Być może to kwestia drożdży albo temperatury, w jakiej znajdował się zakwas, szczerze nawet nie wiem. Za drugim razem wszystko się udało! Naszym pierwszym chlebkiem był chleb żytni. Przepyszny, a więc bardzo polecam! Muszę też powiedzieć, że z ciekawości z mężem podliczaliśmy, ile wartościowo wychodzi jeden bochenek chleba i okazało się, że około 12 zł, przy czym rozmiarowo był jak 2 bochenki ze sklepu. Tak że pieczenie w domu się opłaca! Do tego w poradniku są przepisy nie tylko na chleb, ale i na bułeczki, przekąski i desery! Polecam tę książkę każdemu, kto chciałby stać się mistrzem domowych wypieków!

"Po prostu chleb" idealny poradnik dla każdego, kto chce nauczyć się piec domowe pieczywo na zakwasie. W książce opisane są wszystkie etapy krok po kroku od przygotowania narzędzi pracy do już samego wypiekania wyrobu. Najważniejsze jak się okazało — jest przygotowanie zakwasu. Nigdy dotąd nie myślałam, że przed przygotowaniem chleba na mnie czeka sporo nauki. Zakwas jest...

więcej Pokaż mimo to

avatar
176
151

Na półkach:

Pieczecie lub piekliście kiedyś własny chleb, bułeczki?

Ja przyznam szczerze od co najmniej dziesięciolecia łypię niejednokrotnie z zazdrością na tych, którzy robią to w swoich kuchniach regularnie. Owszem, mam co jakiś czas zrywy. Efekty bywają lepsze lub gorsze, często obiecuję sobie że wprowadzę w to moje pieczenie jakiś cykl, system, tak by rodzina była zadowolona, jednak wychodzi to z różnym skutkiem.
Dziś chciałabym wam przedstawić książkę z przepisami na wypieki „Po prostu chleb"
Znajdziecie tu całą barwę przepisów, na apetyczne domowe wypieki, bazujące głównie na zakwasie, którego również dzięki tej książce nauczycie się robić.
Jeżeli jeszcze nie piekliście warto w końcu odważyć się i spróbować zrobić własny domowy wypiek. Smak, niezwykły zapach rozchodzący się po domu podczas pieczenia, a także walory zdrowotne są ogromną zaletą. Niestety nie zawsze możecie skontrolować skład wypieków, które kupujecie poza domem. Także argument prozdrowotny powinien mieć dla was duże znaczenie.
W książce mistrza piekarnictwa Siegfrieda Brenneisa znajdzie zarówno wersje na biały klasyczny chleb, jak i na bardziej urozmaicone i jego zdrowsze wersje, jak np. pełnoziarnisty żytni i orkiszowy. Spotkacie tu również przepis na pieczywo chrupkie i na rozmaite przepisy na bułki, między innymi wiejskie domowe bułeczki, ale i bardziej wyszukane np. paluchy pomidorowe, bułeczki piwne czy takie z pieczonymi ziemniakami. Oczywiście nie zabraknie tu przepisów na słodkości, które w mojej ocenie, dzięki zaproponowanym składnikom będą z pewnością zdrowsze od tych które kupujemy w sklepach. Moim must have po przejrzeniu wszystkich przepisów jest teraz upieczenie chałki, oczywiście na zakwasie i ze zdrowszej mąki orkiszowej. Mój mąż przeglądając przepisy zamarzył o apetycznie wyglądających bułeczkach z chili, także czuję spore wyzwanie, ale mam nadzieję, że z dokładnie opracowanym przepisem dam radę.

Pieczecie lub piekliście kiedyś własny chleb, bułeczki?

Ja przyznam szczerze od co najmniej dziesięciolecia łypię niejednokrotnie z zazdrością na tych, którzy robią to w swoich kuchniach regularnie. Owszem, mam co jakiś czas zrywy. Efekty bywają lepsze lub gorsze, często obiecuję sobie że wprowadzę w to moje pieczenie jakiś cykl, system, tak by rodzina była zadowolona,...

więcej Pokaż mimo to

avatar
391
348

Na półkach:

Książka jest podzielona na 4 bloki: część teoretyczną, opisującą od podstaw zasady i sens hodowania zakwasu na domowe wypieki, sposoby wyrabiania ciasta oraz 3 części z przepisami na rozmaite chleby, bułki oraz słodkości.

Każdy przepis zawarty w książce poparty jest zdjęciem i przyznam szczerze, że od samego patrzenia na te zdjęcia robiłam się głodna.

Wielokrotnie piekłam chleb na zakwasie, ale nigdy dotąd nie odważyłam się sama wyhodować zakwasu od podstaw. Sposób jego wytworzenia został w książce tak zrozumiale opisany, że wkrótce planuję podjąć pierwszą próbę. 😀

Zaskakujące i zupełnie nowe były dla mnie przepisy na słodkie wypieki na bazie zakwasu. Nigdy wcześniej nie pomyślałabym o tym, aby wypiekać słodkości w taki sposób.
W książce znalazłam też cenne sposoby na przechowywanie zakwasu, aby zachował swoją świeżość, jeśli pieczywa nie wypieka się codziennie.

Książka jest podzielona na 4 bloki: część teoretyczną, opisującą od podstaw zasady i sens hodowania zakwasu na domowe wypieki, sposoby wyrabiania ciasta oraz 3 części z przepisami na rozmaite chleby, bułki oraz słodkości.

Każdy przepis zawarty w książce poparty jest zdjęciem i przyznam szczerze, że od samego patrzenia na te zdjęcia robiłam się głodna.

Wielokrotnie piekłam...

więcej Pokaż mimo to

avatar
724
153

Na półkach:

"Po prostu chleb" to książka teoretycznie skierowana do osób, które chcą zacząć przygodę z własnoręcznym przygotowaniem wypieków na zakwasie. Autor dość przystępnie wyjaśnia kolejne kroki - od przygotowania i poprowadzenia zakwasu, przez proces przygotowania ciasta, aż do jego pieczenia i studzenia. Publikacja zawiera sporo porad i wskazówek w tej kwestii, a także ciekawe przepisy, umożliwiające wykorzystanie zdobytej we wstępie wiedzy i upieczenie czegoś z wykorzystaniem zakwasu - znajdziemy więc nie tylko receptury na chleb, ale też bułki czy słodkie wypieki.

Poza tym, książka jest też bardzo ładnie wydana - nie tylko zawiera fotografie pieczywa, ale też infografiki, które klarownie wyjaśniają, m.in. cały proces przygotowania ciasta chlebowego.

Polecam tę publikację zwłaszcza osobom, które mają jakieś pojęcie o pieczeniu chleba, a chcą swoją wiedzę uporządkować i nieco rozwinąć. Bo tacy totalni amatorzy mogą poczuć się nieco przytłoczeni ilością technicznych informacji oraz praco-i czasochłonnością procesu, o którym opowiada "Po prostu chleb". Ale sprawdźcie sami ;).

Dziękuję Wydawnictwu za możliwość poznania tej publikacji i motywację do własnych eksperymentów w zakresie pieczenia chleba na zakwasie :)

"Po prostu chleb" to książka teoretycznie skierowana do osób, które chcą zacząć przygodę z własnoręcznym przygotowaniem wypieków na zakwasie. Autor dość przystępnie wyjaśnia kolejne kroki - od przygotowania i poprowadzenia zakwasu, przez proces przygotowania ciasta, aż do jego pieczenia i studzenia. Publikacja zawiera sporo porad i wskazówek w tej kwestii, a także ciekawe...

więcej Pokaż mimo to

avatar
233
229

Na półkach:

Zapach świeżo pieczonego chleba rozchodzący się po całym domu jest jednym z moich ulubionych. Początki przygody z przygotowywaniem pieczywa w domowym zaciszu nie były łatwe. Dopracowanie przepisu, dopasowanie proporcji, odpowiednie wyrabianie, dopasowanie temperatury i czasu pieczenia wymagało wielu prób. Dziś mogę cieszyć się domowym chlebem, którego podstawą jest własny zakwas. I oto ten składnik jest kluczem do sukcesu, czyli uwielbianego przeze mnie smacznego żytniego pieczywa.
Zastanawiacie się, czy trudno samemu przygotować domowe pieczywo?
Nie, jednak potrzeba cierpliwości i wiedzy.
I tutaj z pomocą każdemu, kto pragnie własnoręcznie upiec chleb na zakwasie przychodzi mistrz piekarnictwa Siegfried Brenneis, który w swojej książce pt. "Po prostu chleb. Domowe pieczywo na zakwasie krok po kroku" szczegółowo wyjaśnia jak wyhodować własny zakwas, odpowiednio go prowadzić i w jakich proporcjach wykorzystać do wypieków. Opisuje krok po kroku etapy przygotowania pieczywa, począwszy od wyrabiania, a na pieczeniu kończąc.
Większą część książki stanowią przepisy na chrupiące chleby, aromatyczne bułeczki i słodkości prosto z pieca, w których z pewnością znajdziecie dla siebie coś pysznego.
Spróbujcie, a przekonacie się, że takie własne domowe pieczywo, przyrządzone na prostych składnikach, wolne od polepszaczy, jest wprost przepyszne.
Książkę polecam osobom początkującym oraz tym, którzy tak jak ja pieką już od jakiegoś czasu.

Zapach świeżo pieczonego chleba rozchodzący się po całym domu jest jednym z moich ulubionych. Początki przygody z przygotowywaniem pieczywa w domowym zaciszu nie były łatwe. Dopracowanie przepisu, dopasowanie proporcji, odpowiednie wyrabianie, dopasowanie temperatury i czasu pieczenia wymagało wielu prób. Dziś mogę cieszyć się domowym chlebem, którego podstawą jest własny...

więcej Pokaż mimo to

avatar
1125
1078

Na półkach:

Książka składa się z czterech rozdziałów:
I Podstawa,czyli ZAKWAS
II Chrupiące CHLEBY
III Bułeczki & BUŁKI
IV Słodkości z PIECA

Uwielbiam piec zdrowe i pyszne pieczywo,które cieszą moich bliskich.Właśnie ta książka jest idealna do tego,aby przygotować takie wypieki,które nigdy się nie znudzą.

Od zawsze obawiałam się,aby zrobić dobry zakwas,by upieczone pieczywo było pachnące i chrupiące..Autor w prosty sposób,krok po kroku pokazuje jak zrobić zakwas.A potem wykorzystać w przepisach z książki i stworzyć bułki,chleb czy bagietki a nawet coś słodkiego…

Z łatwością wykonałam kilkanaście przepisów z tej książki.Zapach wypieków jest niezapomniany.Każdy z przygotowanych wypieków wyszedł perfekcyjnie.Podstawą jest zakwas a później pozostaje wybrać przepis i wykonać wybrany wypiek.

Ta książka jest idealna nie tylko dla początkujących osób,ale dla tych co szukają przepisów,które są prosto napisane i zawsze wypiek się udaje.

Czy polecam?Oczywiście!!!
Warto postawić na zdrowy,własne zrobione domowe pieczywo,które w kuchni dostarcza obłędny zapach a co najważniejsze wiemy co jemy i z czego to jest zrobione.
Książka jest dla mnie elementem niezbędnym w kuchni podczas wypieków chleba i nie tylko.
Bo zdrowie jest najważniejsze.
Z całego serca wam polecam ta książkę

Książka składa się z czterech rozdziałów:
I Podstawa,czyli ZAKWAS
II Chrupiące CHLEBY
III Bułeczki & BUŁKI
IV Słodkości z PIECA

Uwielbiam piec zdrowe i pyszne pieczywo,które cieszą moich bliskich.Właśnie ta książka jest idealna do tego,aby przygotować takie wypieki,które nigdy się nie znudzą.

Od zawsze obawiałam się,aby zrobić dobry zakwas,by upieczone pieczywo było...

więcej Pokaż mimo to

avatar
888
875

Na półkach:

Chleb, bułki, słodkie rogaliki, paluchy. Jak się okazuje z ciasta na zakwasie można zrobić przeróżne wypieki.
Chleb na zakwasie jest nie tylko zdrowy, ale również zachowuje dłużej świeżość. Tylko jak wyhodować sobie zakwas i wykonać odpowiednie ciasto? Z pomocą przychodzi wydawnictwo Publicat.
Książka podzielona jest na cztery duże rozdziały. Pierwszy rozdział to cenne rady i wskazówki jak wyhodować sobie zakwas i na co zwrócić uwagę.
Jak to mówią „nie z każdej mąki będzie chleb”. Książka doradzi jaką mąkę wybrać i jaki jej typ. Uświadamia również, że bardzo ważnym czynnikiem jest również czas. Książka wskaże również przydatne akcesoria: od szklanych słoiczków po szpatułki i ściereczki lniane.
Autor poradnika pokaże krok po kroku jak wyhodować swój zakwas. Opowie jakie są fazy fermentacji zakwasu, a na koniec podpowie jak wyrobić ciasto. Książka podpowie również co można zrobić z zakwasem, który nam pozostał. Jak go przechować do czasu kolejnego wypieków.
Drugi rozdział to proste i nie wymagające zbyt wielu składników przepisy na chrupiący chleb. W każdym przepisie autor podaje nam ile czasu zajmie nam przygotowanie zakwasu. Ile przebiega wstępne i końcowe wyrastanie ciasta oraz czas pieczenia. Następnie podaje składniki na zakwas i ciasto, ewentualnie na jakieś dodatki. A później krok po kroku wyjaśnia co zrobić. Myślę, że każdy poczatkujący piekarz da sobie radę z przygotowaniem ciasta.
Trzeci rozdział poświęcony jest bułką o różnym składzie i kształcie. Znajdziemy tutaj zarówno klasyczne bułeczki z ziaren, ale również z pieczonym ziemniaczkiem, boczkiem czy pomidorem. Mogą one być w tradycyjnym owalnym kształcie lub w postaci słoneczek itp.
Ostatni rozdział to słodkości na zakwasie. Są to np. rożki cynamonowe, bułeczki czy buchty śmietankowe. Jest tutaj również moja ulubiona chałka.
Książka jest niewielkiego formatu, ale posiada bardzo dużo cennych wskazówek dla początkujących piekarzy. Posiada również wiele przepisów. Wszystko jest w prosty i zrozumiały sposób przedstawione. Znajdziemy tutaj również ilustracje, które zachęcą do pracy w kuchni. Myślę, że zarówno początkujący jak i zaawansowany kucharz znajdzie w tej książce coś dla siebie.

Chleb, bułki, słodkie rogaliki, paluchy. Jak się okazuje z ciasta na zakwasie można zrobić przeróżne wypieki.
Chleb na zakwasie jest nie tylko zdrowy, ale również zachowuje dłużej świeżość. Tylko jak wyhodować sobie zakwas i wykonać odpowiednie ciasto? Z pomocą przychodzi wydawnictwo Publicat.
Książka podzielona jest na cztery duże rozdziały. Pierwszy rozdział to cenne...

więcej Pokaż mimo to

avatar
600
596

Na półkach:

Lubicie piec domowy chleba?A próbowaliście kiedyś zrobić domowy zakwas? Ja chleby piekę często w domu, ale muszę przyznać że zakwasu jeszcze nigdy nie próbowałam robić. Dzięki @wydawnictwo_publicat i wydanej przez nich książce "Po prostu chleb" Siegfrieda Brenneisa miałam możliwość przygotować po raz pierwszy swój zakwas i przy jego pomocy upiec różne pyszności. Książka jest rewelacyjnie napisana. Prowadzi nas krok po kroku po składnikach i akcesoriach potrzebnych do przygotowania domowych zakwasów. Ku mojemu zdziwieniu wcale nie jest to takie trudne. Przez 5 dni dodajemy tą samą ilość mąki żytniej i wody. Odstawiamy w ciepłe miejsce i rozpoczyna się magiczny proces fermentacji składników. Kiedy mamy już gotowy zakwas autor uczy nas jak go odpowiednio przechowywać i wykorzystywać do rozmaitych przepisów. A mamy tu z czego wybierać: chrupiące chleby, bułeczki i bułki, słodkości z pieca. Polecam Wam tą książkę, ja na pewno nie raz będę z niej korzystać, bo już wiem jak zrobić domowy zakwas.

Lubicie piec domowy chleba?A próbowaliście kiedyś zrobić domowy zakwas? Ja chleby piekę często w domu, ale muszę przyznać że zakwasu jeszcze nigdy nie próbowałam robić. Dzięki @wydawnictwo_publicat i wydanej przez nich książce "Po prostu chleb" Siegfrieda Brenneisa miałam możliwość przygotować po raz pierwszy swój zakwas i przy jego pomocy upiec różne pyszności. Książka...

więcej Pokaż mimo to

avatar
180
174

Na półkach:

Jeśli chleb na zakwasie to dla Was czarna magia i wydaje się Wam, że to za trudne zadanie, to serdecznie polecam Wam książkę „Po prostu chleb”.

Ta lektura, choć może niepozorna, bo zaledwie 120-stronicowa, to idealna książka dla osób, które marzą o zapachu ciepłego chleba o poranku. Co ważne, zdrowego chleba, na żytnim zakwasie i ze składników, które sami dobierzecie.

To idealna pozycja dla każdego, bo w sposób bardzo czytelny i prosty, choć i rzetelny, tłumaczy każdy etap powstawania takiego domowego pieczywa. Od zakwasu, po wyrabianie ciasta, wyrastanie i samo pieczenie. Autor nie szczędzi wskazówek na każdym etapie oraz poleca akcesoria, które warto mieć w swojej kuchni. A same przepisy i przepiękne zdjęcia zachęcają do pieczenia. Znajdziemy tu receptury na chleby, bułki, ale także słodkości czy gofry. Jedne przepisy są zupełnie podstawowe, z którymi powinni poradzić sobie wszyscy, którzy sądzą, że mają dwie lewe ręce do pieczenia, a inne, bardziej wieloetapowe będą idealne na rozwinięcie już podstawowych umiejętności piekarskich.

Polecam Wam serdecznie! Smakowita i pięknie wydana pozycja, z którą niedzielny poranek może smakować wybornie!

Jeśli chleb na zakwasie to dla Was czarna magia i wydaje się Wam, że to za trudne zadanie, to serdecznie polecam Wam książkę „Po prostu chleb”.

Ta lektura, choć może niepozorna, bo zaledwie 120-stronicowa, to idealna książka dla osób, które marzą o zapachu ciepłego chleba o poranku. Co ważne, zdrowego chleba, na żytnim zakwasie i ze składników, które sami dobierzecie....

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Przeczytane
    11
  • Chcę przeczytać
    6
  • Popularnonaukowe
    1
  • Posiadam
    1
  • Samodzielne
    1

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Po prostu chleb. Domowe pieczywo na zakwasie krok po kroku


Podobne książki

Przeczytaj także