Mówili, że jestem zbyt wrażliwa

- Natalia Mętrak-Ruda
- Feeria Young
- poradniki
- Natalia Mętrak-Ruda
Książka dla czytelników bestsellerów „Jak mniej myśleć” i „Wysoko wrażliwych”!
Czy:
• wyczuwasz zmiany nastrojów, wyłapujesz ukradkowe spojrzenia, zauważasz niedopowiedzenia,
• zdarza ci się wejść do nieznanego sobie miejsca i poczuć od razu, że coś jest nie tak,
• masz bogate życie wewnętrzne, poszukujesz harmonii i uważasz się za twórczą, pełną fantazji osobę,
• unikasz koncertów i dużych imprez, bo pośród zamętu czujesz jednocześnie pobudzenie i wyobcowanie, jakbyś była w bańce,
• kiedy widzisz kogoś, kto czuje się nieswojo, od razu wiesz, co robić, by poczuł się lepiej?
To może oznaczać, że jesteś osobą wysoko wrażliwą i że zapewne wiele z tego powodu w życiu przecierpiałaś. Dość! Nie pozwól sobie wmówić, że wysoka wrażliwość jest słabością! Dla ludzi takich jak my, czyli odbierających sygnały od świata „mocniej”, bodźce wysyłane z zewnątrz mienią się rozmaitymi barwami. Nie odtrącaj ich – ubierz się w nie! Bo przepięknie jest być wrażliwcem!Uznaj swoją wrażliwość za supermoc i staraj się wykorzystywać ją jak najlepiej, a twoje życie dzięki niej rozkwitnie. Dbaj o tę cechę, kochając siebie jeszcze bardziej, a i ona będzie strzegła ciebie przed nieodpowiednimi ludźmi.
Dzięki poradom z tej książki twoje życie stanie się nieporównanie lżejsze.
Rozwinięta wrażliwość może być darem, jeśli tylko pozwolisz jej dojść do głosu. Poznaj więc wszystkie strategie pozwalające jak najlepiej z nią żyć, a będziesz cieszyć się jej owocami we wszystkich kolorach tęczy!
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Opinie [55]
Spodziewałam się poradnika, a książka jest raczej opisem przeżyć autorki jako osoby hiperwrażliwej. Czyta się ją dobrze, a na koniec jest też krótki "poradnik przetrwania". Plusem jest niewiele specjalistycznych terminów i lekki styl (nabrałam ochoty na inne książki autorki - powieści)
Pokaż mimo toTo jest książka "Dla tych co myślą,że ktoś im coś oryginalnego powie, ale znów dali się nabrać". Ćwicz jogę, jedz zdrowo, wysypiaj się - nawet gdy nie jesteś zbyt wrażliwy. No i celebruj rytuały np.poranne. Brzmi znajomo? Bo to są rady z onetu i Pani! Ale okładka urokliwa (i dlatego ta jedna gwiazdka więcej)
Pokaż mimo toKażdy z wysoką wrażliwością powinien ją przeczytać. Daje wiele do myślenia. Jednakże końcówka nie dotrzymuje tempa i jest zbyta coachingowq, a mniej naukowa.
Pokaż mimo toEmocje towarzyszą nam każdego dnia. Raz ludzie są weseli, raz smutni. Pomyślcie z czym muszą zmagać się osoby wysoko wrażliwe, których humor potrafi się zmienić w ciągu paru sekund. Wystarczy jedno krótkie wspomnienie lub myśl, a cała bańka, którą utworzyli w danym dniu,znika. To jeden z przykładów, czym różnią się takie osoby.
więcejCzasami możemy nawet być nieświadomi, że...
Fajnie pokazuje możliwe schematy nieadaptacyjne i uczy jak zmienić nawykowe metody obrony przed światem. Polecam znerwicowanym cynikom :)
Pokaż mimo toAż do połowy książka wydaje być się obiecująca, niestety później zamienia się w ,,kołczingowy" żargot.
Pokaż mimo toJuż dawno miałam ochotę sięgnąć po tę książkę, ale zawsze coś stawało na przeszkodzie. Spójrzcie tylko na okładkę, którą kocha się od pierwszego wejrzenia. Ja też jestem jak ten jeż często chowam się w swoich kolcach i nie każdy ma do nich dostęp. To dla mnie książka numer jeden, do której będę zaglądać często i w chwili słabości. Czytając miałam wrażenie jakby autorka...
więcejBardzo wartościowa książka. Niby poradnik, ale napisany naprawdę w przystępny sposób, bez zbędnej teorii, może dlatego, że autorka zna temat i sama go doświadcza w codziennym życiu. Polecam wszystkim hiperwrażliwcom i nie tylko :)
Pokaż mimo toKsiążka w punkt! Szczerze byłam w szoku ile informacji tam zawartych zgadzało się z moją osobą! Moje psychologiczne złoto. Jeśli ktoś chce mnie lepiej poznać i zrozumieć - odsyłam go do tej książki!
Pokaż mimo toIdealna instrukcja obsługi dla introwertyka. Dobra książka. Polecam