Jak nie zostałem poetą

Okładka książki Jak nie zostałem poetą autora Szczepan Twardoch, 9788308068625
Okładka książki Jak nie zostałem poetą
Szczepan Twardoch Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie publicystyka literacka, eseje
publicystyka literacka, eseje
2019-04-24
2019-04-24

Kup Jak nie zostałem poetą w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Jak nie zostałem poetąi

Twardoch, który powinien był pozostać powieściopisarzem

1955 14 299

Oceny książki Jak nie zostałem poetą

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jak nie zostałem poetą

mój ulubiony esej!

mój ulubiony esej!

Lubię Twardocha, to jeden z moich ulubionych, współczesnych pisarzy. Podoba mi się jego podejście do pracy, do życia. Niektóre mądrości podzielam. Wielu się nabija z pisarza, bo chciałby autonomii Śląska. Moim zdaniem miłość do lokalnej ojczyzny, jest godna pozazdroszczenia. Oj tak, Ja mieszkam w takiej miejscowości, której się kochać nie da, jak w piosence Pawła Kukiza Miasto Budzi się.
Felietony między innymi o młodości pana Szczepana, jak zaczynał przygodę z pisarstwem. Dlaczego nie został poetą… Przyjemna lektura, ale za krótka moim zdaniem.
Cóż jeszcze dodać? Parę lat temu spotkałem pisarza osobiście. Równy gość, można sobie pogadać, szanuje czytelników. No i właśnie pisze dobre książki. Chociaż najnowszy ,,Null” to mi się mniej podobał.
Czy pisanie jest czymś w rodzaju choroby psychicznej? Ja osobiście uważam, że piszący całkiem normalni nie są, ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Pozytywni wariaci. Polecam, jako zagorzały wielbiciel pióra Twardocha.

Mam wiele podobnych przemyśleń co autor :)

Mam wiele podobnych przemyśleń co autor :)

782 użytkowników ma tytuł Jak nie zostałem poetą na półkach głównych
163 użytkowników ma tytuł Jak nie zostałem poetą na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Jak nie zostałem poetą

Okładka książki tylko haj. Opowiadania inspirowane płytą Dawida Podsiadło i Kaśki Sochackiej Sylwia Chutnik, Natalia Fiedorczuk, Wojtek Friedmann, Katarzyna Kubicka, Jul Łyskawa, Edward Pasewicz, Dawid Podsiadło, Szczepan Twardoch, Jakub Żulczyk
Szczepan Twardoch
Szczepan Twardoch
Polski pisarz, z wykształcenia socjolog. Publikował w "Życiu", "Opcjach", "Frondzie", "Arcanach" i "Strzale" jako niezależny publicysta. Był redaktorem działu literackiego dwumiesięcznika "Christianitas". Stały felietonista i współpracownik "Broni i Amunicji", stały współpracownik kwartalnika "44 / Czterdzieści i Cztery". Jego opowiadanie "Obłęd rotmistrza von Egern" nominowane było do nagrody Nautilus za rok 2003 i zajęło w głosowaniu 4. miejsce. Opowiadanie pod tytułem "Rondo" zdobyło Nautilusa za najlepsze opowiadanie roku 2006. Za "Epifanię wikarego Trzaski" otrzymał zaś Srebrne Wyróżnienie Nagrody Literackiej im. Jerzego Żuławskiego w 2008.

Cytaty z książki Jak nie zostałem poetą

Video

Video