Losy Tearlingu

- The Fate of the Tearling
- Galeria Książki
- The Fate of the Tearling
- Królowa Tearlingu (tom 3)
- fantastyka, fantasy, science fiction
- 2017-04-11
W niespełna rok Kelsea Glynn z niedoświadczonej nastolatki zmieniła się w potężną władczynię. Jako królowa Tearlingu zyskała uznanie, a dzięki uporowi, wizjonerstwu i zdolnościom przywódczym dokonała ważnych zmian w królestwie. Za cel obrała wyeliminowanie korupcji i przywrócenie rządów sprawiedliwości, przez co przysporzyła sobie wielu wrogów – jest wśród nich niegodziwa Szkarłatna Królowa, jej najbardziej zaciekła rywalka, która wprowadziła swoją armię do Tearlingu.
Kelsea postanowiła uchronić swój lud przed niszczycielskim najazdem i zrobiła coś niebywałego – oddała w ręce wroga i siebie, i swoje magiczne szafiry, a na regenta Tearlingu powołała Buławę, zaufanego przywódcę Straży Królowej. Ale Buława nie spocznie, dopóki wraz ze swoimi ludźmi nie uwolni władczyni, która została uwięziona w Mortmesne. Teraz, gdy rozpoczyna się pełna napięcia ostateczna rozgrywka, w końcu poznamy losy królowej Kelsea oraz całego Tearlingu.
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Dyskusje
Wypożycz z biblioteki
Nienawiść jest wygodna i przychodzi z łatwością. To miłość wymaga wysiłku, miłość, za którą każdy z nas musi zapłacić.
Bóg nie trzyma rąk przy sobie. Wierzcie mi lub nie, ale wiara waszych sąsiadów może was zranić tak samo jak wasza własna.
Jesteś wyjątkowy. Każdy jest wyjątkowy. Ale nie jesteś lepszy. Wszyscy są wartościowi.
Opinie [70]
Ojoj ojojo....
więcejTylko to przychodzi mi do glowy po przeczytaniu ostatniej czesci tego cyklu😒
I niestety moja opinia nie jest juz taka pozytywna jak w poprzednich czesciach😞
Moi drodzy stalo sie tu cos... banalnego?🤔
Cos co sprawilo, ze zachwyt nad cala seria gdzies ulecial, jak powietrze z przebitej opony💨
A szkoda bo autorce szlo swietnie😟
Mozna powiedziec zarlo, zarlo i...
Piękne zakończenie serii.
Pokaż mimo toOstatni tom nie porywa, bardzo nużący i wypada na tle poprzednich najgorzej. Rozwiązanie niektórych wątków mało ciekawe, inne potraktowane po macoszemu. No ale już trzeba było skończyć, chociaż z szacunku za fajnie wykreowany świat i bohaterów z pierwszego tomu.
Pokaż mimo toZdecydowanie najlepsza część z całego cyklu. Dość niespodziewane zakończenie ale ogólnie świetnie się czytało. Polecam każdemu całą serię.
Pokaż mimo toPowinnam się domysleć, że autorka zaserwuje nam efekt motyla na koniec. Być może dla jednych to wspaniałe zakończenie, dla mnie jednak dość duże rozczarowanie. Mamy nową Kelsea bez żadnych trosk, jedynie z pamięcią o dawnych czasach. A wszyscy bohaterowie mają nowe cudowne życie. A to co pokochałam w tych bohaterach to właśnie to, jak ich dawne doświadczenia odcisnęły na...
więcejNiestety nieżbyt ciekawe i fajne zakończenie... Końcówka nie w moim klimacie i ogólnie dziwnie napisana. Dla tych którzy chcą skończyć ten cykl.
Pokaż mimo toJestem zachwycona tą książką, jak i całą trylogią. Pokochałam bohaterów - głównie Buławę i Pena - a fabuła jest ciekawa i pełna zwrotów akcji. Niestety, to co wydarzyło się na ostatnich 150 stronach to jakaś parodia. Tak jak pierwsze dwa tomy i początek tego, trzymał dosyć wysoki poziom, to końcówka jest moim zdaniem strasznie naciągana.
więcejWidać, że autorka od początku to...
Niezwykle dobre zakończenie serii. Kelsea musi podjąć trudne decyzje które na zawsze odmienią jej życie. Zakończenie bardzo smutne ale dobrze napisane.
Pokaż mimo toMuszę przyznać, że czuję smutek na myśl że to już koniec tej niezwykłej historii, pokochałam bohaterów jak i świat Tearlingu z całego serduszka. Finałowy tom trylogii kontynuuje rewelacyjne dwie wcześniejsze części i nie rozczarowuje a zakończenie nie jest takie oczywiste pozostawiając czytelnika z przemyśleniami natury filozoficznej czy to o czym marzymy i czego pragniemy...
więcejOstatnia część wspaniałej trylogii z niesamowitymi bohaterami. Wszystko byłoby pięknie, gdyby nie to zakończenie. Niby szczęśliwe, a jednak niesamowicie smutne i rozczarowujące. To nie tak miało być! Po co były więc te cytaty nad rozdziałami w pierwszej części, które zachwalały królową Glynn? Mam wrażenie że autorka nie miała pomysłu na zakończenie i zrobiła coś, czego...