Coś na Progu nr 5 / listopad-grudzień 2012

116 str.
- 20544555
- Jakub Wiśniewski, Mateusz Kopacz
- Dobre Historie
- weird fiction fantastyka kryminał horror fantasy science fiction opowiadania publicystyka
- czasopisma
- 20544555
- Jakub Wiśniewski, Mateusz Kopacz
Piąty numer czasopisma "Coś na Progu". Tym razem jeszcze więcej stron (116) w tej samej cenie! W środku same pyszności, opowiadania: Roberta E. Howarda (inspirowane twórczością H.P. Lovecrafta), Marka Tufo (apokalipsa zombie z punktu widzenia buldoga!) i Tomasza Kaczmarka (Pulp w czystej formie). Publicystyka Roberta Blocha, Bartosza Czartoryskiego i Marcina Wrońskiego. Wywiady z Thomasem Ligottim i Stefanem Grabińskim! Temat numeru: POTWORY! Do tego - dwa komiksy i tona potwornej publicystyki. Okładka - Michał Oracz
Dodaj książkę do biblioteczki
Polecane księgarnie
Pozostałe księgarnie
Informacja
Wypożycz z biblioteki
Mogą Cię również zainteresować
Opinie [6]
Piąty numer "Cosia" poświęcony potworom...na bardzo szerokie wody wypłynęli tym posunięciem redaktorzy :) Można poświęcić kilka numerów potworom a i tak tematu się nie wyczerpie.
więcejPotwory opisane w numerze zaliczane są do klasyków (Szczęki, Potwór z Czarnej Laguny), sporym zaskoczeniem (na plus oczywiście!) jest obecność Ediego T.H. fakt, jest potworem, ale spodziewałem się...
Trochę dłużej niż zwykle przyszło nam czekać na kolejny, piąty już, numer „Coś na progu”, ale z całą pewnością mogę stwierdzić, że było na co czekać. Listopadowo-grudniowe wydanie to jak na razie najlepszy z dotychczasowo stworzonych przez Wydawnictwo Dobre Historie.
więcejTematem przewodnim aktualnego numeru są wszelakie potwory jakie dotychczas pojawiły się w różnych...
Najnowszy numer magazynu "Coś na progu" bardzo na plus. Po za masą świetnych artykułów o maszkarach wszelakich, do przeczytania oddano nam również trzy opowiadana które skupiają się wokół potworów.
Pokaż mimo toKolejny bardzo udany numer. Tematyczna wszechstronność - to jedna z największych zalet CNP. Oczywiście wszystko kręci się wokół szeroko pojętej grozy. Teksty trzymają dość równy, solidny poziom. Jeśli ktoś lubi niepokojące klimaty horroru i nie tylko, to CNP jest świetnym sposobem żeby się w takowych zanurzyć. O ponownym wyjściu na powierzchnię, niestety, nic mi nie...
więcejWięcej stron, więcej weird fiction!Temat numeru: POTWORY. Howard, Grabiński, Ligotti, Tufo, Kaczmarek, Wroński... Coś do czytania :-)
Pokaż mimo toW środku same pyszności, opowiadania: Roberta E. Howarda (inspirowane twórczością H.P. Lovecrafta), Marka Tufo (apokalipsa zombie z punktu widzenia buldoga!) i Tomasza Kaczmarka (Pulp w czystej formie). Publicystyka Roberta Blocha, Bartosza Czartoryskiego i Marcina Wrońskiego. Wywiady z Thomasem Ligottim i Stefanem Grabińskim! Temat numeru: POTWORY! Do tego - dwa komiksy i...