Gwiazdopatrznia 
https://www.instagram.com/gwiazdopatrznia
26 lat, kobieta, status: Oficjalna recenzentka, dodała: 31 książek i 923 cytaty, ostatnio widziana 8 godzin temu

Oficjalne recenzje

19-09-2018
Oficjalna recenzja

Tematyka książki nie jest łatwa, ale Francesca Zappia sprawiła, że z powodzeniem zanurzamy się w świat Alex. Tak samo jak bohaterka, mamy świadomość choroby, ale nie wiemy w którym momencie się uaktywnia. Balansujemy na granicy rzeczywistości i iluzji, bezbronni w obliczu halucynacji, co często prowadzi do niebezpiecznych sytuacji.

06-09-2018
Oficjalna recenzja

Tajemniczy, niepokojący i mroczny klimat książki uderza w nas od samego wstępu. Sensacyjne wątki i zagadki wiążą się w skomplikowany sposób, którego z pozoru byśmy się nie spodziewali po historii dedykowanej dla młodych czytelników, co tylko przypomina nam, że to właśnie oni są tymi najbardziej wymagającymi odbiorcami.

14-05-2018
Oficjalna recenzja

Podobno w „Zdrajcy tronu” jedyne, czego możemy być pewni, to tego, że nic nie jest pewne. Przed lekturą książki, spojrzałam na to ostrzeżenie z przymrużeniem oka, ale po przeczytaniu „Zdrajcy tronu”, mogę jedynie przeciągle gwizdnąć i zawołać „jasny gwint, mieli rację!”. Zbyt wielu rzeczy się nie spodziewałam!

09-05-2018
Oficjalna recenzja

Ukłony należą się autorce za kreację kobiecych postaci, które reprezentują sobą odmienne umiejętności, ale współdzielą siłę charakteru. Aelin uosabia mój ulubiony typ bohatera: robi to, co musi być zrobione. Bez zbędnych pytań, dbania o reputację czy okoliczności.

20-03-2018
Oficjalna recenzja

Cassie nie cierpi i jednocześnie pożąda Ethana z „siłą tysiąca słońc” i wcale się z tym nie kryje. Przez całą książkę nieustannie odpychają się i przyciągają. Ich emocje są często w rozsypce, a priorytety giną w chaosie odczuć. Głównym bohaterem wydaje się być nie osoba, a napięcie seksualne, więc jest to historia dla tych, którzy pragną skierować swoje myśli na bardziej lubieżne rewiry.

21-03-2018
Oficjalna recenzja

Sarah J. Maas mówi o okropnych decyzjach, których wymaga od nas wojna, pokazuje, że nawet najsilniejsze istoty muszą mierzyć się z demonami przeszłości i walczyć o chwile normalności i oddechu, a każda chwila poświęcona na naukę, może dać nam przewagę.

27-12-2017
Oficjalna recenzja

Wszyscy, bardziej lub mniej świadomie, przyklejamy ludziom łatki, od których trudno się im uwolnić. Autorka chce nam uświadomić jak wielką krzywdę wyrządzamy sobie i innym pielęgnując fałszywy obraz własnej osoby. Udowadnia, że warto dać szansę innym. Dać szansę sobie. Skłania nas do odpowiedzi na pytanie czy też oceniamy ludzi po jednym wycinku z ich życia i czy wszyscy jesteśmy uwięzieni w jednej fotografii, która nie pokazuje całej historii?

17-12-2017
Oficjalna recenzja

Historia mówi nam o dobrych oraz ryzykownych stronach pokładania zaufania w innych, pokazuje, że czyjś sukces nie oznacza naszej porażki, a dążenie do celu po trupach na pewno odbije się nam nieprzyjemną czkawką. Zoe Sugg zaimponowała mi tym, że pod płaszczykiem pozornie prostej historii przemyca tak ciężkie tematy jak kradzież praw autorskich, rozpad rodziny, niemoc twórcza, stany lękowe, czy hejt w sieci.

03-11-2017
Oficjalna recenzja

„Bunt na Wyspie Potępionych” po raz trzeci przenosi nas do świata, w którym bohaterowie dobrze wiedzą jak to jest być złym, ale czasem, przez przypadek, można zostać dobrym, na dobre. Równocześnie obserwujemy wydarzenia dziejące się podczas auradońskich uroczystości oraz codzienności na Wyspie Potępionych.

12-09-2017
Oficjalna recenzja

W „Księdze cytatów” znajdziemy również liczne noty biograficzne na temat życia i twórczości cytowanych osobistości. Bardzo pomocne mogą okazać się kalendaria oraz indeksy, w tym indeks 500 motywów literackich, poruszanych w literaturze przez wszystkie epoki.

Moja biblioteczka
1098 219 934
Porównaj książki w Waszych biblioteczkach.
Sprawdź oceny wspólnych książek.
Tyle książek ma ten użytkownik w swojej biblioteczce.
Tyle opinii dodał ten użytkownik.
Tyle plusów otrzymał ten użytkownik za swoje wypowiedzi.
Znajomi (56)

Ulubieni autorzy (29)
Lista ulubionych autorów
Ulubione cytaty (80)
lista cytatów
zgłoś błąd zgłoś błąd