Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Włoska kuchnia na polskim stole

Wydawnictwo: Publicat
7,88 (8 ocen i 4 opinie) Zobacz oceny
10
2
9
1
8
1
7
2
6
2
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
978-83-245-1298-0
liczba stron
128
język
polski
dodała
IronWoman

Któż opowie lepiej o kuchni włoskiej niż rodowity Włoch? Najbardziej rozpoznawalny Włoch w Polsce zdradza sekrety jednej z najlepszych kuchni świata. Podaje przepisy na swoje ulubione dania i smakołyki na różne okazje, święta oraz uroczystości, łącząc przy tym tradycję polską i włoską. Pełen humoru poradnik kulinarny, przeplatany wspomnieniami, anegdotami i fotografiami z rodzinnego albumu...

Któż opowie lepiej o kuchni włoskiej niż rodowity Włoch? Najbardziej rozpoznawalny Włoch w Polsce zdradza sekrety jednej z najlepszych kuchni świata. Podaje przepisy na swoje ulubione dania i smakołyki na różne okazje, święta oraz uroczystości, łącząc przy tym tradycję polską i włoską. Pełen humoru poradnik kulinarny, przeplatany wspomnieniami, anegdotami i fotografiami z rodzinnego albumu autora oraz osobistymi radami, jak przygotować i odpowiednio podać potrawy zgodnie z włoskimi obyczajami. Ponad 100 przepisów na bardziej i mniej znane włoskie desery, pizze, zupy oraz dania z warzyw, makaronu, ryżu, ryb i mięsa.

 

źródło opisu: http://www.publicat.eu/

źródło okładki: http://www.publicat.eu/

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 1109
Matacz | 2013-02-24
Przeczytana: 10 lutego 2013

Świetnie wydana, bogato ilustrowana książka kucharska zawierająca przepisy kuchni włoskiej. Dania dość łatwe do przyrządzenia i smaczne, a co najistotniejsze, przepisy zawierają tylko produkty dostępne w polskich sklepach! Oprócz receptur poznajemy odrobinę tradycji włoskiego biesiadowania i kilka prywatnych ciekawostek z życia autora. Ilość dodatkowych informacji jest wysublimowana, dlatego nie zmieniają konwencji książki, a stanowią miły dodatek i ciekawy przerywnik, pomiędzy kolejnymi przepisami. Jej jedynym minusem jest długość, a w zasadzie krótkość, gdyż chciałoby się więcej. Tak czy owak książka naprawdę godna polecenia :)

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Płomienna Korona

z niecierpliwością czekam na obiecany ciąg dalszy. Historia niesamowicie wciągająca, mimo że znana :)

zgłoś błąd zgłoś błąd