Włoska kuchnia na polskim stole
128 str.
2 godz. 8 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Publicat
- Data wydania:
- 2007-01-01
- Data 1. wyd. pol.:
- 2007-01-01
- Liczba stron:
- 128
- Czas czytania
- 2 godz. 8 min.
- Język:
- polski
- ISBN:
- 978-83-245-1298-0
- Tagi:
- Europa da się lubieć Kuchnia włoska książka kucharska przepisy kulinarne
Któż opowie lepiej o kuchni włoskiej niż rodowity Włoch? Najbardziej rozpoznawalny Włoch w Polsce zdradza sekrety jednej z najlepszych kuchni świata. Podaje przepisy na swoje ulubione dania i smakołyki na różne okazje, święta oraz uroczystości, łącząc przy tym tradycję polską i włoską. Pełen humoru poradnik kulinarny, przeplatany wspomnieniami, anegdotami i fotografiami z rodzinnego albumu autora oraz osobistymi radami, jak przygotować i odpowiednio podać potrawy zgodnie z włoskimi obyczajami. Ponad 100 przepisów na bardziej i mniej znane włoskie desery, pizze, zupy oraz dania z warzyw, makaronu, ryżu, ryb i mięsa.
Dodaj do biblioteczki