Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Księga Smaków Świata

Tłumaczenie: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: Buchmann
8,57 (7 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
1
9
3
8
2
7
1
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
a taste of the world
data wydania
ISBN
978-83-7670-002-1
liczba stron
384
język
polski
dodała
Emma

KSIĘGA SMAKÓW ŚWIATA to uczta dla zmysłów. Zawiera ona 225 przepisów na klasyczne dania z kuchni całego świata oraz ponad 800 barwnych zdjęć, oddających bogactwo potraw i kultur, w których się one zrodziły. Tradycyjne i współczesne przepisy krok po kroku prowadzą do celu w postaci wspaniałego dania oraz ukazują rozmaitość składników i sposobów ich używania w różnych zakątkach naszego globu....

KSIĘGA SMAKÓW ŚWIATA to uczta dla zmysłów. Zawiera ona 225 przepisów na klasyczne dania z kuchni całego świata oraz ponad 800 barwnych zdjęć, oddających bogactwo potraw i kultur, w których się one zrodziły. Tradycyjne i współczesne przepisy krok po kroku prowadzą do celu w postaci wspaniałego dania oraz ukazują rozmaitość składników i sposobów ich używania w różnych zakątkach naszego globu. Przeglądając tę książkę strona po stronie, odbędziesz niezwykłą podróż po kuchniach świata i z pewnością zapragniesz przyrządzić przynajmniej kilka z przedstawionych potraw, aby nasycić zmysły ich zapachem i smakiem. Przepisy na pyszne dania obejmują zarówno tradycyjne potrawy, znane od wieków, jak i bardziej współczesne kulinarne kreacje. Ułożono je według składników i krajów pochodzenia. Dzięki temu można porównać, jak przyrządzane są te same rodzaje mięsa czy warzyw w różnych częściach świata. Na kartach tej książki znalazły się także krótkie opisy specjalności regionalnych (szampan czy tapas), głównych składników (produkty azjatyckie czy włoskie salumi) i używanych technik (flambirowanie bananów czy formowanie dim sum).

 

źródło opisu: www.empik.com

źródło okładki: Własne

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
pokaż wszystkie
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (32)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 659
sigomicamino | 2014-12-27
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, 2014, Kuchnia
Przeczytana: 27 grudnia 2014

Ta książka to najlepszy prezent dla pasjonatów gotowania. Dla mnie już urosła do rangi kucharskiej Biblii. Jest po prostu cudowna - przejrzysta, opatrzona pięknymi zdjęciami. Przepisy są ułożone według składników i kraju pochodzenia. Czytając ją odbędziecie cudowną, niezapomnianą kulinarną podróż. Polecam.

książek: 2006
janka_agh | 2016-02-13
Na półkach: Przeczytane, Kucharskie
Przeczytana: 13 lutego 2016
książek: 1328
Agnieszka | 2015-11-11
Na półkach: Posiadam, Przeczytane
książek: 253
Magda | 2015-09-21
Na półkach: Kulinarne, Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 2014 rok
książek: 112
Kutma | 2014-01-15
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 47
Kooba91 | 2013-12-26
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 524
Emma | 2010-11-15
książek: 602
olazpola | 2016-03-09
książek: 332
Dorta1970 | 2016-02-23
książek: 3864
Ninni | 2016-02-14
Na półkach: Chcę przeczytać
zobacz kolejne z 22 
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
zgłoś błąd zgłoś błąd