Szef kuchni na każdą porę roku

Tłumaczenie: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: Muza
7,22 (23 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
3
9
0
8
5
7
7
6
7
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Edytuj książkę
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Chef for All Seasons
data wydania
ISBN
978-83-7495-776-2
liczba stron
224
słowa kluczowe
Gordon Ramsay, kuchnia
język
polski
dodała
Pistacia

W książce "Szef kuchni na każdą porę roku" uhonorowany wieloma nagrodami Gordon Ramsay prezentuje bogaty zestaw współczesnych przepisów na potrawy lekkie i zdrowe, wykorzystujące najświeższe składniki. Kolejne rozdziały książki zawierają przepisy, w których zastosowano składniki charakterystyczne dla danej pory roku. Dzięki temu smak potraw w najlepszy sposób oddaje specyfikę danego okresu....

W książce "Szef kuchni na każdą porę roku" uhonorowany wieloma nagrodami Gordon Ramsay prezentuje bogaty zestaw współczesnych przepisów na potrawy lekkie i zdrowe, wykorzystujące najświeższe składniki. Kolejne rozdziały książki zawierają przepisy, w których zastosowano składniki charakterystyczne dla danej pory roku. Dzięki temu smak potraw w najlepszy sposób oddaje specyfikę danego okresu. Mimo różnorodności, przepisy zawierają wspólny element: zaskakująco łatwo można przygotować według nich potrawy, a jednocześnie prezentują się one naprawdę wyszukanie.

· ponad 100 zaskakująco prostych przepisów do zastosowania w każdym domu
· współczesne, lekkie dania zgodne z dzisiejszymi trendami smakowymi
· innowacyjne pomysły i porady jednego z najbardziej niezwykłych brytyjskich szefów kuchni
· wspaniałe ilustracje

Doskonałe połączenie eksperckiej wiedzy kulinarnej i nowatorskich pomysłów!

[opis wydawcy]

 

pokaż więcej

Brak materiałów.
Już teraz nowa funkcja: pakiety. Dowiedz się więcej jak kupić kilka książek w najlepszej cenie >>>
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (87)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 216
Dominika P | 2010-12-01
Na półkach: Przeczytane

Nie można takiemu kuchażowi dać mniej gwiazdek, aczkolwiek książka nie w moim stylu. Wolę Jamiego. Fajne jest to że Ramsay opisuje krótko produkty, których używa w kuchni, zwracając uwagę na obróbkę termiczną, wartość odżywczą itd. Zdjęcia takie sobie i nie do każdej potrawy. Dużo miejsca się bez sensu marnuje na białe przestrzenie-można bylo tą książkę zrobić w dużo mniejszym,tańszym formacie.

książek: 835
Kamila | 2017-05-22
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 0
| 2017-01-18
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, Kulinarne
Przeczytana: 20 kwietnia 2015
książek: 164
Joanka | 2015-12-20
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 365
JaSoN83 | 2015-07-02
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 2013 rok
książek: 41
Marysia | 2015-01-04
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
książek: 795
suari | 2014-12-15
Na półkach: Przeczytane, Posiadam, 2013
Przeczytana: 15 czerwca 2013
książek: 319
Czarny | 2014-10-20
Na półkach: Przeczytane
książek: 349
karokrz | 2014-10-15
Na półkach: Przeczytane
książek: 10
Grzegorz Klimacki | 2014-10-08
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
zobacz kolejne z 77 
Przeczytaj także

Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd