Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Kuchnia polska. 1500 przepisów.

Wydawnictwo: Klub dla Ciebie
5,46 (52 ocen i 9 opinii) Zobacz oceny
10
2
9
2
8
1
7
11
6
13
5
8
4
5
3
6
2
1
1
3
szczegółowe informacje
data wydania
ISBN
83-7404-444-6
liczba stron
528
słowa kluczowe
kuchnia polska, gotowanie
język
polski

To kuchnia nadążająca za zmianami następującymi w gustach i smakach współczesnych Polaków. Gotujemy dużo mniej wykwitnie, niż robiły to nasze babcie, poświęcamy też kuchni mniej czasu. Sporadycznie urządzamy wielkie przyjęcia. I taka jest Kuchnia polska proponowana Państwu dzisiaj. Mnóstwo przepisów szybkich i łatwych w wykonaniu, zrobionych z niewyszukanych dostępnych produktów. Są tu także...

To kuchnia nadążająca za zmianami następującymi w gustach i smakach współczesnych Polaków. Gotujemy dużo mniej wykwitnie, niż robiły to nasze babcie, poświęcamy też kuchni mniej czasu. Sporadycznie urządzamy wielkie przyjęcia. I taka jest Kuchnia polska proponowana Państwu dzisiaj. Mnóstwo przepisów szybkich i łatwych w wykonaniu, zrobionych z niewyszukanych dostępnych produktów. Są tu także prawdziwie polskie pierogi czy schabowy, bigos i barszcz wigilijny. Jest to kuchnia bogata w warzywa, urozmaicona, uwzględniająca dietę niskokaloryczną i lekkostrawną. A więc: przystawki, zupy, dania mięsne, dania rybne, dania warzywne, zapiekanki, surówki, sałatki, desery, ciasta, domowe słodycze, przetwory, nalewki.

 

pokaż więcej

Brak materiałów.
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.

Mogą Cię również zainteresować

  • Poziom zero
  • Ogród spieczonej ziemi
  • Odyseusze. Gwiazda Morza
  • Pora westchnień, pora burz
  • Ostatnia żona Tudora. Poskromienie królowej
  • Dziewczyna, którą nigdy nie byłam
  • Nasza własna wyspa
  • Pułapka
  • Jedyna
  • Większy kawałek nieba
  • Obce dziecko
  • Pamiętnik Mary Berg. Relacja o dorastaniu w warszawskim getcie
  • Bohaterowie są zmęczeni
  • Tylko ty
  • Red Rising: Gwiazda zaranna
  • W obcej skórze
Poziom zero
Sara Mannheimer

6,5 (2 ocen i opinii)
Ogród spieczonej ziemi
Corban Addison

8,33 (3 ocen i opinii)
Odyseusze. Gwiazda Morza
Agnieszka Stelmaszyk

8 (1 ocen i opinii)
Pora westchnień, pora burz
Magdalena Kawka

7,5 (6 ocen i opinii)
Ostatnia żona Tudora. Poskromienie królowej
Philippa Gregory

7,75 (4 ocen i opinii)
Dziewczyna, którą nigdy nie byłam
Caitlin Moran

7,14 (14 ocen i opinii)
Nasza własna wyspa
Sally Nicholls

7,67 (3 ocen i opinii)
Pułapka
Melanie Raabe

7 (6 ocen i opinii)
Jedyna
Marisa De Los Santos

7 (5 ocen i opinii)
Większy kawałek nieba
Krystyna Mirek

8 (13 ocen i opinii)
Obce dziecko
Rachel Abbott

8,25 (20 ocen i opinii)
Pamiętnik Mary Berg. Relacja o dorastaniu w warszawskim getcie
Mary Berg

7,55 (123 ocen i opinii)
Bohaterowie są zmęczeni
Maria Nurowska

8,44 (9 ocen i opinii)
Tylko ty
Federico Moccia

6,72 (29 ocen i opinii)
Red Rising: Gwiazda zaranna
Pierce Brown

8,94 (18 ocen i opinii)
W obcej skórze
Sarah Hilary

7,2 (10 ocen i opinii)
Gdzie wypożyczyć?
Znajdź książkę w najbliższej bibliotece MAK+
Dodaj dyskusję
Dyskusje o książce
pokaż wszystkie
Sortuj opinie wg
Opinie czytelników (106)
 Pokaż tylko oceny z treścią
książek: 290
karmel-itka | 2014-05-07

Cóż... W porównaniu z innymi książkami kucharskimi (pomijam już fakt braku zdjęć), nie jest to pozycja, która powala. Przynajmniej nie dla mnie.

Po pierwsze - przepisów jest mnóstwo, ale bardzo dużo zbliżonych do siebie, gdzie różnica jest ledwie zauważalna (np. w jednym składniku). Gotuję na co dzień, jestem blogerką kulinarną, więc dla mnie liczy się wersja podstawowa - którą i tak zawsze zmienię według swojego gustu. Uważam, że jeden, góra dwa przepisy z tej samej bajki wystarczą, każdy i tak doda coś od siebie, raczej niewiele osób trzyma się stricte przepisów.

Po drugie - przepisy są bardzo łatwe, wręcz banalne. jeśli chcemy się udoskonalać, nie mamy co liczyć na to w tej książce. Bez urazy, ale to dobra pozycja dla gospodyń domowych, które za bardzo nie są obyte w kuchni.

Po trzecie - łatwizna. Gdy czytam i widzę w składzie kostkę rosołową, maggi, vegetę, aż się we mnie gotuje, zupełnie jak w garze z tą nieszczęsną zupą, zawierającą tę chemię. Rozumiem, czasem można sobie...

książek: 93
Juuucha | 2015-02-19
Na półkach: Kulinaria, Posiadam, Przeczytane

MINUSY:
1. Brak zdjęć
2. Przepisy z margaryny, kostek rosołowych, maggi, vegety i innego świństwa
3. Niektóre przepisy po prostu nie wychodzą
4. Zdarza się, że podane składniki nie pokrywają się z przepisem
PLUSY:
1. Dania są tanie
2. Część dań jest naprawdę bardzo dobra

książek: 146
Emilia | 2013-07-21
Na półkach: Przeczytane, Posiadam
Przeczytana: 21 lipca 2013

Przepisów jest bardzo dużo ale często są do siebie podobne.
Dla każdego coś się znajdzie więc do najgorszych nie należy.

książek: 28
Marta Dębicka | 2011-05-31
Na półkach: Przeczytane

Jako książka kucharska bardzo taka sobie. Zgadzam się z innymi recenzjami: dziwne nazewnictwo potraw utrudnia znalezienie w niej czegokolwiek. Dodatkowo autorka poszła w ilość zamiast w jakość: w przypadku wielu podobnych dań często różnią się wyłącznie jednym składnikiem. Dobrą stroną książki jest to, że jest w niej absolutnie wszystko. Poważną wadę: pójście na łatwiznę. Wszędzie vegeta, kostki rosołowe i inne dziwne rzeczy- nie idźcie tą drogą :)

książek: 43
KATARZYNA DERDA | 2014-04-04
Na półkach: Przeczytane, Posiadam

Naprawdę bardzo fajna książka, ciekawe przepisy i pomysły. Wszystko co do tej pory robiłam naprawdę się udawało i było bardzo smaczne, z ciastami wychodzi różnie czasami fajny przepis ale smak nie do końca, ale reszta wyśmienita

książek: 545
gorzka | 2011-04-27
Na półkach: Przeczytane, Kulinaria
Przeczytana: 2010 rok

Książka zawiera ciekawe przepisy, z których zdarzyło mi się korzystać. NIestety autorka nie pomyślała o, moim zdaniem jednej ważnej rzeczy, normalnym nazewnictwie potraw, a to może trochę zrażać do jej książki. Kiedy np. szukam przepisu na surówkę z porów, po wglądzie do działu z surówkami czytam takie nazwy potraw: "Miła Mirka", "Surówka bielańska", "Surówka zakroczymska", "Surówka ponętna Jola" itp. Nie inaczej jest z resztą dań. W omawianej książce aby znaleźć przepis, ktróego się szuka trzeba przeczytać każdy po kolei i najlepiej właściwy dobrze zaznaczyć. Niektóre osoby może to irytować, zwłaszcza, że ta pozycja kulinarna nie ma ilustracji, więc nie można się domyślić po wyglądzie potrawy na zdjęciu, czy to właśnie ta, której szukam. Dlatego nim zdecydujecie się na zakup "Kuchni polskiej" np.jako prezentu, zorientujcie się, czy obdarowana osoba na tyle lubi gotowanie, że jest gotowa poświęcić czas na studiowanie książki pani Caprari.

książek: 276
Alivea | 2011-07-17
Na półkach: Przeczytane, Kulinarne, Posiadam

Książka była gratisem do zamówienia z pewnej księgarni, ucieszyłam się zatem mając kolejną kulinarną pozycję a tutaj..dziwne nazwy, nie można nic znaleźć.. słaba jakość papieru i wydania ( straszliwie drobny druk). Dużo przepisów ale większość do siebie podobna, nieciekawa ( ileż można jeść parówki na różne sposoby ? ) Właściwie to tylko ilość jest plusem, zatem zdecydowanie nie polecam.

książek: 339
Jawa333 | 2011-11-17
Na półkach: Przeczytane, Posiadam

Nazwy przepisów są dość dziwne
a wiele z nich zawiera składniki z torebek i kostek.
Minusem jest również brak zdjęć.

książek: 3292
Dorcia | 2010-11-17
Na półkach: Przeczytane

Ciekawe i smaczne przepisy, często z niej korzystam gdy mam ochotę na coś nowego lub sprawdzonego.

książek: 242
bartosick | 2016-02-08
Na półkach: Posiadam, Przeczytane
Przeczytana: 2004 rok
zobacz kolejne z 96 
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading
Cytaty z książki
Inne książki autora
więcej książek tego autora
zgłoś błąd zgłoś błąd