Nasza strona internetowa wykorzystuje cookies (pol.: ciasteczka)

W celu sprawnego i szybkiego działania serwisu, zapewnienia wygody podczas jego przeglądania, dostosowywania funkcjonalności do indywidualnych potrzeb użytkowników, a także w celach statystycznych oraz reklamowych, używamy informacji zapisanych za pomocą cookies. Korzystanie z serwisu jest równoznaczne ze zgodą użytkownika na stosowanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz tutaj.

Łatwa kuchnia japońska

Tłumaczenie: Przemysław Zasieczny
Wydawnictwo: Muza
8 (1 ocen i 1 opinia) Zobacz oceny
10
0
9
0
8
1
7
0
6
0
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
szczegółowe informacje
tytuł oryginału
Easy Japanese Cookbook
data wydania
ISBN
9788374959889
liczba stron
216
język
polski
dodał
Privart

Tradycyjna kuchnia japońska opiera się na wodzie - wszystkie dania mogą zostać przygotowane bez kropli oleju. Książka doskonale wprowadza w świat japońskiej kuchni i pozwala nauczyć się charakterystycznych dla niej technik przygotowywania potraw, dzięki czemu japońskie dania przygotowywane w domu mają szansę zachować charakter orientalnych dzieł sztuki. - Oryginalne japońskie potrawy w...

Tradycyjna kuchnia japońska opiera się na wodzie - wszystkie dania mogą zostać przygotowane bez kropli oleju.
Książka doskonale wprowadza w świat japońskiej kuchni i pozwala nauczyć się charakterystycznych dla niej technik przygotowywania potraw, dzięki czemu japońskie dania przygotowywane w domu mają szansę zachować charakter orientalnych dzieł sztuki.


- Oryginalne japońskie potrawy w przystępnej wersji
- Ponad 70 atrakcyjnie zilustrowanych przepisów na zdrowe dania o delikatnym smaku i pięknym wyglądzie
- Zestawy menu, ukazujące możliwości łączenia ze sobą dań - od prostego lunchu dla dwojga do uroczystego obiadu dla 8 osób
- Klarowne opisy japońskich produktów, wyposażenia kuchni i technik gotowania

 

źródło opisu: www.muza.com.pl

źródło okładki: www.muza.com.pl

pokaż więcej

Brak materiałów.
książek: 231
Privart | 2017-05-24
Przeczytana: 2016 rok

Swietna, pyszna ksiazka!

Poczatkowo moze wystraszyc skladnikami czy przyprawami, ktore nie co dzien goszcza w naszych kuchniach. Ale nawet poczatkujacy znajda tu przepisy, ktore bez trudu da sie odtworzyc. A warto - bo japonska kuchnia jest jedna z najzdrowszych na swiecie.

Ksiazka podzielona jest na trzy czesci:

1. Podstawy
Tutaj omowione sa podstawowe techniki uzywane w japonskiej kuchni, niezbedne przybory oraz wyposazenie. Mozna tez poznac podstawowe skladniki japonskiej diety i najprostsze przepisy (np. jak poprawnie ugotowac ryz)

2. Przepisy
Ponad 70 przepisow o roznym stopniu trudnosci. Od samego przegladania mozna poczuc glod ;)

3. Menu
W tej czesci omowione sa przepisy na cale, kilkudaniowe posilki (np. weekendowy lunch dla przyjaciol czy rodzinny obiad). Ksiazka podpowiada jak zaplanowac przygotowania i wlasciwie rozlozyc je w czasie. Autorka prowadzi nas za reke.

Polecam tym, dla ktorych jedzenie to cos wiecej niz dostarczanie pokarmu do organizmu ;)

Pokaż wszystkie opinie o tej książce
Trwa wyszukiwanie najtańszych ofert.
Moja Biblioteczka
Jeżeli chcesz dodać książkę do biblioteczki, wybierz półkę, oceń lub napisz opinię.
Przeczytane
loading

Opinie czytelników


O książce:
Pierwsza miłość

To trochę inny Márai niż ten znany mi z opowiadań i "Sindbad powraca do domu", jest tu jakaś gorycz przypominająca trochę tę, która jest u P...

zgłoś błąd zgłoś błąd